Добрий день. Сьогодні ми поговоримо про такий вид опалювальних приладів, як теплові гармати, а точніше про те, як же правильно вибрати відповідну теплову гармату для тих чи інших цілей. Перед тим, як приступити до вибору певного типу теплової гармати, варто докладніше вивчити, що ж таке опалювальна теплова гармата в цілому, які бувають види і типи теплових гармат, і з тим, в яких сферах і випадках вони можуть застосовуватися з найбільшою ефективністю. Ми сподіваємося, що ця стаття допоможе Вам розібратися в теплових гарматах і підібрати для себе оптимальний варіант, чи то пак, саме ту гармату теплову, яка зможе в повній мірі задовольнити Ваші потреби.

Загальні відомості про теплову гармату

Давайте ж розглянемо, що таке теплова гармата в цілому. Теплова гармата - це спеціалізований прилад опалювального типу, призначений для контролю температурного середовища приміщень різного типу. Теплова гармата працює за принципом нагріву повітря в корпусі і поширенню його по приміщенню, будь то житлового або нежитлового. Також у теплової гармати є можливість роботи в режимі вентилятора, тобто вона не буде нагрівати повітря, а сприятиме його циркуляції по приміщенню, тому теплову гармату можна застосувати не тільки в холодну пору року, але і спекотним літом.

Основний плюс, який можна спостерігати при роботі такого обладнання, так це те, що повітря в приміщенні нагрівається швидко, і за коротчайшій відрізок часу можна в достатній мірі опалити навіть приміщення з найбільшою площею. Але є і мінус. Деякі типи теплових гармат вельми затратні в плані споживання ресурсів, а також мають строгі вимоги пожежної безпеки. Також, таке обладнання сприяє висушування повітря в приміщенні, що може привести до дискомфортним відчуттям перебувають в ньому людей. Далі ми розглянемо, які основні види бувають теплових гармат, і спробуємо Вам розповісти в яких умовах їх краще застосувати.

Види теплових гармат

За видами, теплові гармати класифікують в залежності від того, який тип обігрівача у них встановлений. таким чином, розрізняють три основних види теплових гармат, а саме електричні теплові гармати, дизельні та газові. Кожен з цих видів теплових гармат має свої особливості, від яких залежить їх призначення, і саме тому, при виборі тієї чи іншої теплової гармати, Вам слід в першу чергу звернути свою увагу на те, до якого з видів належить та чи інша модель теплової гармати .

Теплова електрична гармата і її особливості

Якщо Вам потрібна теплова гармата для побутового застосування, то ми рекомендуємо Вам віддати свою перевагу саме теплової гармати електричної. Теплова гармата електрична застосовує електричні нагрівальні елементи для нагріву повітря, а саме ТЕН або спіраль напруження. Така теплова гармата найбільш ефективна для роботи в умовах побуту, особливо, застосування її в квартирі. Ви зможете підібрати теплову гармату електричну виходячи з того, що Вам необхідно обігрівати додатково одну кімнату, тому варто розглянути теплові гармати з малими потужностями, так для досягнення необхідного ефекту Вам буде цілком достатньо гармати з потужністю от 2000 Вт, до 3000 Вт.

 

Також, є гармати теплові електричного типу, призначені для промислового застосування, такі моделі мають потужність до 9000 Вт і працюють від мережі 380В. Така теплова гармата зможе обігрівати приміщення з набагато більшою площею, наприклад невеликий склад або цех.

 

 

Газова теплова гармата і її особливості

 

 

Газова теплова гармата відрізняється від електричної гармати, в якості обігрівача використовує газовий пальник. Такі обігрівачі мають значну потужність, яка в рази перевершує потужність електричних гармат, і більшою продуктивністю. Номінальна потужність газових теплових гармат становить в середньому від 10000 Вт, до 50000 Вт. Такий потужний апарат без особливих зусиль дозволить в більш ніж достатній мірі протопити навіть найбільше приміщення, навіть приміщення ангарного типу.

 

Такуйу вид теплової гармати варто вибрати в разі необхідності опалення будівельного майданчика або величезних цехів. Вибираючи газову теплову гармату, Ви повинні знати, що вони вважаються найбільш економними, а рівень безпеки такого обладнання надзвичайно високий. Вони розраховані на роботу з мережею 220В, а точніше вентилятор, який не споживає багато електрики, а витрата газу в межах норми. Крім того, при згасанні вогню в котлі, подача газу автоматично припиниться, що забезпечить безпечну експлуатацію.Ттакіе теплові гармати також отримали велике поширення в сільському господарстві.

Дизельна теплова гармата і її особливості


Дизельні теплові гармати - це найбільш потужний опалювальне обладнання, яке призначене суто для промислового застосування. В основному номінал потужності дизельних теплових гармат становить від 20000 Вт, до 90000 Вт, а завдяки їх колосальної продуктивності, яка полягає в обігріві до 2000 м3 / хв, такий апарат без особливих зусиль зможе прогріти будівництво або великий цех, ангар або склад.

Дизельна теплова гармата прогріває повітря за рахунок згорання в ній дизельного палива. Прогонка повітря проводиться за рахунок вентилятора, що працює від мережі. Завдяки місткості паливного бака, дизельні обігрівачі дуже економічні.

Варто згадати те, що цей вид устаткування досить громіздкий, але завдяки колесам його легко переміщати і транспортувати, так що його габарити не принесуть Вам незручностей. Завдяки відведення вихлопу, Ви зможете безпечно експлуатувати Вашу теплову гармату.

Таким чином, знаючи які бувають види теплових гармат, можна розглянути оптимальні рішення з придбання теплових гармат. Якщо Ви хочете додаткове опалення квартири або будинку, то Вам неодмінно варто купити електричну теплову гармату. Ви зможете підібрати теплову гармату з оптимальними параметрами, і вони мають найменшу вартість.

Якщо Ви хочете опалювати приміщення з площею побільше, то Вам варто вибрати газову або ж дизельну теплову гармату. Такі теплові гармати володіють значною потужністю і продуктивністю, тому придатні для опалення приміщень з набагато більшою площею. Газова гармата має найвищі показники економічності, а дизельна володіє найбільшою продуктивністю, хоча і ціна таких гармат набагато вище.

Ми щиро сподіваємося, що дана стаття допоможе Вам з вибором теплової гармати, і пропонуємо Вам розглянути можливі варіанти теплових гармат на сайті магазина «Море інструментів». У нас на сайті представлені теплові гармати від всіх самих іменитих і поширених брендів, серед яких «Vitals», «Дніпро-М», «Stern», «Ballu», «Forte», «Aeroheat», «GRUNHELM». Кожен з цих виробників гарантує Вам високу якість своєї продукції і надійність її роботи.