На сьогоднішній день, все більшої популярності набувають компактні зварювальні апарати, якими можна працювати в побутових умовах. Відповідно і кількість доморощених зварників також зростає. Далеко не у всіх є можливість проходження спеціальних курсів або довгострокового навчання за даною спеціалізацією, тому необхідна інформація береться в інтернеті. Розглянемо основні поняття пов'язані з таким явищем як електрозварювання, а також класифікуємо її і розберемося більш детально в чому ж вона може бути вам корисна.

 

Отже, зварювання - це процес отримання неразьемного соездіненія металевих деталей або поверхонь шляхом встановлення міжатомних зв'язків між зварюються частинами при їх спільному або локальному нагріванні, а також деформації, або ж спільній дії того й іншого.

 

Електрична дуга як явища була вперше відкрита більше 200 років тому, а в 1881 році, російський вчений М.М. Бернадос вперше застосував електричну дугу для з'єднання і роз'єднання сталевих елементів. З того моменту техніка зварювання як і конструкція зварювальних приладів стала стрімко зростати і сьогодні ми маємо можливість застосовувати даний процес не тільки в промислових умовах, але і при проведенні невеликих польових і монтажних робіт в побуті.

 

Технологія зварювання полягає в механічному або ручному впливі на предмет, який в залежності від типу зварювання в кінцевому підсумку видасть той чи інший результат. Розглянемо більш докладно основні технології зварювання, а також її найбільш популярні види.

 

Класифікація зварювання і основні поняття

Всі способи зварювання класифікують за основними фізичними, технологічним і технічним ознаками. Таким чином, в залежності від фізичних особливостей виділяють три основні групи зварювання: термічна, механічна і термомеханічна зварювання.

 

Процес механічної зварювання здійснюється за рахунок механічної енергії, наприклад, холодне зварювання, зварювання вибухом, а також зварювання тертям.

 

Термомеханический клас об'єднує в собі всі види зварювання, де використовується, як тиск, так і теплова енергія. Даний вид не настільки поширений і найбільш яскравими прикладами є дифузійна і контактне зварювання.

 

Чтоже стосується термічної зварювання, то вона набагато більш популярна і включає в себе такі процеси як: дугова зварка, газове зварювання, плазмове зварювання та ін. Даний процес здійснюється за рахунок використання великої кількості теплової енергії. Саме на ньому, ми і зупинимося більш детально.

 

Електродугове зварювання металу - це процес відбувається за допомогою плавлення, при якому нагрів зварювальних частин здійснюється теплотою електричної зварювальної дуги. Найбільш поширеними видами дугового зварювання є:

 

- ручна дугова зварка, яка в свою чергу може проводиться двома способами - плавиться або НЕ плавиться;

 

- автоматична і напівавтоматична зварка під флюсом виконується за рахунок механізації основних рухів зварника, що забезпечує високу ступінь продуктивності і відмінну якість зварного шва;

 

- електрошлакове зварювання металу являє собою процес плавлення зварювальних кромок вироби, розташованих вертикально або під кутом 45 градусів, а також електрода теплота якого, виділяється струмом при проходженні через розплавлений шлак;

 

- дугове зварювання металу в захисному газі вимагає використання вольфрамового або плавиться електрода, де захист розплавленого шва від окислення і азотування здійснюється за рахунок струменя спеціального газу, який відтісняє атмосферне повітря із зони дуги;

 

 

Крім найбільш популярних видів, виділяють також електронно-променеву і плазмову зварку. У першому випадку, сам процес здійснюється шляхом використання кінетичної енергії концентрованого потоку електронів, що рухаються у вакуумі. Що ж стосується другого типу, то плазмова зварювання заснована на застосуванні струменя іоннізірованного газу, тобто плазми, яка містить в собі електрично заряджені частинки здатні проводити зварювальний струм. Крім цього, плазмообразующий газ служить також як захист розплавленого металу від впливу повітря.

 

Кожен вид зварювання грунтується на роботі з певним апаратом. Більш детально розглянути можливі варіанти ви зможете на нашому сайті. У нас також ви зможете купити зварювальний апарат за найнижчою ціною залишивши замовлення на сайті або зателефонувавши з нашими менеджерами по телефону.

 

Виходячи з вищесказаного можна визначити конкретний вид зварювання, який необхідно застосовувати в тих чи інших умовах. Підібравши найбільш оптимальний варіант зварювального апарату і оволодівши основними навичками роботи з ним, ви обов'язково досягнете максимально ефективного результату.