Вибір між тримерами і бензокосами

У наш час велика кількість людей проживає за містом в приватних будинках або віддають перевагу відпочинку на своїх садових ділянках. Приємно коли все навколо радіє око. Наприклад, в США за поганий газон власнику будинку виписують штраф. Як доглядати і які інструменти застосовувати для догляду за газоном, описано в цій статті. Газон необхідно підстригати. І підстригати його слід регулярно, тому інструмент варто вибирати якісний і на довгий час. Підійде такий варіант як газонокосарка. Однак якщо розглядати саме газонокосарку, то слід врахувати, що вона більше підходить для рівних ділянок газону. Якраз для ділянок зі складним рельєфом, в кущах, біля дерев та бордюрів найчастіше застосовують тримери. Тример часто плутають з бензокосами і бензокосарки - ці поняття означають одне і те ж. З триммеров підійдуть такі варіанти як бензокоса форте або бензокоса Ростех. Хороша бензокоса буде служити вірою і правдою понад 10 років.

Кожен, хто має триммер у себе на ділянці, зможе з легкістю пояснити принцип роботи бензокоси і як її варто експлуатувати. Тример - ручний інструмент, який оснащений ременями для правильної фіксації. При використанні бензокоси варто надіти верх з довгим рукавом, рукавички, довгі штани, закрите взуття і захисні окуляри, для того, щоб уникнути пошкоджень від відлітає трави та інших предметів, адже швидкість обертання ріжучої частини досягає від 10 до 13 тисяч обертів на хвилину - такі рекомендації виробників бензокоси Хускварна. До речі, ріжуча частина може бути різною - все в залежності від переваги власника коси і від типу трави на ділянці. Найпоширеніший триммер - зі спеціальною волосінню на місці ріжучої частини. Так само велике поширення мають металеві та пластикові ножі як заміна для волосіні. Для того щоб приводити в дію весь цей механізм, бензокоси оснащують електричним або бензиновим двигуном.

Найчастіше набувають бензокоси з бензиновим двигуном, так як бездротової інструмент набагато зручніше. Якщо доступ до електромереж не обмежений, то сміливо купуйте косу з електромотором. Залежно від обсягу роботи, площі ділянки і інших чинників, підбирається триммер певної потужності. Більш слабкі підійдуть для покосу невеликих ділянок, потужні ж тримери призначені для промислових масштабів. Варто звернути увагу на те, що більш потужний двигун - це велика маса всієї бензокоси. Так само система кріплення ременями теж має відмінність в залежності від виробника. Важливу роль для комфорту грає форма вала - вигнута або пряма. Існує купа думок з цього приводу - що зручніше, практичніше і т.д. Принципова різниця полягає в тому, що на бензокосу з прямим валом можлива установка фрези. У свою чергу вважається, що вигнутий вал - запорука комфорту і правильного розподілу навантаження на руки. В даному випадку вибір завжди залишається за покупцем. Перед покупкою обов'язково варто потримати в руках все цікавлять моделі, приміряти наскільки зручно розташовані ремені, і тільки після цього робити вибір, адже цей вибір робиться на кілька років вперед.

При виборі електричного тріммера обов'язково враховуйте розташування двигуна. Це не маловажно. Чим нижче двигун - тим менше в ньому потужності, та й мокру траву ще ніхто не відміняв. Багато з виробників вже відмовилися від виробництва таких триммеров. Звідси можна зробити висновки, чи не так?

У бензинових ж тримери необхідно звертати увагу на двигун. Вони бувають двотактні і чотиритактні. Крім різниці в принципі роботи, так само необхідно врахувати, що 4ех тактний двигун спочатку дорожче і більш прості в експлуатації. У 4ех тактних моторах немає необхідності заважати самому масло з бензином - вони заливаються окремо. Чого не можна сказати про 2-ох тактний двигун однозначно! Дотримання пропорцій кожен раз при заправці - процедура, без якої не обійтися, інакше - поломка, яка як завжди виявиться не вчасно. При роботі більш тихий двигун - чотиритактний, при цьому він ще і більш економічний, та й екологію береже краще ніж двухтакний. Звідси і різниця у вартості.

При примірці триммера зверніть увагу на рукоятку. Від форми рукоятки так само залежить дуже багато чого. Наприклад, на тримери промислового мастштабу найчастіше ставлять рукоятку схожу на кермо велосипеда (Т-подібна). Використання бензокоси з такою ручкою на великих ділянках - оптимальне рішення, так як більшу вагу істотно прибирає вібрацію від двигуна, що в свою чергу спрощує пересування коси по горизонталі. Саму рукоятку можливо регулювати, пересунувши її вперед або назад або просто нахиливши її в будь-яку зі сторін.

Для Електрокоса і бензокосами з меншою потужністю передбачені рукоятки J- або D- типу. Вона більш компактні і такі тримери призначені для роботи на ділянках зі складним рельєфом, роботи під чагарниками, поблизу дерев і бордюрів, там, де газонокосарка - марна. Триммери з таким типом рукояток не ефективні на великих ділянках.

 

Тепер, озброївшись знаннями, можна сміливо вибирати для себе електричну або бензинову косарку. Уважно ознайомтеся з усім параметрами обираних триммеров, а саме:

- з типом двигуна,

- формою штанги (вала),

- розташуванням ременів,

- форми рукоятки.

Також рекомендується купувати відразу декілька типів оснащення. У більшості випадків ріжучу частину доводиться періодично міняти. Багато з триммеров мають в стандартному наборі кілька оснасток, наприклад, бензокоса хуксварна або бензокоса sadko.