Зарядні (ЗУ) і пуско-зарядні (ПЗУ) пристрої добре знайомі автомобілістам. Дані прилади призначені для зарядки акумуляторних батарей для автомобілів (АКБ). Допоможуть ці апарати в будь-якій ситуації «вдохуть життя» в замерзлий або розряджений акумулятор, а згодом, завести автомобіль.

В даній статті піде мова про нові моделі ЗУ і ПЗУ від популярного виробника Кентавр. Сам виробник ще є досить молодим і не так давно представлений на вітчизняному ринку. Однак, логотип торгової марки відомий вже багатьом споживачам і користується популярністю. Це пов'язано з тим, що, в порівнянні з іншими марками, Кентавр випускає не просто якісну техніку з широким функціоналом, але і представлену в різноманітному модельному і ціновому сегментах.

Зарядні пристрої Кентавр

Модель Кентавр ЗП-150Н

Даний апарат відрізняється надійною електричною частиною, оснащений запобіжником перевантаження, має амперметр вбудованого типу. Конструктивно зарядник Кентавр ЗП-150Н виконаний так, що його можна прменять, як в польових умовах, так і в якості стаціонарного обладнання для підзарядки акумуляторів. Ідеально підійде для АКБ потужністю в діапазоні від 12 до 24 В і ємністю, перевищує 20 Ач. Призначена дана модель для автоматичної зарядки акумуляторних батарей наступного типу:

  • свинцево-кислотних;
  • залізо-нікелевих;
  • нікель-кадмієвих;
  • літій-іонних;
  • літій-полімерних;
  • нікель-цинкових.

У даного ЗУ ергономічний дизайн. Є вбудований мережевий вимикач, який з'єднаний з перемикачем, який виконує зміну режимів. Виробник втілив у влаштуванні всі сучасні розробки. Характеристики у апарату оптимальні.

Модель Кентавр ЗП-210Н

Ця модель являє собою портативний пристрій. Даний апарат також відрізняється надійністю і довговічністю. Використання у моделі - універсальне, тобто, застосовувати його можна для зарядки практично всіх типів АКБ.

Особливістю даного апарату є те, що він може бути застосовний, як для акумуляторів в легкових автомобілях, так і більш важкої техніки (ємність 30-210 Ач). Оснащений Кентавр ЗП-210Н перетворювачем напруги, вбудованим приладом для контролю і має безліч систем захисту.

Модель Кентавр ЗП-250Н

Як і попередні моделі, які описані вище, дана модель також має високий захист, є надійною і довговічною. Може бути використана з різними типами батарей. Кентавр ЗП-250Н - це портатічний один будь-якого автомобіліста, який дозволить швидко і без складнощів вдихнути життя в стару АКБ або забезпечити тривалий термін служби нової.

Модель Кентавр ЗП-150НП

Даний апарат призначений для автоматичної зарядки таких типів акумуляторних батарей, як:

  • свнцово-кислотні;
  • метало-нікелеві;
  • нікель-кадлміевие;
  • нікель-металгідридні;
  • літій-іонні;
  • літій-полімерні;
  • нікель-цинкові.

Використовувати апарат можна з АКБ потужністю до 24 В і з ємністю понад 20 Ач. Зрадник в конструкцію включає перетворювач напруги випрямляча змінного струму, амперметр, захисні системи, панель управління і контролю. Дана модель може надати допомогу в запуску двигуна автомобіля при акумуляторі з нульовим зарядом.

Модель Кентавр ЗП-210НП

Зарядний пристрій ЗП-210НП здатний зарядити акумуляторну батарею і запустити двигун з розрядженою АКБ. Стосується пристрій для акумуляторів:

  • нікель-кадмієвих;
  • літій-іонних;
  • свинцево-кислотних;
  • літій-полімерних.

Застосуємо апарат не тільки для автомобілів різного класу, а й для мотоциклів, катерів і так далі. Використовувати дане ЗУ можна з батареями великої місткості.

Модель Кентавр ЗП-250НП

Незамінний цей апарат буде для зарядки акумуляторних батарей і для запуску двигуна з розрядженим акумулятором. Застосуємо апарат для батарей різного типу. Прилад цей - універсальний і підходить, як для малоємкі батарей, так і для АКБ з великою ємністю.

Пускозарядні пристрої Кентавр

Модель Кентавр ПЗП-120НП

Кентавр ПЗП-120НП - апарат для зарядки АКБ і запуску двигуна з розрядженим акумулятором. Функціонує пристрій від звичайної мережі, має компактні габаритними розмірами. Застосуємо для акумуляторів різного типу потужністю від 12 до 24 А. Застосуємо Кентавр ПЗП-120НП для батарей ємністю в діапазоні від 20 до 300 Ач.

Модель Кентавр ПЗП-150НП

Дана модель призначена для виконання стандартних функцій пуско-зарядних пристроїв і може бути використана для зарядки АКБ і запуску двигуна при нульовому заряді батареї. Апарат впорається з зарядкою АКБ ємністю від 20 до 400 Ач і потужністю 12-24 А.

Модель Кентавр ПЗП-400НП

Компактна модель для зарядки АКБ ємністю до 600 Ач і потужністю одно 12-24 А. Модель може бути використана для зарядки водного транспорту, легкових автомобілів, вантажівок, великогабаритної техніки. У Кентавр ПЗП-400НП високий ступінь захисту і зручна система транспортування.

Модель Кентавр ПЗП-500НП

Малогабаритний апарат для зарядки АКБ і запуску двигуна з розрядженою батареєю. Застосуємо для акумуляторів з зарядної ємністю до 750 Ач і потужністю 12/24 А. Зручна модель в експлуатації і трансопртіровкі. У комплетаціі включає все необхідне додаткове обладнання.

Модель Кентавр ПЗП-600НП

Зручна, компактна і елегантна модель від виробника. Працює з АКБ ємністю від 60 до 900 Ач, застосуємо для легкового, вантажного, водного, малогабаритного і великогабаритного транспорту, для сільськогосподарської техніки.