Компресор - це, ніщо інше, як засіб, за допомогою якого відбувається стиснення і подача газу під певним рівнем тиску. Компресорні установки застосовуються у всіх промислово-виробничих установах. Так як специфіка роботи різних підприємств відрізняється, то існує велика різниця між типами компресорів, призначених для різних сфер застосування. У даній статті розглянуті види і виробники компресорів.

І так, за сферами застосування діляться компресори на наступні типи:

- Газовий тип використовується для стиснення різного роду газів і газів з домішками, але не призначені для стиснення повітря.

- Компресори, які використовуються для стиснення повітря, мають відповідну назву.

- Багатоцільові і многослужебние компресорні установки. Призначенням перших є почергове стиснення різних видів газів. Другі ж використовуються при виробництві надлишкового тиску.

- Циркуляційні покликані забезпечити постійну циркуляцію в замкнутому просторі.

З урахуванням принципів роботи, компресори можна поділити на:

- Рторно-гвинтові. Вони мають великі обсяги. В їх пристрій включається наявність клапана. Що сприяє збільшенню гвинтових оборотів.

- Реторно-пластинчасті є високопродуктивним типом компресорів. Для них характерна знижена інтенсивність обертання.

- Мембранні те саме поршневим, якщо не брати до уваги мембранну робочу область.

 

Виробники компресорів

У нас на сайті представлений широкий асортимент компресорів FORTE. Дана торгова марка спеціалізується на виробництві компресорів, які будуть незамінні при ремонті, підкачування автомобільних шин і фарбування машини. Багато моделей компресорів FORTE можна віднести до побутових приладів, деякі - до напів-професійним. Всі компресори даної торгової марки мають сертифікати і постійно піддаються контролю якості. Щоб правильно вибрати компресор, варто розуміти цільове призначення. Моделі пристроїв за технічними можливостями можна поділити на:

- Поршневі компресори. Пристрої досить компактні, за рахунок чого, мобільні. Вони прості в експлуатації і підходять для побутового застосування. Але і підійдуть для промисловості.

- Гвинтові компресори володіють великими розмірами і більш потужні. Вони, в більшій мірі, застосовні в промисловій сфері.

- Масляні компресори найбільш практичні для використання в побуті. Вони компактні і практично не видають шуму.

Однією з найбільш зарекомендованих у вітчизняного споживача є компанія Sturm. Виробник спеціалізується на випуску, в більшій мірі, побутового інструменту. Компресори даної торгової марки вважаються універсальними і відмінно впораються зі своїми завданнями. Компресор буде виконувати поставлені завдання, в залежності від придбання додаткових елементів для виконання цих самих завдань. Наприклад, компресор можна використовувати для фарбування і підкачки автомобільних шин, його можна використовувати з пневматичним інструментом, шуруповертом, з болгаркою і так далі.

Компресори Дніпро-М є простими пристроями. Залежно, від потужності вони можуть бути компактні і мобільні. Пристрої середніх розмірів мають колісну систему для зручного транспортування. Для перевезення великих агрегатів застосовуються причепи. У побутових умовах, компресори можна використовувати для накачування автомобільних коліс, а використання шланга для води дозволить швидко вимити автомобіль. Також, за допомогою компресора можна надути футбольний м'яч і пристосування для плавання. Якщо використовувати компресори Дніпро-М з пневматичним інструментом можна швидко підготувати будинок до ремонту.

Найнадійнішим є компресор з кліномерной передачею. Даний вид пристрою можна віднести до напів-професійним.

Компанія WERK виробляє компресори, які легко впораються з підкачкою шин, фарбуванням, нададуть допомогу в ремонті. Товари даної марки оснащені системами повторного пуску в автоматичному режимі, пристроєм контролю рівня тиску. Разом з тим, вони досить компактні і прості у використанні. Компресори WERK досить продуктивні за рахунок спеціалізованих пластин на клапанах, виготовлених з нержавіючої сталі. Довговічність пристроїв обумовлена ​​функцією захисту від перегрівання.

Компресори від компанії Metabo виготовлені з якісних матеріалів, що забезпечує їх роботу навіть в найжорстокіших умовах. Виробництво повітряних компресорних установок проходить під ретельним контролем. Виробництво компресорів Metabo націлене на випуск устаткування для побутового застосування.

Незалежно від моделі, виробника і цільового призначення, компресори - це серйозні агрегати. Їх використання вимагає дотримання заходів безпеки та обслуговування. Вибір компресора повинен залежати від мети. Наприклад, для підкачки підійдуть прості і більш дешеві пристрої. Вони компактні, і їх легко зберігати, переносити. Для більш складних завдань, можливо, невеликих пристроїв не буде достатньо.

Весь асортимент компресорів Ви можете переглянути у нас на сайті.