Бензокоси і їх основні несправності

Не варто довго говорити про те, що бензокоса - це незамінний інструмент для підтримки чистоти на заміській ділянці. На відміну від своїх електричних побратимів, бензокоса не залежить від розетки і може працювати там, де є необхідність. Звичайно, на бензокоси Бригадир відрізняються в більшу сторону, але при цьому значно підвищується рівень зручності експлуатації і практичності.

Залежно від потужності, можна вибрати бензокосу з двотактним або чотиритактним двигуном. Звичайно ж, є свої плюси і мінуси в обох типів. При своїй економічності і більш високої потужності, чотиритактні двигуни значно важче двотактних, що може зіграти свою роль при виборі інструменту літніми людьми.

Припустимо, що Ви вибрали собі відповідний інструмент, експлуатуєте його за призначенням і виникає несправність. Розглянемо найбільш часті поломки бензокосами:

  1. Чи не запускається двигун.

У таких ситуаціях насамперед необхідно перевірити на придатність свічку запалювання. Перевірити її на наявність іскри і нагару. У випадках якщо свічка не придатна її слід замінити на нову. Якщо це не допомогло, то необхідно перевірити паливо. Можливо, причина криється саме в ньому.

  1. Двигун періодично перестає працювати (глухне).

Необхідно перевірити фільтра. Повітряний фільтр і паливний фільтр грають важливу роль в житті бензокоси. При необхідності слід провести заміну. Якщо не допомогло, то слід звернутися до фахівця.

Крім бензинового двигуна тримери можуть оснащуватися електричними моторами. Кожен з варіантів має переваги і недоліки один перед одним. Основна перевага бензинових варіантів - це відсутність залежності від розетки. Бензокоса більше підійде для роботи у віддалених місцях. Крім цього потужність бензокоси значно перевершує потужність електричного тріммера. За допомогою бензокоси можна обробляти газон в будь-якому стані: будь то рівний майданчик або заросла бур'янами і кущами поляна. Потужності в бензокоси досить, щоб перерубати тонкі дерева. Зрозуміло, за допомогою спеціальної металевої насадки на ріжучої частини.

Звичайно, крім плюсів бензокоса має і недоліки. В першу чергу - це шум. Не рідкісні моменти, коли відбуваються розбіжності між сусідами через шум. У цій ситуації краще підійде електричний тріммер.

Також - вага. Маса бензинового триммера перевищує масу електричного, що може доставляти якийсь дискомфорт, з'являється втома при роботі.

бензокоса купити перевищують ціни на електрокоси. Теж зіграє роль при виборі агрегату для роботи.

Що стосується Електрокоса, то вони так само поділяються за потужністю і за розташуванням двигуна. Зазвичай більш потужні коси мають верхнє розташування двигуна. Таким типом електрокоси можливо обробляти мокру траву і чагарники. Електрокоси з нижнім розташуванням двигуна не так потужні і використовувати їх можна тільки в суху погоду і тільки для стрижки трави. Так само є аналоги з акумуляторами. Такий вид Електрокоса виключає можливість обриву електропроводу при випадковому попаданні на ріжучу частину. Електрокоси не так мобільні, як бензокоса купити України, але зате їх вага підійде і для людей похилого віку в тому числі. І працюють вони безшумно, що не буде дратувати сусідів. Крім цього покупка електрокоси не так сильно відіб'ється на вашому гаманці.