Ми раді бачити Вас на сайті нашого інтернет магазину, сьогодні ми будемо говорити про такий інструмент, як перфоратор і будемо порівнювати основні типи і моделі побутових і професійні перфораторів, розглянемо ключові особливості перфораторів, а також те, в яких умовах завбачливі використовувати ті чи інші моделі.

Прямі перфоратори

Розглянемо прямі перфоратори, що вони собою являють, а також основні моделі для професійного, а також для побутового використання. Перфоратор прямой відрізняється від бочкового способом розташування двигуна, він у нього розташований горизонтально щодо корпусу інструменту, такий спосіб розташування зробив сам інструмент більш витягнутим. Прямі моделі більш легкі, ніж бочкові, а також мають форму оптимальну для вирішення завдань в важкодоступних місцях, вони придатні для роботи в будь-яких положеннях і навантаження на руки оператора буде мінімальною.

Головна перевага такого інструменту полягає в його малій вазі і великому зручність в роботі, а до його недоліком варто віднести менший ресурс і продуктивність, їли порівнювати з бочковими моделями. Прямий перфоратор частіше цього застосовується для виконання буріння в камені чи в цеглі, в бетоні, може ефективно використовуватися як дриль. Він дасть Вам достатню продуктивність і максимальну мобільність, працювати з таким перфоратором найкомфортніше.

Профессиональные прямые перфораторы

Професійні прямі перфоратори

Професійні моделі перфораторів повинні мати такі характеристики і можливості, щоб безперебійно виконувати роботи в найсуворіших умовах, де не тільки можуть бути схильні до збільшеної навантаженні, але і працювати в сильно запиленому приміщенні, працювати на відкритому повітрі. Основні характеристики професійних моделей це потужність перфоратора, його крутний момент і сила удару, все це повинно бути на найвищому рівні. Високі показники характеристик досягаються застосуванням тільки найпродуктивніших двигунів зі збільшеним ресурсом потужності і роботи, установки на інструмент зносостійкого редуктора і якісного ударного механізму, і варто пам'ятати, що для професійного перфоратора дуже важливо мати достатньо високий захист від пилу і абразиву, від механічних пошкоджень.

 

  Makita HR2470 Metabo KHE 2644 D25133K

Модель

Makita HR2470

Metabo KHE 2644

DeWalt D25133K

Загальна оцінка Отзывы перфоратор Makita HR2470 Отзывы перфоратор Metabo KHE 2644 Отзывы перфоратор DeWalt D25133K

Родина бренду

Японія

Німеччина

США

Потужність, Вт

780

800

800

Патрон

SDS-Plus

SDS-Plus

SDS-Plus

Сила удару, Дж

2.7

2.3

2.6

Режими роботи

3-х режимний (Свердління, Свердління з ударом, Удар)

3-х режимний (Свердління, Свердління з ударом, Удар)

3-х режимний (Свердління, Свердління з ударом, Удар)

Максимальні обороти холостого ходу, об/хв

1100

960

1500

Максимальний діаметр свердління в бетоні, мм

24

26

26

Максимальний діаметр свердління в деревині, мм

32

30

30

Максимальний діаметр свердління в металі, мм

13

13

13

Вага, кг

2,6

2,9

2,6

Гарантія

36

36

36

Перфоратор Makita HR2470

Японський перфоратор відрізняється компактними розмірами і ергономічним дизайном корпусу і прогумовані руків'ям. Якісний двигун видає однаковий крутний момент, як при лівому, так і при правому обертанні, до того ж інструмент має високу потужність і силу удару. Великий робочий ресурс дозволяє виконувати тривалі роботи безперервно, а також позитивно позначається на загальному терміні експлуатації.

 

Перфоратор Makita HR2470

Преимущества Makita HR2470

Переваги

  • Чотири режиму роботи дозволяють виконувати широкий спектр завдань.
  • Електронне регулювання обертів допомагає підтримувати нормальну роботу двигуна в залежності від матеріалу.
  • Добре збалансований і зручний в роботі завдяки гумовому покриттю руків'я.
  • Запобіжна муфта захистить Вас при заклинювання інструменту, а також вбереже двигун від перевантаження.
 

Недостатки Makita HR2470

Недоліки

  • При тривалій роботі з навантаженням вище середньої двигун сильно гріється.
  • Модель часто піддається копіюванню, так що легко можна потрапити на підробку замість оригіналу.
  • Мережевий кабель сумнівної якості і може швидко вийти з ладу.

► Відео огляд перфоратора Makita HR2470

Відгук покупця Makita HR2470

Красик 26.10.2016 в 17:41 Отзывы перфоратор Makita HR2470

У мене великий досвід роботи з перфораторами. Звичайно, бувають моделі куди краще, але за більш високу ціну. Купив цей для будинку, так як не впевнений, що в роботі він мені допоможе. Гробити новий перфоратор не хочеться. Раджу обслуговувати його і купувати якісні бури. Відмінні риси - це невелика маса апарату, витривалість. На низьких оборотах шуму сильного чи не видає. Для свого класу гідний апарат.

► Наша думка

Згідно характеристикам перфоратора він підходь для серійного виробництва отворів невеликого діаметра, а також для роботи з коронками. Такий перфоратор більше підходить для побутового або напівпрофесійного використання, Makita HR2470 це один з найкращих варіантів в своєму ціновому сегменті.

Перфоратор Metabo KHE 2644

Перфоратор від німецького бренду-виробника Metabo відрізняється досить високою продуктивністю і надійністю в роботі, він володіє якісним двигуном з робочою потужністю в 800 Вт, такий мотор за рахунок мідної обмотки здатний виконати роботу в будь-якому діапазоні навантажень. Якісний двигун заставу тривалого терміну служби для інструменту, а також його безперебійної роботи.

 

Перфоратор Metabo KHE 2644

Преимущества Metabo KHE 2644

Переваги

  • Редуктор і ударний механізм укладені в корпусі з алюмінієвого сплаву, це забезпечує тривалий термін служби.
  • Електроніка Metabo Vario здійснює регулювання оборотів, завдяки їй Ви зможете домогтися якісної роботи з будь-яким матеріалом і оснащенням.
  • Плавний пуск робить роботу більш точної і комфортною, а також дозволяє зняти навантаження з двигуна і мережі в момент старту.
  • Муфти Metabo S-automatic захищає двигун від перевантаження при заклинювання оснащення, а також запобігає висмикування інструменту з рук.
  • Вугільні щітки дозволять своєчасно проводити їх заміну після зносу
 

Недостатки Metabo KHE 2644

Недоліки

  • Слабка сила удару при настільки потужний двигун.

  • Істотне збільшення ваги і дисбаланс перфоратора через алюмінієвого корпусу редуктора і ударного механізму.

  • Місця в кейсі може бути недостатнім для зберігання достатньої кількості додаткового оснащення і витратних матеріалів.

► Відео огляд перфоратора Metabo KHE 2644

Відгук покупця Metabo KHE 2644

Карим 20.10.2016 в 16:29  Отзывы перфоратор Metabo KHE 2644

Інструменти від Метабо мені давно знайомі. Використовую будинку і в роботі. Нещодавно прийшов час купити новий перфоратор. Зупинився на цій моделі. Відмінний дизайн, ергономічний, зручний, міцний корпус. Ніякого люфту. Чи не занадто потужний, але зі своїми обов'язками справляється добре. Я їм трохи попрацював і тепер використовую вдома.

► Наша думка

Купити перфоратор Metabo KHE 2644 можна для виконання середніх по складності робіт, такий перфоратор цілком придатний до роботи в інтенсивному режимі тривалий час за умови нормального навантаження, якщо ж потрібно виконати роботу високої складності, то варто обмежитися короткочасними роботами з зупинками на відпочинок для двигуна.

Перфоратор DeWalt D25133K

Даний перфоратор працює на базі синхронного двигуна високої потужності, що забезпечує високу продуктивність і витривалість для самого інструменту. Потужність в 800 Вт гарантує не тільки високу продуктивність, але і витривалість в роботі, а мідна обмотка двигуна і ряд функцій істотно збільшують робочий ресурс мотора. За рахунок високої потужності і якісного ударного механізму у перфоратора показник сили удару досягає позначки в 2,9 Дж, а за сет високої частоти обертання в 1500 об / хв і частоти ударів в 5500 уд / хв Ви зможете виконувати роботу з будь-якими матеріалами на найвищому рівні якості.

 

Перфоратор DeWalt D25133K

Преимущества DeWalt D25133K

Переваги

  • Широкий спектр виконуваних робіт забезпечується наявністю трьох режимів роботи - свердління з ударом і без, удар без обертання.

  • Можливість електронного регулювання обертів двигуна відповідно до умов роботи, дозволяє оптимізувати навантаження на двигун.

  • Запобіжна муфта дозволяє зупинити обертання двигуна при заклинювання в матеріалі оснащення або занадто великому навантаженні на нього.

  • Удосконалена система ущільнень дозволила виключити осідання пилу на двигуні та інших важливих органах перфоратора, що збільшує робочий ресурс.

  • Спеціальна система воздуходувов перешкоджає потрапляння пилу в очі оператора. 

 

Недостатки DeWalt D25133K

Недоліки

  • Чутлива муфта може спрацьовувати навіть при сильному натисканні на перфоратор.
  • Дизайн руків'я сприяє незручному хвату при роботі двома руками.

Відгук покупця DeWalt D25133K

Даниил 28.07.2016 в 14:03  Отзывы перфоратор DeWalt D25133K

Переваги перфоратора - він практично не гріється, у нього невелика маса, висока потужність, шикарна ергономіка.
Недоліки перфоратора: не назвав би зручним систему включення ударного режиму.
Брав його для домашнього використання три місяці тому. В цілому, перфоратором я задоволений. З бурами невеликого діаметру працює на ура. Гарна і зручна модель.

► Наша думка

Перфоратор придатний для серійного виконання отворів в металі, дереві, цегляній кладці і в бетоні і може працювати в такому режимі тривалий час. Можна використовувати для короткочасних довбальних робіт, але не перевантажувати його. Купити DeWalt D25133K варто для виконання професійних монтажних і будівельних робіт.

Прямі перфоратори для будинку

Побутові моделі перфораторів також як і професійні моделі обладнані потужними двигунами і надійними механічними частинами, зокрема редуктором та ударний механізм. Головна відмінність від більш високих по класу перфораторів полягає в тому, що на них встановлені більш дешеві комплектуючі для зниження загальної вартості інструмента, побутової перфоратор часто дешевше в 2-3 рази. Прямий побутової перфоратор застосовується для руйнування твердих і тендітні конструкцій з каменю, цегли або бетону, можна руйнувати гіпсові стіни, а також для серійного виробництва отворів в цих матеріалах для анкерів або дюбелів.

 

  Дніпро-М ПЕ-2698ПС Протон ПЭ-900/A Intertool WT-0154

Модель

Дніпро-М ПЕ-2698ПС

Протон ПЭ-900/A

Intertool WT-0154

Оцінки користувачів Отзывы перфоратор Дніпро-М ПЕ-2698ПС Отзывы перфоратор Протон ПЭ-900/A Отзывы перфоратор Intertool WT-0154

Родина бренда

Україна

Україна

Китай

Потужність, Вт

980

900

820

Патрон

SDS-Plus

SDS-Plus

SDS-Plus

Сила удару, Дж

3.5

3.0

2.0

Режими роботи

3-х режимний (Свердління, Свердління з ударом, Удар)

3-х режимний (Свердління, Свердління з ударом, Удар)

4-х режимний (Свердління, Свердління з ударом, Удар, Мультіфіксація)

Максимальні обороти холостого ходу, об / хв

900

900

2200

Максимальний діаметр свердління в бетоні, мм

26

26

24

Максимальний діаметр свердління в деревині, мм

30

30

30

Максимальний діаметр свердління в металі, мм

13

13

13

Вага, кг

4,1

3

4,2

Гарантія

36

12

12

Перфоратор Дніпро-М ПЕ-2698ПС

Перфоратор ПЕ-2698ПС є продуктом виробництва українського бренду Дніпро-М, компанія домоглася досить високої якості для свого інструменту, і змогла випустити на ринок цілу лінію поліпшеного побутового інструменту. В основі перфоратора лежить якісний двигун з потужністю в 980 Вт, він забезпечує високу продуктивність для самого перфоратора і гарантує виконання роботи різної складності. Представлений перфоратор відрізняється високою продуктивністю, характеристик Дніпро-М ПЕ-2698ПС показують, що обороти двигуна залишає 900 об / хв при частоті ударів в 4000 уд / хв, а в сукупності з силою удару в 3,2 Дж інструмент здатний виконувати роботи максимально ефективно.

  

 

Перфоратор Дніпро-М ПЕ-2698ПС

Преимущества Дніпро-М ПЕ-2698ПС

Переваги

  • Ресурс двигуна збільшено на 50% за рахунок додаткової просочення обмотки двигуна електротехнічним лаком.
  • Електронний регулятор оборотів дозволяє оптимізувати навантаження на двигун, за рахунок якісного підбору оборотів в залежності від робочої оснастки і матеріалу.
  • Перфоратор має вдосконалену форму виконання крильчатки, за рахунок чого збільшується інтенсивність потоку повітря, а з цим і двигун охолоджується краще.
  • Абразивний знос двигуна і редуктора знижений за рахунок додаткових ущільнень, вони забезпечують надійний захист від осідання пилу та іншого сміття.
  • Перфоратор має систему швидкої заміни патрона з SDS-Plus на швидкозажимний кулачковий патрон.
 

Недостатки Дніпро-М ПЕ-2698ПС

Недоліки

  • Мала витривалість позначається при виконанні силових завдань в режимі удару без свердління.
  • Легкий перевага на передню частину інструменту може позначитися на точності в роботі.
  • Щітки низької якості.

Відгук покупця Дніпро-М ПЕ-2698ПС

Олександр 21.08.2016 в 13:42  Отзывы перфоратор Дніпро-М ПЕ-2698ПС

Мені подобається ця модель. Працює від звичайної розетки, потужність висока, багато всяких режимів, зручний дизайн, є приглушення вібрації. Рука в роботі не скоро втомлюється і не гріється інструмент практично. Також, присутній захист від пилу, що виключає необхідність постійно обслуговувати його. Просто клас.

► Наша думка

Дуже хороший варіант для побутового використання, відгуки на перфоратор Дніпро-М ПЕ-2698ПС говорять про те, що модель чудово справляється з роботою в будинку. Якісний мотор і механічна складова інструменту забезпечує високу продуктивність і безвідмовність, дана модель є однією з найкращих в своє цінової категорії.

Перфоратор INTERTOOL STORM WT-0154

Перфоратор має двигун потужністю в 820 Вт і нехарактерно високі для такого інструменту обороти в 2200 об / хв, а також високу частоту ударів. Частота ударів в 5500 уд / хв і сила удару в 2 Дж дозволить Вам виконати якісне буріння в гіпсі, бетоні і в цегляній кладці. .

 

Перфоратор INTERTOOL STORM WT-0154

Преимущества INTERTOOL STORM WT-0154

Переваги

  • Чотири режиму роботи, представлений перфоратор має режим свердління, буріння і удару без обертання, а також систему мультіфіксаціі.
  • Завдяки передстартової регулюванню оборотів двигуна перфоратор зручний в роботі, Ви зможете вибрати необхідні для вирішення тих чи інших завдань обертів.
  • Перфоратор має порівняно невелику вагу, всього 2,4 кг, що дозволяє виконувати тривалі роботи без втоми в руках.
  • Завдяки компактності корпуса, а також прогумованим рукоятям працювати з перфоратором дуже зручно, особливо коли необхідно виконувати роботу в важкодоступних місцях. 
 

Недостатки INTERTOOL STORM WT-0154

Недоліки

Для виконання силових завдань сили удару катастрофічно не вистачає (2Дж).
Матеріал корпусу і збірка не найвищої якості.
Мала місткість кейса.

Відгук покупця INTERTOOL STORM WT-0154

Саша 4.10.2016 в 18:41 Отзывы перфоратор INTERTOOL STORM WT-0154

Хороший перфоратор. Купив п'ять місяців тому. За весь час ніяких недоліків я в ньому не помітив. Дуже зручний, добре лягає в руку, нічого зайвого в ньому немає. Довбав їм бетон і ламав цегла, ударний режим працює добре, непрофесійно, але для домашніх справ його більш ніж достатньо. Я думаю, це найоптимальніший варіант для побутового використання.

► Наша думка

Якщо Вам необхідно купити перфоратор для дому для ведення серійного буріння отворів під анкери або дюбеля, то INTERTOOL STORM WT-0154 ідеально підходить для цих цілей. Хоч він і не такий гарний в довбальних роботах, в усьому іншому він показує себе тільки з найкращого боку.

Перфоратор Протон ПЕ-900 / A

Перфоратор за рахунок сили удару в 3 Дж забезпечує якісні довбального-бурові роботи в цеглі, бетоні або в камені, також за рахунок високих обертів здатний виконувати роботи з металом і деревом, при максимальних обертах в 900 об / хв Ви зможете легко проробляти точні отвори в цих матеріалах.

 

Перфоратор Протон ПЭ-900/A

Преимущества Протон ПЭ-900/A

Переваги

  • Якісне виконання роботи з різними за властивостями матеріалами, залежить від оборотів, і Ви зможете регулювати їх завдяки клавіші пуску з електронікою.
  • SDS + патрон перфоратора знімається для установки кулачкового патрона під свердла по металу або по дереву.
  • Лабіринтова система повітроводів дозволяє мінімізувати кількість осідає пилу і абразиву на двигун, що знижує його знос і продовжує термін служби. 
 

Недостатки Протон ПЭ-900/A

Недоліки

  • Технічні характеристики завищені, за фактом перфоратор слабкіше приблизно на 15%.
  • Слабкий кейс в комплекті, виготовлений з низькопробного пластику.
  • Не придатний для тривалої роботи.

Відгук покупця Протон ПЕ-900 / A

Олег 1.02.2017 в 15:23 Отзывы перфоратор Протон ПЭ-900/A

Копія перфоратора BOSCH 2-24. Працює так само добре. Довбав нішу в цеглі 1,6х0,6х0,13м протягом декількох годин. Перфоратор нагрівся, але продовжував працювати і ні запаху не було, ні мастило ніде не потекла, але ж йому вже кілька років. Якщо йому давати відпочити, то можна використовувати навіть як не побутовий инструмен

► Наша думка

Досить якісна модель в своїй ціновій категорії, перфоратор практичний і має достатню продуктивність. Такий інструмент стане незамінним помічником для майстра в будинку.

Підсумок

Якщо підвести риску під вище згадані моделями, то можна виділити основні переваги прямих побутових і професійних перфораторів.

Бытовой перфоратор

Переваги побутових перфораторів

  • Доступність ціни. Побутовий перфоратор дешевше професійного завдяки застосуванню більш дешевих матеріалів і комплектуючих.
  • Простота в роботі. Побутовий інструмент не перенасичений функціоналом, так що майстри домашнього рівня, а також новачки можуть легко впоратися з роботою з побутовим перфоратором.
  • Доступний сервіс. Так як в конструкції побутових моделей найчастіше використовуються комплектуючі китайського виробництва, вони доступні в плані вартості і їх завжди в достатній кількості, так що сервіс не викликає проблем.
  • Достатня потужність і продуктивність. Такий перфоратор завжди обладнаний двигуном з достатньою продуктивністю для вирішення побутових завдань, перфоратор легко справляється з бурінням отворів в бетоні і в інших матеріалах.

Профессиональный перфоратор

Переваги професійних перфораторів

  • Великий ресурс. Професійний інструмент матиме значний робочий ресурс, що зробить його більш довговічним. Також професійний перфоратор краще показує себе в роботі при високих навантаженнях.
  • Характеристики. На відміну від побутових моделей перфораторів у професійній моделі ніколи не вказуються завищені характеристики, так що Ви можете бути впевнені в своїй покупці.
  • Ціна. Незважаючи на те, що такий перфоратор буде коштувати дорожче, Ви можете бути впевнені в тому, що він прослужить Вам значно довше побутового, так що це буде вигідним придбанням.
  • Витривалість. Незалежно від умов роботи він буде демонструвати значну продуктивність і безперебійну роботу, такий інструмент витримує жорсткі умови експлуатації.
  • Розширений функціонал. Перфоратор часто має ряд додаткових можливостей, наприклад мультіфіксацію, автоматичне відключення щіток, запобіжну муфту і І.Д. Все це з метою забезпечення якісної роботи інструменту і тривалого експлуатаційного терміну.