Кількість
|
Вартість
|
||
|
Блендер домашній
З розвитком кулінарної справи з'явилася потреба в швидкому і якісному подрібненні продуктів для приготування особливих страв. Для того щоб здійснити цей процес виникла потреба в апараті, який би зробив його максимально ефективним. Так і з'явився прилад, який сьогодні ми називаємо, не інакше як блендер.
Назва блендер походить від англійського Blender, що в перекладі означає змішувач або змішувач. Блендер - це електричний прилад, який використовується для подрібнення їжі, а також приготування пюре, різних емульсій та збивання коктейлів, мусів і т.д. Більш того, деякі моделі мають функцію розколювання льоду.
Вперше блендер був винайдений в далекому 1922 році, американським вченим Стівеном Поплавски. Прототип сучасного апарату був створений з метою перемішування води, кристалів, вуглекислоти і різних сиропів. Таким чином, американець поклав початок виробництву настільки відомого напою, як газована вода з сиропом. Перша модель блендера складалася з чаші на підставці, в якому обертався ніж у вигляді пропелера. Такий апарат мав лише функцією перемішування.
Пізніше, в 1935 році інший американський дослідник Фред Осіус удосконалив прототип блендера, завдяки чому на світ з'явився інструмент, який ми можемо спостерігати і по сей день. Випуск блендера, який володів функціями перемішування, шинкування, подрібнення продуктів і т.д. почався через два роки після винаходу Осіуса. Що стосується подальшого розвитку даного апарату, то воно відбувалося вже в Європі 50-х, під проводом швейцарських розробників. Так і з'явився сучасний багатофункціональний інструмент, який є незамінним помічником на кухні. А у професійних кухарів блендер і зовсім є обов'язковим складовим на робочому місці.
Класифікація та особливості кухонного блендера
На сьогоднішній день існує два основних види блендера: стаціонарний і високошвидкісний.
Стаціонарний є більш поширеним і являє собою конструкцію, що складається з корпусу, який розташований на стійкій основі, електродвигуна розташованого усередині самого корпусу. На корпус надаватися спеціальна чаша з кришкою, всередині якої знаходиться лопатевої ніж.
Високошвидкісний погружной блендер (міксер), оснащений лише однієї єдиної насадкою у вигляді лопатевого ножа, замість віночків. Слід зазначити що в ньому використовуються різноманітні насадки і чашки для подрібнення і нарізки продуктів. Такий вид блендера є швидкозмінним, тому що заміна насадок відбувається за рахунок спеціального фіксатора, що знаходиться в моторному частини.
Також блендер може входити в комплектацію кухонного комбайна у вигляді насадки або ж іншого універсального інструменту.
За призначенням розрізняють побутовий домашній блендер і професійний блендер для барів, ресторанів і т.д. Останні можуть відрізнятися особливим дизайном і складовими, виконаними з більш міцних і довговічних матеріалів.
Як вибрати блендер виходячи з представлених параметрів? На це питання Вам дадуть відповідь докладні характеристика кожного з апаратів, представлені в інструкції до нього або ж на сайті. Завдяки їм Ви зможете купити недорогий блендер, який буде відповідати всім вимогам. Кращий блендер може бути не обов'язково найдорожчим або багатофункціональним, це той апарат, який ідеально підходить для задач, поставлених перед ним.
Купити блендер
Купити блендер в Запоріжжі або будь-якому іншому місті України Ви можете в нашому інтернет магазині. Для цього Вам необхідно оформити замовлення на сайті або ж зв'язатися з нашими менеджерами по телефону. Також Ви можете порівняти блендери від різних фірм виробників.