Сьогодні, водонагрівач або бойлер - це один з найпоширеніших побутових приладів. Своє широке поширення вони отримали завдяки тому, що користуватися послугами держави в плані постачання гарячої води дуже дорого. Вважається, що набагато економічніше користуватися водонагрівачем, адже вартість електроенергії нижче ніж гарячої води. Сьогодні мова піде про те, на що варто звертати увагу при виборі водонагрівачів електричних, і його основні відмінності та переваги від газового водонагрівача.

Газові й електричні водонагрівачі

Для початку розберемося, що таке газові водонагрівачі. Газовий водонагрівач - це вид побутового обладнання, яке служить для нагріву води за допомогою згоряння природного газу в ньому. Газові водонагрівачі бувають проточними і накопичувальними, але останні не так поширені як проточні. Проточний водонагрівач газовий, також іменований в народі, як газова колонка - це побутовий прилад, який нагріває воду, що проходить постійно черезнагрівальну камеру, де вона і нагрівається за рахунок згорання газу.


Газові водонагрівачі або колони, набули широкого поширення в будинках, де за планом не було передбачено трубопроводу з гарячою водою, тому там і встановлювалися ці прилади. Газова колонка, на сьогоднішній день, поступається електричним водонагрівачів з кількох причин:

- Газова колонка потребує періодичного контролю і технічному обслуговуванні. Як і будь-який газовий прилад, колонка потребує техогляді і обслуговуванні з боку комунальних служб, яке, на сьогоднішній день, умовно безкоштовне.

- Газова колонка вимоглива в плані технічної безпеки. Так як при згорянні газу проводиться побічний продукт горіння в формі чадного газу, потрібна хороша система відводу. У разі поганого або забитого димаря, частина газу може надходити в житлове приміщення, що може згубно позначитися на Ваше здоров'я. Також такий вид обладнання пожежо і вибухонебезпечний.

- У зв'язку з постійне подорожчання тарифів, платити за газ виходить дорожче, ніж за електрику.

Електричні водонагрівачі практичні і безпечні. Сучасні водонагрівачі мають системами, які виключають можливість ураження пользівателя електричним струмом. Вони також служать для нагріву води, але замість газового пальника вони використовують електричні нагрівальні елементи. В основному застосовуються Тени. Також бувають водонагрівачі з сухим або мокрим Теном. Як і газові колонки, електричні водонагрівачі бувають накопичувальні і проточні, тільки на відміну від них, найпоширенішим бойлером вважається накопичувальний.

При виборі бойлера, Вам варто відштовхуватися від кількох факторів:

- Фірма виробник

- Вид електричного водонагрівача

-Тип установки

- Матеріал внутрішнього бака

Проточний електричний водонагрівач постійно пропускає воду через ТЕНи, тим самим розігріваючи її. Такі водонагрівачі не самі економічні для ванни, але ідеальні для установки в душі або для раковини. Адже там не потрібно великої кількості води, тому даний вид водонагрівача відмінно впорається зі своїм завданням.

Накопичувальний водонагрівач електричний відмінно підходить для приймалень і всіх вузлів в цілому. Завдяки тому, що він розігріває велику кількість води за раз, він ідеальний для таких цілей. Вони найпоширеніші на сьогоднішній день і можуть мати різні параметри, такі як обсяг бака, матеріал виготовлення бака і вид управління бойлером.

Внутрішній бак бойлера може бути виготовлений з різних видів стали або емалі, в залежності від конкретної моделі. Від матеріалу бака залежить його довговічність і надійність, тому ми рекомендуємо купувати водонагрівачі з баком з емалі.

Вибираючи Фірму виробника. Ми рекомендуємо Вам розглянути три найпоширеніших і надійних бренду: Bosch, Ariston, Gorenja. Всі ці бренди гарантують високу якість своєї продукції.

Електричні водонагрівачі Bosch, представлені на нашому сайті, переважно накопичувального типу. Крім того, даний виробник виробляє малолітражні накопичувальні водонагрівачі, так би мовити, більш економічні моделі. Вони можуть мати розташування, як над раковиною, так і під нею. В основному, всі моделі водонагрівачів Bosch мають внутрішній бак зі склокераміки. Баки такого типу не піддаються корозії, внаслідок чого, вони мають високу довговічність.

Електричні водонагрівачі Ariston беруть ринок великим модельним рядом. Серед таких водонагрівачів існують як проточні, так і накопичувальні. Завдяки такому достатку моделей, можна без особливих зусиль підібрати бойлер Ariston, який буде відповідати певним параметрам. Крім того вони мають доступною ціною. Водонагрівачі Ariston мають бак з дрібнодисперсного склоемалі, такі баки одні з найпоширеніших і володіють великою довговічністю.

Водонагрівачі Gorenja - це одні з найбільш надійних і продуктивних водонагрівачів. У модельному ряді електричних водонагрівачів Gorenja переважають накопичувальні бойлери, як з малим, так і з великим об'ємом бака. Бак має емальовані зсередини і магнієвий анод, що дозволило в значній мірі знизити знос бака і збільшити термін служби апарату.