Інновації дозволили удосконалити збиральний інвентар. Використання сучасних пристосувань, зробило процес прибирання територій з великою площею простішим. До цих пристосуванням ставляться садові пилососи. Застосування даних пристроїв виключають необхідність витрачати сили і час.

Спеціальні прилади, створені для здійснення робіт, пов'язаних з прибиранням листя і сміття сприятливо позначаються на стані землі і фауни. Садові пилососи бувають різних моделей, оснащуються різноманітними функціями і всі вони мають своє цільове призначення. Так як же вибрати садовий пилосос?

Різноманітність садових пилососів

Модельний ряд всіх пилососів, призначених для прибирання саду, ділиться на три типи, а саме:

- пилососи ручного типу;

- пилососи в вигляді ранців;

- пилососи на коліщатах.

Ручні садові пилососи будуть відмінним варіантом для прибирання ділянок з невеликою площею. Вони укомплектовані комфортної руків'ям і ременем, який можна регулювати. Ремінь полегшує транспортування пристрою. Садові пилососи ручного типу відрізняються доступністю в ціні і простими функціями, а також привабливим дизайном, компактними розмірами і досить легкі. Продуктивні можливості даного типу пилососів, використання, видаваний шум залежать від двигуна, який встановлено в обладнанні. Таким чином, ручні садові пилососи поділяються на дві підкатегорії:

- електричні;

- бензинові.

Моделі тієї або іншої підкатегорії відрізняються один від одного низкою характеристик. Ручні садові пилососи, що працюють за рахунок електричної мережі, мають низький рівень шуму і безпеки. Вони досить прості в експлуатації. Але, разом з перевагами, йде цілий ряд недоліків. Електричні пилососи мають більш низьку потужність і менш мобільні, в порівнянні з бензиновими родичами. Це означає, що використовувати їх найкраще на незначних площах, подбавши заздалегідь про розетках і удлинителях.

Варто відзначити, що існують садові пилососи з акумуляторними батареями. Вони поєднують в собі найкращі сторони бензинових і електричних приладів. Даний тип пилососів має низький рівень шуму, мобільні, абсолютно безпечні. Також, вони не обмежені довжиною кабелю, але часто розряджаються.

Садові бензинові пилососи найбільш потужні і портативні, вони не оснащені кабелем. Але вони дуже галасливі і випускають вихлопні гази. Прилади даного типу підходять для територій з великою площею.

Ранцеві садові пилососи є професійним обладнанням. Вони застосовні на великих територіях, тому оснащуються двигунами, що працюють на бензині. Даний пилосос сконструйований в вид рюкзака, що спрощує його транспортування по території.

Для грунтовної прибирання кращим вибором буде колісний садовий пилосос. Дані пристрої укомплектовані колесами, насадками з широким радіусом, об'ємним сміттєзбиральником і потужної ріжучої системою. Наявність даної системи дозволяє подрібнювати товсті гілки. А присутність гофрованого шланга дозволяє проводити прибирання в самих складних місцях.

Простота в експлуатації і транспортування обумовлена ​​наявністю рукояті і парою поворотних коліс. У багатьох виробників, привід перекинуть на колісну систему, розташовану позаду агрегату. Таке рішення дозволяє пристрою рухатися самостійно і найкраще підходить для габаритного пристрої з великою вагою.

Садовий пилосос професійного типу здатний швидко і якісно позбавити територію від сміття. Функції даного пилососа дозволяють позбавити себе від зайвих зусиль і скоротити час прибирання площі.

Режими використання садових пилососів

Пилесоси, призначені для прибирання територій, мають три режими роботи:

- порохотяг;

- повітродувка;

- подрібнювач.

Режим садового пилососа працює так само, як і звичайний домашній пилосос. За допомогою даного режиму можна позбавлятися від сміття, за допомогою всмоктування елементів рослинності і листя через трубку. Все сміття надходить в спеціальний мішок.

Режим повітродувки. Потужний потік повітря призначений для переміщення сміття - так працює даний режим. Цей режим, подібно мітлі, очищає важкодоступні місця від самого дрібного сміття.

Найчастіше, моделі садових пилососів поєднують обидва режими, які легко перемикати між собою. Завдяки повітродувки сміття збирається в одну купу, а після переміщається в мішок в режимі пилососа.

Вибираючи садовий пилосос, варто звертати увагу на наявність режиму подрібнення сміття.

Режим подрібнення дозволяє значно зменшити обсяг сміття та спростити його утилізацію. Подрібнення дозволяє зробити з марного сміття, мульчу і сировину для компосту.

Додаткові поради

Перш, ніж перейти до вибору садового пилососа, можна порадитися з фахівцем. Також, варто познайомитися з моделями, виробниками і характеристиками. Необхідно визначити цільове призначення, вимоги до транспортування, рівню шуму. Зважування всіх «ЗА» і «ПРОТИ» дозволить уникнути зайвих витрат і підібрати найбільш підходящий тип садового пилососа.