Коли настають холоди, а опалювальний сезон ще не почався, ми всіляко намагаємося зігрітися. Але багато виробників побутової техніки знайшли вихід для споживача, випустивши різні типи обігрівачів.

Почнемо з того, що обігрівачі - це прилади, що перетворюють енергію в тепло. Існує досить багато видів обігрівачів. Розрізняються вони потужністю, зовнішнім виглядом, функціями, типом використовуваної енергії. І так, які типи обігрівачів нам пропонують виробники, в наш час?

 

 

Масляний обігрівач

Даний тип відрізняється ребристим корпусом, виготовленим з металу. Корпус наповнюється маслом. В даному випадку енергія поглинається саме з палива. Принцип дії даного пристрою, багато в чому схожий з роботою звичайної батареї центральної опалювальної системи. Відрізняє лише те, що тут тепло перетворюється за рахунок палива, а не гарячої пари. Яким же чином утворюється тепло в таких обігрівачах? Усередині корпусу встановлено нагрівальний елемент спіральної форми. У включеному стані елемент нагріває масло. Масло рівномірно нагрівається і перемішується, передаючи своє тепло корпусу.

З огляду на, що масло кипить при більш високій температурі, ніж вода, то обігрівачі такі нагріваються набагато швидше. Тому, використання даного типу обігрівача, дозволяє поступово нагріти приміщення.

На відміну від бюджетного модельного ряду, дорожчі обігрівачі, мають кілька нагрівальних елементів, разом з тим, оснащені системами зволоження повітря і навіть вимірювачами вологи. Також, наприклад, торгова марка Термия оснащує свої масляні радіатори термостатом, який можна плавно регулювати. Це дозволяє найбільш точно встановлювати комфортну температуру нагрівання і підтримувати її.

До переваг даного типу можна віднести:

- низький ступінь нагрівання металевого корпусу;

- вони безпечні при постійній роботі;

- незважаючи на габарити, їх просто транспортувати завдяки встановленим коліщаткам;

- безшумність.

 

 

 

Електричний конвектор

Даний тип здійснює обігрів за рахунок природної циркуляції повітряних мас. Для даного типу характерний плоский корпус. Завдяки такому корпусу, можна встановлювати пристрій в стіні. Працює даний прилад в такий спосіб. У корпусі є нагрівальний елемент, до якого через щілини надходить повітря. ТЕН володіє низьким ступенем нагрівання. Багато приладів даного типу можуть похвалитися хорошим дизайном, що зробить їх красивим елементом дизайну. Наприклад, електричні конвектори Clatronic виконані в універсальному дизайні. Завдяки цьому вони дуже зручні при монтажі добре виглядатимуть в будь-якому інтер'єрі. Також компанія наділяє нагрівальні прилади термостатом. З його допомогою можна відрегулювати оптимальну температуру. Ще однією перевагою наділила свої пристрої дана торгова марка - це прискорений обігрів приміщення, що є більш економічним рішенням. У свою чергу, конвектори Термия доступніші і можуть встановлюватися і в стінах, і на підлозі. А ось компанія Saturn не зупинилася на класичних корпусах і розробила своє рішення для електроконвекторів, також багато моделей дистанційно можуть управлятися за допомогою пульта.

Переваги, властиві всім моделям - це:

- рівномірна ступінь обігрівання приміщення;

- економічність;

- автоматичне відключення при перегріві;

- естетичний зовнішній вигляд;

- безшумність;

- простота в обслуговуванні.

 

 

 

Тепловий вентилятор

  • Працює він за допомогою внутрішнього нагрівача і вентилятора. Такий пристрій нагріває, створювані вентилятором повітряні маси, які рівномірно розподіляються по площі. Даний тип відрізняється від інших можливістю застосування декількох типів нагрівача, а саме, це може бути:

- ТЕН;

- спіраль;

- кераміка.

Дані типи можуть бути виконані в різноманітних дизайнах. Компанія Saturn, наприклад, випускає тепловентилятори з цікавим зовнішнім виглядом. Вони яскраві і мають незвичайні формами. А тепловентилятори від Calore, як правило, виготовлені в сріблястих і чорних тонах, при цьому мають зручні форми і панелі управління розташовані, з розрахунком на комфортне регулювання. Особливо відрізняються моделі Maestro. Більшість виробів, дійсно, схоже на музичні інструменти. Крім дизайну, «ветродуйчікі», так їх називають у народі, можуть відрізнятися управлінням, сіткою і вентилятором.

Даний тип обігрівача хороший тим, що він компактний, швидко нагріває приміщення і мобільний. Зручно використовувати їх, наприклад, на роботі, коли не хочеться нести зайві витрати на масивні агрегати.

 

 

 

Інфрачервоний обігрівач

Такий пристрій здійснює опалення за допомогою передачі тепла від плоских панелей. Дані пристрої розташовуються на стінах, перегородках, і нерідко, в підлозі. З його допомогою можна швидко обігріти приміщення. Як правило, виготовляються нагрівальні панелі з кераміки або бетону. Такий прилад має ряд переваг:

- економить місце в приміщенні;

- має естетичний зовнішній вигляд;

- найбільш продуктивний;

- безпечний.

Інфрачервоні обігрівачі можуть мати різні варіанти виконання. Компанія Polaris продумала компактні моделі, які можна встановлювати на поверхнях в вертикальному / горизонтальному положенні, в залежності від необхідності. А торгова марка Saturn наділила більшість моделей зручною регульованою ніжкою. Таким чином, можна забезпечити собі максимальний комфорт.

Всі представлені типи пристроїв можна використовувати, як додаткові і основні системи обігріву. Завдяки наявності обігрівача можна забезпечити себе комфортом в умовах слабкого центрального опалення і заощадити на газовій колонці. На сьогоднішній день, дане придбання не стане зайвим, в умовах нинішньої економіки України.

Всі типи обігрівачів мають ряд переваг, але і виробники прагнуть наділити свої вироби відмінними характеристиками.

У нашому каталозі представлені різні типи обігрівачів від різних виробників. Завдяки широкому асортименту нашого магазину, з'являється можливість вибрати відповідне, за всіма параметрами, пристрій для будинку, роботи або гаража.