Вибираємо електролобзик

Електричний лобзик - це багатофункціональний інструмент, який призначений для обробки матеріалів для будівництва та декору. Даний інструмент легкий у використанні, тому є дуже зручним пристроєм, з яким впорається будь-який домашній майстер.

Велика кількість виробників, моделей і характеристик може змусити недосвідченого споживача загубитися. Ця стаття повинна відповісти на питання як вибрати лобзик так, щоб він був максимально корисним в умовах побутового застосування.

Лобзик - інструмент, який можна застосовувати, як в роботі, так і вдома. Але існують різні типи інструменту, а також поділ на класи, які застосовні в тій чи іншій сфері. Якщо споживач не знає як вибрати електролобзик, йому варто звернутися до фахівців за консультацією або розібрати характеристики інструментів, щоб зрозуміти, який лобзик йому найбільше підійде.

Сфери застосування інструменту

Електролобзик, іншими словами, лобзик - ручний інструмент з електричним приводом. Компактні розміри пристрою відповідають за його масу, тому електричний лобзик - досить зручне і легке пристрій, який дозволяє здійснювати прямий або фігурний розпил матеріалу без прикладання особливих зусиль. Перш, ніж намагатися зрозуміти, як вибрати лобзик електричний для будинку, варто розібрати його функції. І так, електролобзик:

1. здійснює прямий розпил матеріалів таких, як:

  • дерево;
  • ламінат;
  • пластмас;
  • гіпсокартон;
  • тонкий метал;
  • плитка.

2. виробляє фігурний розпил згаданих раніше матеріалів;

3. випилює отвори круглої форми необхідного діаметра;

4. вирізає прямокутні отвори.

Пристрій електролобзика

Розпил матеріалу проводиться за рахунок спеціальної пилки, яка здійснює свою роботу за допомогою електродвигуна, встановленого під корпусом приладу. Рівність і ковзання інструменту обумовлено наявністю платформи, яка служить опорою. Іноді платформу можуть називати плитою або підошвою. Плита, в свою чергу, може бути повернута до 45 °, що дозволяє здійснювати фігурні розпили матеріалу.

Види і класи електричних лобзиків

Якщо покупець зважився на покупку, але не знає, як правильно вибрати електролобзик, то йому варто спершу з'ясувати, які види електролобзиком існують.

І так, відрізняються електролобзики конструктивними характеристиками ручки:

  • скобоподібні форма ручки дає можливість добре бачити шлях розпилу;
  • грибообразной форма робить роботу з похилими площинами простіше.

Звичайно, на якість розпилу форма ручки ніяк не може впливати і це не є найважливішим критерієм вибору інструменту.

А ось поділ на класи, обумовлено потужністю, продуктивністю і швидкодією інструменту. Класу всього три, а саме:

  • побутовий інструмент;
  • напівпрофесійний інструмент;
  • професійний інструмент.

Гублячись у питанні, як вибрати електролобзик для будинку, покупець може довго розбирати характеристики моделей, але так нічого для себе не винести. Для цього існує поділ на класи.

Для будинку рекомендується звертати увагу на перші два класи, а для роботи, відповідно, на останні два. Так, напівпрофесійний інструмент хороший і в побуті, і в роботі. Він вважається золотою серединою для тих, хто згоден витратити більше грошей і отримати більше функцій і можливостей.

Побутовий інструмент - це економ варіант для домашнього використання. Дані пристрої містять стандартний набір функцій і якість виготовлення їх не так високо, як у напівпрофесійного інструменту. Побутові лобзики недорогі і не можна сказати, що будуть гірше справлятися зі своїми обов'язками. Якість побутового інструменту залежить від виробника. Варто лише сказати, що побутові лобзики дешевше напівпрофесійних, але і оснащені меншим набором можливостей і більш низькою якістю рухомих елементів.

Якщо говорити про професійний інструмент, то він в рази дорожче напівпрофесійного і, як правило, наділений вичерпним списком функцій і можливостей. Даний інструмент для дома не резонно купувати, а іноді, і для роботи.

Розбираючи типи електролобзиком, варто звертати увагу на те, що потужність інструменту відповідає за швидкодію, чистоту розпилу і продуктивність, а й значно впливає на масу лобзика.

Від сюди слід, що маса - дуже важливий фактор при виборі інструменту. Якщо покупець спантеличений тим, електролобзик який вибрати йому для ремонту будинку або на дачі, то варто визначити цільове призначення. Якщо передбачаються складні роботи, наприклад, будівництво альтанки, то не дуже потужний інструмент може і не впорається з поставленим завданням, якщо альтанка буде містити безліч фігурних елементів. А якщо планується будівництво дерев'яного прямого забору, то легкість не надто потужного лобзика буде тільки на руку.

Якщо цікавлять лобзики електричні як вибрати можуть розповісти відгуки та відео в Інтернеті. Покупець повинен відповідально підійти до питання, так як лобзики електричні, навіть побутові - не дешева розкіш і від знань покупця залежить правильність вибору. В іншому випадку, людина ризикує, віддати кругленьку суму за занадто наворочений або недостатньо потужний інструмент.


Весь асортимент лобзиків Ви можете подивитися у нас на сайті