Електроінструмент вже давно є невід'ємною частиною в побуті практично для кожної людини. Час, коли їм вміли користуватися лише фахівці або нечисленні самоучки минуло й на сьогоднішній день, з багатьма інструментами вміло звертаються жінки і навіть діти. Проте, вибір дійсно необхідного помічника, який би максимально швидко і ефективно видавав необхідний результат, залишається досить важким завданням. Прочитавши цю статтю, ми сподіваємося полегшити його і донести до вас переваги декількох варіантів. Йтиметься про те, що ж все таки краще дриль ударна або перфоратор.

 

Багато хто задається питанням - якщо є ударні дрилі навіщо тоді потрібні перфоратори? Не усвідомлюючи при цьому принципових відмінностей між даними апаратами. Чим відрізняється перфоратор від ударної дрилі ми розглянемо нижче, а також відповімо на кілька інших не менш нагальних питань.

 

Основні поняття і класифікація дрилів і перфораторів


Як відомо, перфоратор - це машина для свердління, яка забезпечує поряд з обертанням робочого інструмента його поздовжньо-осьовий рух. Для створення імпульсу найчастіше використовується електромагнітний механізм, який складається з електромагнітних котушок забезпечують зворотно-поступальний рух сердечника. Безумовно даний інструмент має цілий ряд подібностей з дрилем. Вперше, перфоратори були розроблені в другій половині XIX століття для гірничодобувної промисловості і дуже довгий час носили характер суто професійний і були доступні обмеженій кількості людей. Потужність електродвигуна перфоратора вимірюється в ватах (Вт), а енергія удару визначається в джоулях (Дж). Що ж стосується поводження з інструментом, то з часом перфоратори стали набагато більш ергономічними і компактними. На ці два показники слід звернути велику увагу при виборі апарату, тому що від них залежить можлива тривалість роботи.

 

У свою чергу дриль - це ручний електроінструмент призначений для додачі обертального руху свердла або іншому різального інструмента, з метою свердління отворів в різних поверхнях при проведенні ремонтно-будівельних, оздоблювальних, монтажних, а також столярних слюсарних та інших робіт. Ще одним призначенням дрилі є можливість вкручування або викручування кріпильних елементів з меблів та інших виробів. Для цього спеціально передбачена функція реверс. Розрізняють два підвиди дрилі: дриль-шуруповерт і дриль.

 

Дриль ударний забезпечує поряд зі стандартним функціоналом електродрилі також можливість свердління з ударом. Проте ударну дриль не варто розглядати в якості повноцінної заміни перфоратора, тому що вона має інші показники потужності і продуктивності. Це і є одним з основних відмінностей між розглянутими інструментами. Більш детально ознайомитись з іншими пропонуємо далі.

 

Головні відмінності ударного дриля від перфоратора


Якщо відразу не розглядати все технічні аспекти і нюанси, то можна сказати, що дриль і перфоратор відрізняються в першу чергу способом формування удару. Тобто у випадку з дрилем, оператору необхідно докладати додаткові зусилля для відтворення даної функції. Що ж стосується перфоратора, то тут скоріше навпаки, адже при посиленому натисканні на працюючий перфоратор, якість роботи погіршується і зростає ризик швидкого зносу інструменту, особливо в тому випадку якщо він побутового класу.

 

Для перфоратора функція удару є основною на якій він і спеціалізується, а для ударного дриля вона додаткова, що робить її більш універсальним, але менш ефективним в деяких випадках предметом.

 

Що вибрати дриль або перфоратор, а також як правильно вибрати інструмент, залежить в першу чергу від того, яку роботу ви плануєте зробити, а також її масштаб. Грубо кажучи, якщо вам необхідний лише невеликий ремонт або періодичне проведення будь-яких столярно-слюсарних або монтажних робіт, то більш універсальна дриль підійде вам краще. Перфоратор ж більш корисний у разі проведення більш серйозного ремонту з такими роботами як штроблення стін, довбання різних матеріалів. В ідеалі звичайно ж мати обидва інструменту напоготові, але якщо такої можливості у вас немає, доведеться вибирати.

 

На нашому сайті ви зможете знайти широкий асортимент перфораторів і ударних дрилів від різних виробників, серед яких такі відомі торгові марки, як: Bosch, Makita, DeWalt, Black & Decker, Metabo, Einhell, Rebir, Stern, DWT, Протон, Интерскол, Фіолент, Sparky та ін. Купити перфоратор або ударну дриль у нас ви зможете за найнижчою ціною. Для цього, вам необхідно оформити замовлення на сайті або по телефону. Дякую за увагу, вдалої покупки!