Активне застосування сучасні компресорні установки знайшли і в домашньому господарстві, і в приватних майстернях, і в виробничих умовах. Маючи комплект різних пневматичних інструментів, компресор можна використовувати для чого завгодно, але не кожен агрегат здатний однаково впоратися з поставленим завданням в професійній сфері і в домашніх умовах. Моделі з високою продуктивністю для СТО не купуються, підключається до них максимум два джерела, а якщо буде мати місце перевантаження, компресор відключитися через перегрів. Також дуже інтенсивна експлуатація стане причиною передчасного виходу з ладу компресора.

Протилежна ситуація не більше позитивна, оскільки для будинку недоцільно купувати занадто потужні установки, а вартість між побутової та професійної моделлю відрізняється істотно. Якщо ви не маєте наміру переплачувати за потужність, яка вам не потрібна або бажаєте, щоб її гарантовано вистачило на всі використовувані вами пневматичні інструменти, дізнайтеся, яку модель краще вибирати в залежності від поставлених цілей.

Професійні ремінні компресори

 

Моделі, що витримують великі навантаження, краще вибирати, якщо ви шукайте обладнання для використання в щоденному порядку в виробничих умовах. Щоб пізнати таке обладнання, переконайтеся в наявності захисту від перегріву, яка в автоматичному порядку буде активізуватися при сильному перегріванні двигуна. Робота в такому випадку припиниться і відновиться автоматично після того, як двигун охолоне. Дана міра дозволяє продовжити експлуатаційний термін двигуна.

Як приклад варто навести модель Metabo Mega 550/200 D, яку можна без праці транспортувати по робочої території завдяки зручній ручці і трьом транспортувальним колесам. Показник робочого тиск в даному випадку становить 11 бар при продуктивності в 510 л / хв. Вже згадана модель розрахована на підключення ударних пневматичних інструментів, наприклад, відбійних молотків і гайковертов. Ресивер цього компресора покритий антикорозійним складом, що максимально збільшує його експлуатаційний термін, адже іржа призводить ресивер в непридатність, а відремонтувати його не можна - можна тільки змінювати. Гарантія на антикорозійний захист становить по завіреннях виробника 10 років.

Що вибрати для приватної майстерні?

Для власників невеликих фабрик і приватних автомобільних майстерень найбільш важливі такі критерії при виборі компресорного устаткування:

  • доступна цінова політика, яка відповідає високій якості;
  • ефективний захист двигуна на випадок поломок;
  • компактність компресора для зручності використання;
  • можливість одночасно підключати і працювати з декількома пневматичними інструментами.

Як приклад варто навести модель з категорії напівпрофесійного обладнання - Дніпро-М ВК100-2Р, який найбільшу популярність знайшов саме в фарбувальних цехах і автомобільних майстерень. В агрегаті задіяно два циліндра, що дозволяє в два рази збільшити продуктивність. Ресиверної бак розрахований на зберігання запасів в обсязі 100 літрів. Оскільки обладнання відноситься до групи ремінних компресорів, варто згадати про його довговічності і надійності. Комфорт в роботі доступний завдяки низькому рівню вібрації, чого вдалося досягти завдяки використанню саме такого приводу. Рівень продуктивності досягає максимуму при 400 л / хв. Кожен клапан, а їх два, оснащується окремим манометрів. Одночасно можна працювати з декількома пневматичними інструментами.

Устаткування для побутового використання

 

Для роботи в умовах дачі або особистого гаража достатньо придбати просту модель, до якої можна буде підключити 1-2 пневматичних інструменту - великий ресивер, високі показники потужності і висока вартість в даній ситуації не обгрунтовані. Підходящим варіантом стане модель з ресиверної баком, розрахованим не більше ніж на 50 літрів, чого буде цілком достатньо для продувки труб, обприскування або фарбувальних робіт. Ключова перевага побутових моделей полягає, першочергово, в доступній вартості

При використанні компресора в гаражі або на дачі, як правило, не підключається більше одного інструмента, тому немає сенсу купувати дорогу модель з високим показником потужності і великим ресивером. Краще підібрати апарат з об'ємом бака до 50 літрів, такого запасу повітря вистачить, щоб впоратися з такими завданнями як забарвлення, обприскування, продування труб. До того ж, побутові установки в рази дешевше своїх «побратимів - професіоналів».

Як приклад компресора з побутової серії варто привести модель Forte VFL-50, яка на думку користувачів відмінно себе показує і в побуті, і в невеликих приватних майстерень. Продуктивності в 420 л / хв більш ніж достатньо для подібних цілей, оскільки навіть для фарбування авто потрібно всього 280 л / хв. Двигун оснащується двома поршнями, а тиск досягає свого максимум при 8 бар, його можна без праці регулювати залежно від типу використовуваного пневматичного інструменту. Робити це користувач буде за допомогою двох барометрів - другий вказує на тиск в ресиверної баку. Транспортування зовсім скрутна завдяки зручній ручці і спеціальним колесам, але вага одягли і так незначний, а габарити компактні. Комплектація передбачає наявність пробки картера і двох повітряних фільтрів. Перед роботою пробку картера необхідно встановити, а фільтри дозволять захистити картер масляного компресора і двигун від попадання сторонніх речовин у вигляді пилу, фарби або бруду. Гарантійний термін складає 12 місяців, протягом яких ви зможете звернутися в сервісний центр за безкоштовним ремонтом в разі заводського браку.