Кількість
|
Вартість
|
||
|
Електричні духовки
У нашому інтернет-магазині представлені різнотипні сучасні духовки і далі мова піде саме про електричні моделях. Духовка електрична актуальна, перш за все, в тих випадках, коли в будинку відсутня газова проводка. Також серед поціновувачів такої побутової техніки переважно споживачі, які віддають перевагу функціональності. Залежно від типу конструкції існує вбудована духовка електрична і окремо стоїть, а в залежності від типу управління - незалежні і залежні.
Ключовим гідністю духовок електричного типу є можливість налаштовувати температуру нагрівання від 30 до 300 градусів. При цьому, деякі моделі передбачають різницю всього в 1 градус. Газові духовки, в свою чергу, допускають регулювання температури лише за рахунок інтенсивності вогню, а результат є приблизними.
Перш, ніж купити духовку електричну, варто знати заздалегідь, що електроспоживання при використанні електричної духовки досить висока. Експлуатація не буде занадто дорогою в тому випадку, якщо Ваш будинок не оснащений газової проводкою, і Ви оплачуєте витрати електрики за пільговими розцінками, в інших же випадках вміст електродуховки поведе за собою чималий рахунок в кінці місяця.
Найчастіше ширина сучасного духової шафи електричного типу становить 60 см. Набагато рідше ви зможете зустріти моделі шириною 70 і тим більше 90 або 120 см. Для малогабаритної кухні можна підібрати 45-сантиметровий варіант.
Статичні моделі
Статична духовка електрична настільна вважається найбільш простий. У своєму оснащенні вона має три або два нагрівальних елемента - два Тена з грилем або просто два Тена відповідно. Під основою ховається нижній нагрівач і його не видно, тоді як по периметру стелі розташовується верхній нагрівальний елемент. Мета верхнього Тена полягає в підвищенні температури всередині камери, страви при цьому не обсмажуються, оскільки цю функцію виконує гриль за рахунок знаходиться по центру стелі нагрівальної спіралі.
Режими приготування в статичної духовці:
- Для підсмажування знизу і приготування страви на водяній бані - нижній жар.
- Для приготування страв на решітці - гриль або верхній жар.
- Для випічки - нижній і верхній жар одночасно.
Конвекційні електричні духовки
Більшість що випускаються сучасними виробниками електродуховок - конвекційні. Вони відрізняються великим набором термоелементів і наявністю вентилятора на задній стінці, який дозволяє спеку розподілятися по об'єму робочої камери більш рівномірно. Крім нижнього і верхнього ТЕНів подібні моделі оснащуються кільцевим нагрівачем, який конструкційно розташовується перед вентилятором на задній стінці камери.
Режими приготування в конвекційної духовці:
- Звичайне приготування за допомогою нижнього і верхнього спека для випічки.
- Швидке приготування забезпечується додаткове функціонування вентилятора. В даному випадку є одночасне приготування на двох деках.
- Прискорене приготування забезпечується шляхом використання вентилятора разом з кільцевим нагрівачем. Доступно одночасне приготування страв на трьох деках.
- Гриль актуальний при смаженні рибного філе і тонких шматків м'яса.
- Підігрів передбачає підтримання температури в 50-60 градусів.
- Швидкий розігрів допускає активацію всіх нагрівальних елементів разом з вентилятором. Раніше заданий режим активізується, як тільки необхідна температура досягається.
- Розморожування теплим повітрям передбачає використання вентилятора і нижнього спека. В такому режимі можна також сушити гриби, фрукти, овочі і трав'яні збори.
Розморожування при кімнатній температурі допускає лише роботу вентилятора.
На цьому функціональність електричних духовок конвекційного типу не вичерпується, оскільки всі нагрівальні елементи можна комбінувати один з одним або використовувати окремо. Деякі моделі оснащуються функцією пароварки або СВЧ.
Конструктивні особливості
Духовка електрична вбудована або окремо стоїть може мати певні конструктивні особливості, які разом з вартістю підвищують і функціональність.
- Висувна дверцята або візок дозволяє полегшити процес укладання продуктів і розміщення деко. Імовірність отримання опіку істотно знижується, якщо в процесі приготування з'являється необхідність перевірити готовність страви.
- Веретено зовні представлений металевим прутом з електроприводом, закріпленим в спеціальних пазах робочої камери. Ми рекомендуємо вибирати моделі, крутив яких розташовується по діагоналі - він має в своєму розпорядженні більшою довжиною, що дозволяє запекти цілого молочного поросяти, індичку або пару курей.
- Таймер може бути електричним або механічним. Як тільки заданий час закінчується, подається звуковий сигнал і духовка відключається.
- Моделі вищої або середньої цінових категорій часто оснащаются температурними датчиками, які виводять на дисплей інформацію про найменші зміни температури усередині страви.
- Дверцята, яка не нагрівається, виготовляється зі спеціального жаростійкого скла, зазвичай використовується не більше 4 шарів.
- Захисне відключення актуально, якщо ви часто забуваєте про те, що на кухні щось готується.
У каталозі нашого інтернет-магазину на духовки електричні ціни досить доступні, що дозволить Вам без шкоди для бюджету придбати функціональну і неймовірно корисну кухонну техніку.