Деревообробка - це трудомісткий процес, який налічує велику кількість операцій, в зв'язку з цим і інструменту для деревообробки також досить багато, але говорити про всіх них ми не будемо і розглянемо сьогодні тільки рейсмусові верстати, для чого вони потрібні, чому мають велику популярність і затребуваність , ознайомимося з їх головними характеристиками і особливостями, будемо вивчати всі, що Вам необхідно знати для того, щоб впорається вибором верстата для тих чи інших цілей.

Головне призначення рейсмусового верстата полягає в тому, щоб «загнати в розмір» вже наявну у Вас заготовку з одного обробленої гранню на фуговально верстаті. Таким чином, рейсмус необхідний для серійного виробництва дощок з рівними і гладкими поверхнями по всіх гранях, він дозволить Вам виготовляти їх в один розмір без вад, причому як прямі, так і криволінійні заготовки можуть бути швидко і точно оброблені на рейсмус, причому робота проводиться в автоматичному порядку, з мінімальним втручанням з боку оператора. Найчастіше таке обладнання застосовується на виробничому рівні, при виготовленні меблів або в класичних деревообробних цехах, але часто рейсмус купується і для побутового використання, наприклад для роботи в приватній домашній майстерні.

Конструкція рейсмусового верстата

Що стосується рейсмусового верстата з точки зору його конструкції, то можна сказати, що в основному всі вони ідентичні, і лише зрідка та чи інша модель володіє відмінними від інших пристосуваннями і нововведеннями в плані конструкції. В основному, рейсмусовий верстат складається з таких частин і вузлів:

  • Двигун;
  • Барабан з ріжучими ножами;
  • Система подачі заготовки;
  • станина;
  • Стіл з розширювачами;
  • Панель управління;
  • Рукояті регулювання розмірів зі шкалами.

Вибираючи верстат, виходячи з його конструкції, варто звернути увагу на його габарити, для невеликої майстерні буде доцільно купити рейсмус з габаритами більш компактними, якщо ж Ви не обмежені в плані простору, то можна не звертати уваги на його габарити. Варто розуміти, що регулювання всіх параметрів роботи повинна бути плавною і точною, для досягнення максимального результату в роботі, обов'язково уточнюйте у продавця наявність подачі заготовки, її наявність значно спрощує роботу і збільшує її темп, хоча більшість сучасних моделей її має, в разі її відсутності у рейсмуса це може принести Вам масу незручностей. Звертайте також увагу на максимальну висоту і глибину обробки, в залежності від поставлених завдань варто вибирати верстат з різними можливостями.

Потужність двигуна рейсмуса

Потужність двигуна для рейсмусового верстата, як і для будь-якого іншого обладнання та інструменту - це найважливіший параметр, адже саме потужність двигуна визначає те, в якій області можна застосувати конкретну модель рейсмуса. Справа в тому, що через невеликої потужності, двигун може не впоратися зі зняттям товстої стружки за раз, наприклад, зняти відразу 2 мм стружки, це може викликати його перегрів і перевантаження, так що переважно пройтися кілька разів на більш тонкої стружки для досягнення бажаного результату. Така робота допустима для будинку, так як Вам не буде потрібно виконувати роботи в серійному порядку, для професійного використання цього звичайно неприпустимо.

Якщо модель має потужність нижче 3000Вт, то його краще застосовувати в побутових умовах. Така модель призначена для нескладних робіт, в тих умовах, де дозволено проводити обробку заготовки не за один прохід, а наприклад за два або більше.

Для професійного застосування верстат повинен витримати високе навантаження і інтенсивну роботу, так що потужність його двигуна повинна бути не нижче 3000Вт, а бажано і вище, такий верстат впорається зі зняттям стружки в 2-3мм за один прохід і гарантує безвідмовну роботу.

Види рейсмусових верстатів

Рейсмуси також поділяються за видами, в залежності від того, скільки сторін вони можуть обробляти за один прохід. Найпоширеніші - це односторонні рейсмуси, такі верстати найчастіше застосовуються на напівпрофесійному рівні і на побутовому рівні, вони можуть за один прохід забезпечувати обробку тільки однієї сторони. Якщо Вам потрібно підганяти заготовку в розмір тільки з однієї обробленої боку, то, як мінімум дві сторони зажадають обробки, в залежності від того, який кінцевий результат переслідується.

Двосторонні рейсмусові верстати вже рідше застосовуються в домашніх майстерень і вже орієнтовані на професійне серійне використання, вони мають потужність вище і навантаження витримають більше, і можуть вже обробити відразу дві сторони одночасно за один прохід. Обробляються дві протилежні сторони, і є у нього два ріжучих вала, зверху і знизу.

Також є особливі верстати, вони орієнтовані на профільну фрезерування заготовки за рахунок наявності трьох і більше ножових валів, вони застосовуються суто на виробництві, і застосовуються для найскладніших типів обробки деталей і це найменш поширені види рейсмусов.

Параметри стругання рейсмусові верстати

Верстат має всього три параметра стругання - це ширина, висота і товщина стружки. Ці параметри впливають на продуктивність самого верстата і на те, яких габаритів заготовка може бути оброблена. Залежно від того, які цілі перед Вами будуть стояти, Ви повинні звернути увагу на те, яка максимальна висота і ширина заготовки допускається для роботи з тією чи іншою моделлю, для того, щоб оптимально підібрати рейсмус. Якісний верстат гарантує якісну обробку бруска незалежно від його габаритів, головне, щоб він проходив по своїй геометрії відповідно до паспортних даних Вашого рейсмуса.

Також важливий параметр - це товщина стружки, вона вказана в міліметрах і часто її максимальний показник становить до 3 мм, але є моделі з куди більшою продуктивність різання. Якщо Вам необхідно за один прохід знімати максимальний показник товщини стружки то вибирайте модель з більш потужним двигуном, для того, щоб він міг витримати високе навантаження і забезпечити безперебійну роботу верстата, якщо ж роботи допускають кілька прогонів, то можна вибрати і більш слабкий верстат.

Ножі - одна з важливих деталей рейсмусового верстата

За стругання відповідають два органу верстата, двигун, він служить для обертання ріжучої частини, ножового вала. Ножовий вал також дуже важлива частина верстата і на неї також варто звертати свою увагу, на те, скільки ножів у верстата, який їх матеріал виготовлення і вид самого ножа. Залежно від сфери застосування, як говорилося раніше, використовується в верстаті від одного і більше ножового вала, і в залежності від бажаного результату також варто розуміти і ті деталі, деякі варто звернути увагу при виборі.

Ножі з легованої сталі найкраще підходять для будь-якого типу верстата, і для професійного і для побутового, такий ніж має високу зносостійкість, так що заточка на ньому тримається довше, до того ж він стійкий і до корозії, що також продовжує термін служби ножа.

Спосіб виконання ножів також миє бути відмінним, так що уточнюйте у продавця щодо зацікавила Вас моделі, встановлені на неї односторонні або двосторонні ножі. Перші дешевші, вони мають заточку тільки з одного боку, так що після її затупления необхідно провести заміну ножа, друга ж довговічніша, так як заточування проводиться з двох сторін, по зносу однієї ніж переставляється і використовується вже інша його сторона. Такий ніж буде коштувати дорожче, але і прослужить він набагато довше. Спосіб фіксації ножа на валу також грає важливу роль, в залежності від способу Вам буде легше чи важче робити заміну ножів через різного ступеня складності доступу до них.

Основний ріжучий інструмент верстата

На сьогоднішній день в побутових і напівпрофесійних моделях найчастіше застосовується простий циліндричний вал з двома або більше ножами, він забезпечує досить високий результат обробки деревини. Але для досягнення максимально високої якості і точності варто розглянути верстати з валом HELICAL, такий вал встановлюється на професійному обладнанні і вже зарекомендував себе як найнадійніший і якісний, він пройшов випробування часом і роботою в найсуворіших умовах. Ножовий вал спірального типу HELICAL має 36 квадратних ріжучих елемента з обопільної заточкою, які гарантують якісну обробку деревини, її рівномірний і просте стругання, причому завдяки особливості форми виконання під час входу їх в саму заготовку не тільки забезпечується якісний результат в роботі, але також знижений шум і вібрація під час цієї роботи.

Робоча поверхня верстата

Робочий стіл також має велике значення для будь-якого верстата. Для рейсмусового верстата в основному застосовується алюмінієві сплави, такий стіл найбільш стійкий до корозійного і деформаційного впливу, а також гарантує зниження ваги для всього верстата. Також варто враховувати те, що при роботі з довгою заготівлею, після її виходу за межі основного столу вона може почати перегинатися, що призводить до порушення нормальної роботи на оброблюваної стороні у вигляді ям і для вирішення цієї проблеми передбачені розширювальні додаткові столи, подає і розвантажувальний.

Крім усього вищесказаного при виборі верстата звертайте увагу на оберти двигуна, можливість їх відрегулювати, це дасть більше гнучкості в роботі. Також звертайте увагу на матеріал поверхні ролика, найкраще вибрати модель з полімерними роликами, вони не залишають ніяких слідів на заготівлі. Звертайте увагу на наявність електроніки, вона дозволяє точніше контролювати робочий процес і забезпечуючи моніторинг загального стану верстата. Верстат з транспортувань ручками більш мобільний, його зручно переміщати по майстерні в разі потреби. Швидкість подачі заготовки вплине на темп проведення роботи, а обдув тирси покращує якість обробки.