Вибираємо домкрат: характеристики і типи

Домкрат представлений у вигляді спеціального пристрою, ключове призначення якого полягає в піднятті на висоту вантажу. Розглядаючи відмінності між домкратом і іншими підйомними механізмами варто виділити його нижня розташуванні, тоді як лебідка і інші пристосування розташовуються зверху від вантажу, що піднімається. Така особливість дозволяє обходитися без ланцюгів, тросів і інших додаткових пристосувань.

Різновиди

Щоб вибір розглянутого агрегату був максимально виваженим і вдалим, слід попередньо вивчити види домкратів. Згідно з принципом приведення в дії актуально класифікувати їх на: механічні, гідравлічні і пневматичні.

1. Механічні моделі працюють за рахунок зусилля користувача на рукоятку шляхом обертання або натиску. Розглянуті установки актуально купувати для нечастого епізодичного використання, наприклад, при необхідності час від часу замінити в дорозі колесо. Даний варіант відноситься до розряду бюджетних і часто користується попитом серед власників легкових автомобілів, але щоденне використання в майстерні або гаражі не так актуально.

2. Пневматичні установки працюють за рахунок джерела стисненого повітря. В якості такого джерела може виступати вихлопна труба автомобіля або газовий балон в польових умовах або ж пневмосети в умовах майстерні. Після того, як камера наповнюється повітрям, спостерігається збільшення обсягу, що сприяє підняттю вантажу, зокрема, автомобіля. Експлуатаційні характеристики домкрата дозволяють не докладати людині ніяких зусиль зі свого боку. Фундаментальне гідність в даному випадку представлено миттєвим підйомом і зниженням трудовитрат.

3. Гідравлічні аналоги працюють, як і механічні, за рахунок натискання на рукоятку, єдина відмінність полягає в тому, що користувач ніяких зусиль докладати не буде. Легкість підйому забезпечує тиск, який утворює робоча рідина: вона виштовхує плунжер, на якому фіксується вантаж. Актуально розглянути типи домкратів гідравлічного типу:

- Подкатной домкрат представлений у вигляді візки, яка підкочується до машини. Пристрій схоже з принципом пляшкових варіантів, але відмінність полягає в вертикальному розташуванні циліндра. В процесі експлуатації спостерігається поступовий підкат автомобіля під нього, за рахунок цієї особливості пристрій так названо. Належна експлуатація вимагає наявності жорсткої, рівній поверхні. Початкова висота підйому таких домкратів незначна, але максимальна дуже велика. Актуальність покупки спостерігається серед власників авто з мінімальним кліренсом.

- Домкрат пляшкового типу представлений у вигляді установки з ручним приводом, ключове призначення якого полягає в піднятті вантажу на певну висоту. Розглянутий тип домкратів прийнято також класифікувати на: телескопічні (двухштоковие) і одноштоковие. Ключова відмінність в даному випадку полягає в кількості штоків, що безпосередньо впливає на висоту підйому.

Параметри вибору

Далі ми розглянемо відповідь на питання, як домкрат вибрати з урахуванням тих чи інших технічних характеристик.

- Вантажопідйомність безпосередньо впливає на максимальний піднімається домкратом вага.

- Висота підйому характеризується найбільша відстань між підхопленням в верхньому положенні і опорної платформою.

- Стійкість визначає здатність вироби за умови впливу зовнішніх факторів залишатися в початковому положенні.

- Робочий хід характеризує різницю між нижнім і верхнім положенням підхоплення.

- Зусилля на рукояті приводу передбачає силу, яка має бути додана для підняття вантажу на висоту.

 

Весь асортимент домкратів Ви можете подивитися у нас на cайті.