Заточувальні верстати (жорна)

Точило електричне являє собою найпростіший вид загострювальної верстата. Застосовується для заточування і шліфування різного різального інструменту і металевих деталей. Завдяки своїм компактним розмірам, Електроточило відмінно підходить для використання в побутових цілях. Наприклад, таким приладом можна точити ножі, свердла, ножиці, шпателі або скребки, а також сокири та інші домашні інструменти. Утворені на лезі заточеного предмета задирки, можна легко видаляти вручну за допомогою бруска.

Конструкція точила досить проста, основною частиною корпусу виступає електродвигун, який має потужність в середньому 150-350 Вт. По обидва боки від двигуна розташовуються паралельні один до одного абразивні круги. Перше коло володіє великим зерном і застосовується для грубої обробки, другий, дрібнозернистий, використовується для більш тонкої обробки матеріалів. Також, на передній частині розташована панель управління, яка найчастіше складається з однієї або двох кнопок і іноді екрану, а знизу чавило може бути закріплено до верстата за допомогою відповідних кріпильних виробів.

Верстат заточний настільний може мати замість одного точильного кола металеву дискову щітку, призначена для грубої попередньої обробки предмета, а саме для видалення іржі. Також існують електроточіла, які обладнані спеціальною лампою для підсвічування робочої зони.

Також, розрізняють кілька специфічних видів заточувальних верстатів, серед яких чавило для мокрої заточки, яке має абразивний круг з низькими оборотами, а його нижня частина розташовується в лотку з водою. У деяких моделях таких точив, кола розташовуються перпендикулярно один до одного. Шліфувально-заточувальний верстат характеризується тим, що замість одного з двох кіл, знаходиться механізм з шліфувальною стрічкою.

Основними технічними характеристиками верстата заточного виступає потужність електродвигуна, швидкість обертання шпинделя на холостому ходу і робоча напруга. Від усіх цих показників може залежати ціна на чавило електричне.

Яке чавило краще Ви можете визначити завдяки перерахованих вище факторів, а також виробнику. На нашому сайті Ви зможете знайти найширший асортимент заточувальних верстатів, серед яких найбільш популярними є інструменти торгових марок Дніпро-М, Einhell, Ростех, Forte, Протон, Stern, DWT, Sparky, Forward, Граніт, Интерскол, Bosch та ін.

Класово можна розділити на побутові точила, професійні і напівпрофесійні. Між собою вони відрізняються технічними характеристиками, а також показниками надійності, зносостійкості і можливістю тривалої безперервної роботи на максимальних навантаженнях.

Заточувальні диски до точив можуть поставлятися в комплекті або окремо, тому просимо Вас уточнювати інформацію про комплектації на сайті або в інструкції до заточувального верстата.

Де купити заточний верстат

Купити точила у Києві або в будь-якому іншому місті України, Ви можете у нас в інтернет магазині за найнижчою ціною. Для цього Вам необхідно оформити замовлення на сайті через кошик, або ж в телефонному режимі, зв'язавшись з одним з наших менеджерів. Також, просимо Вас не забувати залишати свої відгуки на заточувальні верстати придбані у нас. Дякую за увагу, вдалої покупки і приємного Вам дня!