Красивий і акуратно доглянутий газон - мрія будь-якого дачника або садівника. Цей компонент прикрашає не тільки ділянку землі навколо нього, але і весь інтер'єр вашого заміського будинку. Проте, часом досягти такого результату буває досить складно. Для цього, на допомогу працьовитому садівнику існує цілий ряд інструментів, за допомогою яких досягти бажаного буде набагато простіше і швидше. Важливо відзначити, що комплекс робіт з благоустрою газону сприяє поліпшенню водяний і повітряної проникності грунту, кращого харчування коренів трави, а також запобігає заболочування і виникнення грибкових інфекцій, разростаніе моху і бур'яну.

 

Для того, щоб знати як доглядати за газоном правильно і максимально ефективно, необхідно знати досить багато інформації. Деякі фахівці надають платні консультації, а на деяких ділянках для цього працюють навчені майстри. Проте, навіть самому пересічному дачникові або садівнику під силу самому привести в порядок свою ділянку. Розглянемо більш докладно всі аспекти цього скрупульозного справи і спробуємо максимально розгорнуто відповісти на питання чому стригти газон і коли це робити.

 

Комплекс основних видів робіт по догляду за газоном

 

На сьогоднішній день, завдяки сучасним технологіям стрижка газонів, а також решті комплекс робіт по догляду за ним стали заняттям яке може принести задоволення. Винайдено і доведені до максимальної продуктивності такі допоміжні пристрої як тріммер, газонокосарка, кущоріз та ін. В деяких випадках навіть не потрібно обов'язкову присутність людини, але все ж поговоримо про більш доступних речах.

 

В цілому, можна виділити кілька типів робіт, які забезпечують належну турботу про вашому газоні. Сюди входить: полив, прополка, мульчування, а також стрижка газону і підгодівля.

 

Полив газону необхідно здійснювати вчасно. Основною ознакою нестачі води є втрата травою пружності - це саме той момент коли не варто зволікати з поливом, тому що вже коли будуть виднітися перші пожовтіння, то процес відновлення трави буде набагато важчим і тривалим. Найбільш підходящим умовою для поливу є прохолодна погода, тобто ранок або вечір. Залежно від типу грунту, газон буде вимагати різну кількість води і часу для забезпечення потрібного результату.

 

Одним з найважливіших питань, яке задають садівники-любителі є: коли стригти газон? Щоб правильно відповісти на нього, необхідно зрозуміти, що правильна стрижка газону забезпечує не тільки необхідний візуальний ефект, але і здоров'я коренів, щільний трав'яний покрив. Потрібно витримати баланс висоти трави, щоб вона була досить високою для нормального харчування коренів і досить низькою для краси. Тому найкраще, після підбору оптимальної висоти, залишати її приблизно такий же протягом усього сезону. Рекомендована висота стрижки газону в середньому становить 3-4 см, якщо вона перевищує норму на 1-2 см, то час стригти газон. Займатися цією справою слід тоді, коли трава суха і прибравши попередньо всі непотрібні предмети з неї.

 

Найбільш ефективним інструментом для швидкої стрижки газону є газонокосарка, яка може бути трьох типів: бензинова, електрична та рідше акумуляторна. Цей пристрій не є складним в застосуванні і володіє всіма необхідними параметрами для досягнення максимального результату в короткий термін. На нашому сайті, ви зможете знайти газонокосарки як професійного класу, так і для побутових цілей від різних торгових марок, серед яких слід виділити: Sadko, Bosch, Foresta, Gardena, Husqvarna, McCulloch, Oleo-Mac, Skil, Partner, Makita, Black & Decker та ін.

 

Також, одним з найважливіших видів робіт по догляду за газоном є прополка. Стрижка трави і прополка здійснюється для боротьби з бур'янами. Розрізняють два основних види прополки: механічний або ручної і хімічний. У другому випадку, вам допоможуть різні гербіциди, але вони також можуть нашкодити грунті або самому газону при неправильному застосуванні. Ми б рекомендували більш ретельний догляд за допомогою спеціальних приладів, таких як тріммер для трави або мотокоса. Даний інструмент може мати бензиновим або електродвигуном, а також в деяких випадках працює від акумуляторної батареї. У нас ви зможете знайти широкий асортимент тримерів і мотокос, серед яких рекомендується звернути увагу на інструменти торгових марок: Iron Angel, Ikra Mogatec, Бригадир, Дніпро-М, Кентавр, Протон, AL-KO, Efco, Forte, Hausgarten, Riber-Profi та ін.

 

Менш значимими, але в деяких випадках настільки ж необхідними типами робіт по догляду за газоном є проколювання і підсів. У таких випадках забезпечується максимально швидке досягнення результату, якщо ваш газон страждає від нестачі повітря. Але для того, щоб уточнити таку інформацію бажано звернутися до фахівця.

 

Інші рекомендації та пропозиції щодо догляду за газоном


Залежно від пори року необхідно знати як стригти газонну траву правильно. Спочатку сезону слід приділити увагу підготовці до стрижки шляхом видалення вручну предметів, які можуть заважати цьому процесу, а також бур'янів. Практично те ж саме слід робити і по завершенню сезону восени, видаляючи листя в даному випадку.

 

Правильний догляд за газоном забезпечує здорові коріння трави і грунт в цілому, що позитивно позначається і на візуальному оформленні вашої ділянки. Терплячому і працьовитому дачникові або садівнику обов'язково рано чи пізно посміхнеться удача і він стане володарем унікального за своєю красою ділянки.

На нашому сайті, ви можете купити мотокосу, тример, газонокосарку і інші інструменти для догляду за газону, а також комплектуючі до них за найнижчою ціною. Оформити замовлення можна по телефону або безпосередньо на сайті через кошик. Чекаємо ваші відгуки на газонокосарки і раді завжди допомогти вам у виборі.