Представляємо Вашій увазі огляд на зварювальні апарати Дніпро-М, а точніше на їх дві основні серії - це САМ і ММА. Ми будемо розглядати основні переваги кожної серії, їх основні відмінності один від одного, а також зробимо висновки, чому варто купити саме ці зварювальні апарати.

Українська компанія Дніпро-М вже давно на українському ринку зварювального обладнання, досвід компанії налічує більше 10 років роботи. За цей довгий термін компанія встигла надійно на ньому закріпитися за рахунок високої якості своїх апаратів, їх надійності та ефективності в роботі, а також своєю доступністю в плані ціни. Виробник зміг домогтися такої популярності саме з рахунок великої кількості позитивних сторін зварювальних апаратів і незначності їх слабких сторін, якщо розглянути будь-яку модель подібного, то відразу стає ясно, що технічні характеристики зварювальних апаратів Дніпро-М дозволяють їм якісно виконувати поставлені завдання. Відгуки на зварювальні інвертори Дніпро-М показують, що український споживач повністю довіряє бренду і в переважній більшості задоволений набутими апаратами.

Сьогодні виробник зосереджений на виробництві двох основних серій зварювальних апаратів. Серії ММА і САБ - це зварювальні апарати інверторного типу, вони збираються із застосуванням транзисторів типу IGBT. Застосування таких транзисторів дозволяє домогтися максимально високої якості роботи апарату, при цьому його габарити і вага істотно знижуються, що робить їх дуже зручними в плані роботи. Примітно те, що всі зварювальні інвертора Дніпро-М збираються в Україні під пильним контролем фахівців найвищого рівня спеціалізації.

Серії ММА і САБ є зварювальними апаратами для роботи ручного дугового зварювання із застосуванням електродів покритого типу, така сварка найпоширеніша і застосовується на всіх рівнях. Серія ММА включає в себе зварювальні інвертора професійного типу, а також інверторні напівавтомати MIG / MMA, які також можуть виконувати роботу з дротом, вони більш витривалі до навантажень і тривалим робіт, а серія САБ вже побутова серія, кілька спрощена і поступається в витривалості професійної серії ММА. Побутову серію САБ також умовно можна розділити на дві групи, в одній апарати з кнопкою включення, в інший без неї, більш економічні і зручні для домашніх робіт.

 

     

САБ-250

САБ-245

MMA 250

MIGMMA-210

Професійна лінійка зварювальних апаратів Дніпро-М ММА

Розглянемо основні технічні відмінності зварювальних інверторів професійної лінійки Дніпро-М ММА.

 

Профессиональная линейка сварочных аппаратов Днипро-М ММА

Головна відмінна риса зварювальних інверторів Дніпро-М в тому, що вони мають в своїй конструкції тріплетное виконання, це робить зварювальний апарат більш витривалим до навантажень і сприяє тривалій безперервній роботі. В середньому такий апарат може пропрацювати до трьох годин безперервно. Якісне повітряне охолодження виконано у вигляді тунельного обдування, таким чином, всі робочі елементи апарату оптимально обдуваются і підтримується нормальний температурний режим в роботі, є система захисту від перевантажень і перегріву.

Професіонали в області зварювального ремесла високо оцінили якості роботи даної серії інверторів. Вони відрізняються збільшеним запасом потужності і робочого ресурсу, вони мають збільшений максимальний зварювальний струм, а також служать в середньому в 2.5 рази довше, ніж аналоги від конкурентних виробників. У конструкції зварювальних інверторів ММА використовуються транзистора типу IGBT і MOSFET. Виробник використовує транзистора тільки від визнаних у всьому світі виробників електротехнічних елементів Infineon (Siemens corp.), Fairchild Electronics, і Toshiba, що дозволяє підтримувати якість продукції завжди на високому рівні.

Незважаючи на професійний клас серії ММА, вона все ж у своїй основі орієнтована на побутове застосування, а так як часто трапляється так, що напруга в нашій електромережі знижений було необхідно забезпечити якісну роботу інверторів без втрати потужності. Таким чином, зварювальні апарати отримали покращений мережевий фільтр на 4 конденсатора із загальною ємністю в 1880 мкФ, тепер він вільно може працювати при напрузі в мережі від 160В до 250В, не втрачаючи в потужності і не перевантажуючись. Також варто виділити додаткове розтин оловом мулових провідників на платах, тепер істотно знижені втрати, і апарат не перевантажується при роботі на максимальних зварювальних токах, навіть при тривалій безперервній роботі.

Виробник зміг домогтися для зварювального інвертора ММА збільшення робочого ресурсу до 100 000 робочих циклів. За якісну роботу відповідають реле від світових виробників Clion, SONGLE, їх козир це контактна група з срібного сплаву.

Порівняльна таблиця технічних характеристик популярних моделей професійної лінійки зварювальних апаратів

 

  Зварювальний інвертор Дніпро-М ММА 250 Зварювальний інвертор Дніпро-М ММА 250 B Зварювальний інвертор Дніпро-М ММА 250DPFC Сварочный инвертор Днипро-М MOSFET MMA-N250D

Модель 

ММА 250

ММА 250 В

ММА 250 DPFC

MOSFET MMA-N250D

Виробник транзисторів

FAITCHILD

FAITCHILD

FAITCHILD

FAITCHILD

Тип трансформатора

ТОР

ТОР

ТОР

Ш-подібний (3шт)

Потужність

8,8 кВт

8,8 кВт

8,8 кВт

8,8 кВт

Напруга

160-240 В

160-240 В

160-240 В

160-240 В

Діапазон зварювального струму

20-250 А

20-250 А

20-250 А

20-250 А

Діаметр електрода

1,6-5 мм

1,6-5 мм

1,6-5 мм

1,6-5 мм

Цифровий дисплей

Пластикова панель

Кейс

Вага

7,3 кг

8,6 кг

8,6 кг

9,5 кг

 

Інверторні напівавтомати MIG / MMA

Дана група виручених апаратів відрізняється своєю багатозадачністю, вони крім роботи зі зварювальними електродами покритого типу можуть виконувати роботу з дротяними електродами, сталевими і порошковими. Швидке перемикання режимів дозволить ефективно використовувати такий апарат в професійній сфері.

Вищевказані особливості були доповнені установкою на напівавтомат посиленого металевого пружинного механізму, що подає, так що на нього можна встановити котушку до 5 кг. Також зварювальний напівавтомат Дніпро-М MIG / MMA був оптимізований для роботи з «еврорукавом».

Лінійка побутових зварювальних апаратів Дніпро-М САБ

Компанія Дніпро-М була стурбована розширенням модельного ряду зварювальних апаратів для забезпечення гідного вибору для кожного споживача і тому випустила в світ серію зварювальних апаратів побутових або просто САБ. Дана модель була здешевлена ​​і стала більш доступною, але в якості роботи вона не втратила, її головна відмінність від серії ММА в тому, що вона має в своїй серії моделі з одноплатним і рідше з двопалатним виконанням.

Линейка бытовых сварочных аппаратов Днипро-М САБ

Зварювальні інвертори Дніпро-М серії САБ дозволяють робота при зниженій напрузі, вони мають якісний мережевий фільтр для роботи в несприятливих умовах. Фільтр включає в себе три конденсатора, що в загальній сумі дає ємність в 1410 мкФ. Використання все тих же брендових реле Clion, SONGLE вдалося зберегти якість роботи апаратів, вони також мають 100 тисяч робочих циклів гарантовано, в той час як інші бренди використовують дешевші реле і їх термін служби істотно нижче. Зварювальні апарати серії Саб вільно виконують тривалу роботу при максимальних токах і не перевантажуються, до того ж стабільна робота апаратів підтримується захистами від перевантажень і перегріву плат.

Побутова серія була розширена і тепер серед них виділяються такі моделі: САБ 250М, САБ 250 ДПК, САБ 250 МК.

Відмітна особливість цих моделей від інших полягає в тому, що вони не мають кнопки включення, робота апаратів здійснюється зовсім іншим шляхом. На них встановлена ​​система «Stand By», вона відразу ж після включення в мережу переводить інвертор в режим очікування, таким чином він не починає свою роботу до того моменту, доки Ви не доторкнетеся металу електродом. Це необхідно для зниження енергоспоживання зварювального апарату.

Також у них є така система як «Smart Fan», він відповідає за контроль оборотів обертання вентилятора, що охолоджує. Залежно від інтенсивності навантаження на плату вона збільшує або зменшує обертів для оптимального обдування апарату і забезпечення його нормального температурного режиму.

Порівняльна таблиця технічних характеристик популярних моделей побутової лінійки зварювальних апаратів

 

 

Зварювальний інвертор Дніпро-М САБ-250

Зварювальний інвертор Дніпро-М САБ-250К

Зварювальний інвертор Дніпро-М САБ-250М mini

Зварювальний інвертор Дніпро-М САБ-250ДПК mini 

Зварювальний інвертор Дніпро-М САБ-258

Зварювальний інвертор Дніпро-М САБ-260

Зварювальний інвертор Дніпро-М САБ-210

Модель

САБ-250

САБ-250К

САБ-250М

САМ-250ДПК

САБ-258

САБ-260

САБ-210

Виробник транзисторів

Infineon

Infineon

Silan

Silan

Silan

Infineon

Fairchild

Ємність мережевого фільтра

1410 мФ

1410 мФ

1410 мФ

1410 мФ

1410 мФ

1410 мФ

900 мФ

Напруга в мережі

От 170 В

От 170 В

От 170 В

От 170 В

От 170 В

От 170 В

От 180

Тип трансформатора

Ш-подібний

Ш-подібний

ТОР

ТОР

ТОР

ТОР

Ш-подібний

Довжина кабелів (маса + тримач)

1,3 м + 1,9 м

1,3 м + 1,9 м

2 м + 2 м

2 м + 2 м

2,5 м + 3 м

2 м + 2 м

1,2 м + 1,9 м

Робочий діаметр електрода

1-4 мм

1-4 мм

1-4 мм

1-4 мм

1-4 мм

1-5 мм

1-3 мм

Біс кнопкова система (SmartFan, StandBy)

Цифровой дисплей

Кейс

Пластикова панель

Загальні особливості зварювальних інверторів Дніпро-М

Незважаючи на те, що серії САБ і ММА відносяться до різних груп, вони все ж мають цілий ряд загальних особливостей, які вигідно виділяють їх на тлі аналогових апаратів від інших виробників.

  • Надійна робота тривалий час без перегріву і перевантажень забезпечується мідними силовими доріжками з додатковим розкриттям шаром олова.
  • Повністю мідні струмопровідні елементи для тривалої експлуатації апарату.
  • Стабільна робота апарату в будь-яких умовах за рахунок якісного мережевого фільтра з ємністю від 1400 до 2000 мкФ.
  • Безпечна робота апарату за рахунок силового кабелю з міді з перетином в 3,5 кв.мм.
  • Захист від вологи та пилу, а також від короткого замикання за рахунок розтину плат трьома шарами електротехнічного лаку.
  • Якісна збірка і надійний корпус забезпечують механічний захист зварювального інвертора.
  • Система «Hot Start» для простого розпалювання електрода.
  • Система «Anti Stick» запобігає залипання електрода.
  • Система «Arc Force» гарантує стабільність зварювальної дуги.
  • Система «Stand By» дозволяє знизити енергоспоживання зварювального апарату.
  • Система «Smart Fan» регулює систему охолодження.

Крім технічних і функціональних особливостей обидві серії мають також загальну комплектацію, в яку входить захисний зварювальний щиток з затемняють склом, щітка-молоток для обробки швів, зварювальні кабелю (держатель маси і утримувач електродів), деякі моделі можуть поставлятися в кейсі, зручному для зберігання апарату і його транспортування.

Переваги перед конкурентами

Якщо Ви все ще сумніваєтеся в тому, що зварювальні інвертора Дніпро-М серії САБ і ММА кращі в своєму ціновому сегменті, то ми наведемо кілька ключових відмінностей на прикладі конкурентних зварювальних апаратів.

  • Дешевий тримач електроду зі слабкою фіксацій має всього два положення установки електродів. Це тягне за собою незручності в роботі і істотне зниження точності її виконання.
  • Більшість конкурентних брендів випускають зварювальні апарати з мережевими фільтрами не більше 940 мкФ ємністю, що тягне вже неможливість роботи при падінні напруги в мережі нижче за відмітку в 200В.
  • Низькопробний мережевий кабель з перетином не більше 2 кв. мм сприяє перегріву ізоляції в процесі роботи, це може привести в кращому випадку до перегорання кабелю, в гіршому згорянню самого апарату або навіть може привести до пожежі.
  • Відсутність покриття лаком плат або ж часткове покриття гарантує неякісну захист апарату від вологи і пилу.
  • Установка алюмінієвої шини з метою здешевити виробництво, призводить до зниження якості апарату, вона окислюється і швидко виходить з ладу, що призводить до повної або часткової поломки інвертора.