Снігоприбиральні машини виконують важливу роботу, а саме, з їх допомогою здійснюється прибирання снігу. Дані апарати популярні завдяки швидкості, з якою вони керуються з поставленими завданнями. А якщо враховувати людський фактор, то снігоприбиральна машина, безсумнівно, економить не тільки час, але і сили користувача. У даній статті ми виділимо переваги, розповімо про види снігоприбиральних машин, а також розповімо, як правильно вибрати снігоприбиральну машину, враховуючи індивідуальні особливості.

Снігоприбиральна машина - що це таке і де вона використовується

Снігоприбиральна машина - це спеціальний транспортний засіб, який застосовується як засіб, що очищає вулиці від льоду і снігу. Історія даних апаратів дуже стара і першими з них були візки, які допомагали підтримувати гладкою, рівною дороги. А схожі на сучасні, снегоуборщики існували ще в середині IX століття. А з тих пір, як транспортні перевезення та польоти на літаках стали звичайною справою, снігоприбиральні машини отримали двигуни і стали широко застосовуватися в різних областях.

Зараз, без снігоприбирача не обходяться практично ніде. Використовують снігоприбиральні машини тоді, коли немає часу або можливості позбудеться від снігу, заметів і льоду іншими способами. Чи можливо застосувати для очищення приватних територій, біля магазинів, ресторанів і так далі.

Невеликі апарати застосовні на вуличних тротуарах, пішохідних і велосипедних дорогах. Як правило, заручаються допомогою снігоприбирального транспорту і дорожньо-ремонтні структури. Використовуються ці кошти прибирання снігу і в аеропортах для розчищення злітно-посадочних смуг і очищення поверхні самого льотного транспорту від снігу. Існують снігоприбиральні машини і для побутового застосування і користуються популярністю у господарів приватних будинків, дач. Використовуються і для очищення парковок, дворів у багатоповерхових будівель.

Види снігоприбиральних машин

Нехай і здається снігоприбиральна машина простим засобом для очищення снігу, але є у них і безліч видів, які визначають сферу застосування і ціновий сегмент обладнання.

Як і будь-яке інше обладнання, діляться снегоуборщики по класах, тобто, існують:

Представники першого класу простіше в експлуатації і відмінно справляються з роботою на невеликих, вузьких ділянках. Для очищення під'їзних доріжок до будинку або невеликих парковок у офісного центру їх буде достатньо.

 

Розрізняються снігоприбиральні машини і способами, якими видаляють сніг. Таким чином, виділяють:

  • Одноступінчаті снегоуборщики, які оснащені шнековим робочим органом. Такі машини подрібнюють і відкидають сніг в сторони.
  • Двоступеневі ж, крім шнекового органу, мають ротор. Шнек подрібнює сніг і згрібає під робочу площу Сніговідкидачі. Після чого, крильчатка підсилює викид снігу.

У першому випадку, шнековим робочим органом сніг викидається в спеціальні жолоб, у другому ж, за рахунок крильчатки, сніг відкидається сильніше і далі.

Види снігоприбиральних машин по типу управління:

  • Самохідні, оснащені приводом на колесах. Користувач тільки направляє апарат, а все інше машина робить сама. Мають такі машини високими потужностями.
  • Несамохідні більш «слабкі» представники. Для управління таким апаратом потрібно повне участь користувача. Ідеальним варіантом такий апарат є для дач, заміських та приватних ділянок. Варто відзначити, що шнек у таких апаратів виготовлений з щільної гуми і не призначений для зіскоблювання льоду.

Самохідні снегоуборщики також діляться на два типи:

  • Гусенечном;
  • Колісні.

Другі більш популярні і вартість їх набагато нижче. Гусеничні ж вважаються представниками професійного класу.

 

Харчування снігоприбиральної машини ділить їх на два види:

  • Електричні. Вони більш зручні у використанні, але не застосовні для великих площ. До того ж є екологічно чистими. Не такі потужні, як бензинові аналоги і, тому, ідеальні на приватних невеликих ділянках. Компактність і невелика маса - приємний плюс.
  • Бензинові. Використовуються на ділянках з великою площею, але вимагають додаткових витрат на паливо. Немає дратівної електричного кабелю. У конструкцію бензинового типу включена коробка передач, потужний металевий шнек і масивна колісна система. Дані апарати купують для великих робіт, коли машина повинна виконувати свою завдання швидко і ефективно.

Принцип роботи снігоприбиральних машин

Запускаючи двигун, користувач надає руху стрижень вінтовідний або з похилими лопатями, іншими словами, шнековий робочий орган. На момент руху апарату по площі механізм шнекового органу загрібає сніг і відправляє його в снегосборщік, в якому встановлена ​​крильчатка. Після чого, сніг переміщається в особливий резервуар. Деякі види снігоприбирачів комплектуються додатковими пристосуваннями, які полегшують експлуатацію апарату.

 

Снігоприбиральні машини побутового класу нерідко оснащуються фарами, які полегшують роботу в темний час доби.

Для більшого комфорту іноді оснащуються апарати електричним стартером, який полегшує процедуру запуску машини при низьких температурах повітря.

Також, побутові моделі можуть мати спеціальний механізм, який дає можливість управляти колісної системою або кожним колесом індивідуально. Це полегшує управління.

Залізниці теж очищаються за допомогою снігоприбиральної машини, для них застосовні шекороторние снегоуборщики.

Переваги снігоприбиральних машин

Плюси в снігоприбиральних машинах - не голка в стозі снігу, вони очевидні і зрозуміє їх кожен, хто стикався з ручними засобами для видалення завалів снігу. Проте, ми опишемо переваги даних апаратів.

Перше - це простота в обслуговуванні. Снігоприбиральні машини легко піддаються обслуговування і незручностей в цьому плані не викличуть.

Друга перевага пов'язано з легкістю проведення ремонту даних апаратів. Особливих фінансових затрат ремонт обладнання за собою не потягне, та й часу на лагодження такого пристрою піде небагато. Тим не менш, при дбайливому ставленні, ремонт і зовсім не потрібно.

Третя гідність і основне - це простота в експлуатації. Якщо порівнювати ергономічність снігоприбиральної машини, наприклад, зі спеціальним совком для прибирання снігу, то машини, безсумнівно, перемагають. Також, ефективність даних апаратів куди вище механічних засобів.

Правильний вибір снігоприбиральних машин

Вирішивши купити снігоприбиральну машину, покупець може зіткнутися з низкою запитань, на які ми спробуємо відповісти прямо зараз.

Снігоприбиральник - апарат складний і вимагає відповідальності при виборі. Основне, на що варто було б звернути увагу - це:

  • Тип запуску. Існує три види снігоприбиральних машин по типу запуску - це ручний, автоматичний, комбінований. Автоматичний має ряд переваг, до яких ціна не відноситься. Ручний ж - більш дешевий варіант і можливо, буде для деяких користувачів більш зручним варіантом. Комбінований тип відрізняється високою ціною, але і включає в себе відразу два види запуску, що буває досить зручно в особливих ситуаціях.
  • Обсяг ковша для загребания снігу. Розміри ковша - висота і ширина. Це важливий параметр. Чим більше ківш, тим вища продуктивність апарату. При виборі снігоприбиральної машини, слід чітко знати площі, які доведеться очищати з її допомогою.
  • Допустима відстань викидання снігу відповідає за дальність покидька снігових мас. Наприклад, для розчищення під'їзної доріжки занадто велику відстань не знадобитися.
  • Від потужності двигуна залежать продуктивні можливості агрегату. Занадто потужне обладнання в домашній сфері - це зайва трата грошей, а ось для очищення будмайданчика, вулиць, доріг, парковок, висока потужність рекомендується.
  • Швидкість переміщення важлива, якщо доведеться працювати на великих площах йди, наприклад, тим, хто змушений постійно використовувати апарат протягом дня. Найчастіше швидкі апарати набувають комунальні та дорожньо-ремонтні служби.
  • Витрати палива. Даний параметр важливий для снігоприбирачів, які працюють а паливі. Можна вибрати високопотужне обладнання з великою витратою або ж віддати перевагу економічному апарату.

Для прибирання на невеликих ділянках можна придбати одноступінчатий снегоуборщик з електроприводом. Він зручний у використанні і відрізняється компактними розмірами.

Для територій з великою площею найкраще двоступеневий апарат придбати. У даної машини є масивний ківш і багатоступенева коробка передач. Для такого снігоприбирача великий обсяг снігу і замети - не проблема.

Важливий також виробник. Настійно рекомендується, проводити дослідження серед торгових марок, що спеціалізуються на випуску снігоприбиральних машин. Тільки після ретельної перевірки виробників, покупець не тільки звузить коло свого вибору, але і буде відчувати себе впевненіше при покупці апарату.