Що таке мультиварка? Це, свого роду, кухонний комп'ютер, що володіє операційною системою і функціями для швидкого і зручного приготування різноманітних страв.

 

Прилад являє собою дві ємності з чашею і кришкою, яка має вбудований клапан. Клапан, в свою чергу, покликаний забезпечувати повну герметизацію ємності. Ємність для приготування розташовується, в залежності від моделі мультиварки, в пластиковому або металевому корпусі, а корпус має вбудований елемент нагрівання.

 

Принцип роботи


Кожна мультиварка виконує свою роботу за рахунок штучного інтелекту (центрального процесора). До його основних завдань можна віднести:

- контролювання оптимальної для приготування температури;

- контролювання кількості випаровується вологи;

- підтримка оптимального тиску в ємностях;

- установка необхідного часу приготування, з урахуванням маси продуктів.


Різновиди мультіварок


Існує два основних типи мультіварок, а саме:

- Прилади, які готують страви під тиском. Ще їх називають мультиварки-скороварки. Принцип роботи даного типу полягає в утриманні, під час приготування, тиску пара. Ці прилади хороші тим, що за рахунок високого ступеня тиску, температура кипіння досягає 120 градусів. Це дозволяє значно швидше готувати їжу.

- Прилади, які не використовують тиск. Вони не утримують тиск всередині ємності. В даному типі тиск проникає через клапан. Принцип роботи даного типу запозичений у рісоварок. Відрізняються дані прилади зручним таймером, за допомогою якого можна відстрочити час приготування страви.

 

Найбільш поширені функції мультіварок

 

Приготування каш. Даний режим застосуємо при необхідності відварити продукти такі, як овочі, морепродукти і, відповідно, різні каші.

Приготування на пару. Не важко здогадатися, що даний режим схожий з роботою пароварок. Принцип роботи режиму: в чашу наливається вода, а зверху встановлюється ємність з продуктами.

Випічка. Ця функція сприяє швидкому випікання і підсмажування продуктів. За допомогою даної функції можна приготувати піцу, шарлотку, пиріг і, навіть, курку.

Гасіння. Даний режим призначений для приготування непростих страв і дієтичних страв з м'ясом. Даний режим не піддає продукти жорстоким температур.

Плов. Режим, що дозволяє готувати страви з рису з м'ясом, овочами і т.д.

Суп. Даний режим дозволяє готувати різноманітні супи.

Йогуртница. Назва режиму запозичена від самостійного приладу, призначеного для приготування йогуртів з заквасок.

 

До додатковим корисним функціям можна віднести підігрів і відстрочку старту. Перша виконує підігрів остигнула їжі, а відстрочка старту дозволяє отримати готову страву до сніданку, обіду або до приходу додому з роботи.


Переваги мультіварок


Деякі переваги згадані вище. Це і відстрочка старту, підігрів і різноманітні умови приготування смачних страв, без втручання людини. Але це ще не все.

Все мультиварки безпечні і прості в догляді. Наявність клапана для герметизації виключає можливість опіку парою. Пристрій працює без електромагнітних і мікрохвильових випромінювань, які, навіть в дрібних дозах, представляють якусь небезпеку для здоров'я людини.

Ще один плюс герметичності - це збереження всіх корисних елементів, що містяться в інгредієнтах, а вся їжа, яка готується в мультиварці, вимагає мінімальну кількість масла або не вимагає його зовсім, що дозволяє готувати виключно корисні і дієтичні страви.


Виробники мультіварок


Існує безліч брендів, під логотипами яких, випускаються мультиварки. Всі вони прагнуть розхвалити свою торгову марку і принизити якість приладів конкурентів. Але, по суті, всі виробники наділяють свої прилади, як хорошими, так і поганими якостями. Ось деякі з них.

Компанія виробник кухонної техніки Redmond найбільше подбала про зручність своїх мультіварок, оснастивши безліч моделей, чашами з зручними ручками. У інших виробників чаші потрібно витягувати спеціальними щипцями. Ще одним плюсом чаш у мультіварок Redmond є рельєфне дно і кераміка, в якості матеріалу виготовлення. Завдяки кераміці чаша нагрівається і не втрачає своїх нагрівальних властивостей. Що є економічним рішенням для такого потужного кухонного обладнання. А рельєфне дно виключає прилипання їжі, що спрощує догляд за приладом.

Німецька компанія Grunhelm, в свою чергу, може похвалитися стильним і зручним управлінням. До того ж, при виготовленні мультіварок даної торгової марки використовується максимально якісне складання і відмінні матеріали. Більшість моделей даної техніки більше підійдуть для великих сімей, так як мають місткими обсягами. Також, при своєму футуристичному дизайні, цифровому управлінні і функціонал, мультиварки Grunhelm досить доступні для середньостатистичного обивателя.

Мультиварки Polaris користуються популярністю у вітчизняного споживача. Все це завдяки доступності. Компанія докладає зусиль щодо забезпечення зручну функціональну кухонну техніку, при цьому, яка буде доступна кожному. Безліч моделей мультіварок розраховане на великі сім'ї. Керамічне покриття чаш забезпечує економічність і більш інтенсивне приготування страв. Виробник оснащує свої прилади тільки основними функціями, виключаючи надмірності, а також приділяє велику увагу зручному компактному дизайну. Також страви в мультиварці Polaris не пригорає і виходять дуже смачними. Чаші у безлічі моделей оснащені ручками, що забезпечує зручність при її ізвлеканія. Також пристрій мультіварок даної торгової марки продумано так, що всі елементи приладу можна легко витягти для подальшого миття.

Переваги мультіварок незаперечні. Вони забезпечують споживача смачною їжею і виключають необхідність бруднити руки особисто. Вони прості у використанні і можуть готувати страви тоді, коли це потрібно. Приступаючи до вибору мультиварки, необхідно визначити для себе пріоритети будь-то обсяг, простий функціонал, зручні додаткові елементи або низька ціна.