Всім відомо, будь-який інвертор Елсвіт має безліч позитивних якостей. Серед них невелика вага, робота агрегатів зі зниженим харчуванням в мережі до 160 вольт, простота регулювання зварювального струму. З будь-якими типами електродів, як з універсальними, так і з електродами для зварювання постійним струмом (УОНІІ, МР-3 і т.д.) може працювати будь-який зварювальний апарат Елсвіт.

Інвертор Елсвіт дає можливість при використанні режиму TIG підключати і надалі використовувати вентильні пальника з підключенням балонів з аргоном. Це дозволяє з легкістю виконувати зварювання будь-яких кольорових металів. Фізико-хімічні процеси, що проходять під час зварювання алюмінієвих деталей, не дозволяють варити їх при постійному струмі.

Будь-який зварювальний інвертор Елсвіт можна використовувати під навісом, але крім цього допускається використання і в замкнутих або закритих кімнатах. Не рекомендується використовувати зварювальні інвертори в температурному діапазоні від 0 градусів і нижче і при температурі понад +35 градусів Цельсія і рівнем вологості, що перевищує 85 відсотків.

Так як ці апарати пов'язані з електричним струмом, категорично заборонено проникнення вологи у внутрішні частини апарату, заборонено експлуатацію в агресивних середовищах, пожежонебезпечних і пило забруднених середовищах. Завдяки сучасним технологіям тепер будь-яка людина може придбати собі компактний, невеликий за вагою зварювальний апарат Елсвіт останнього покоління і відмовитися від використання громіздкого і морально старого трансформатора. Будь-який зварювальний інвертор Елсвіт купити можна за дуже приємною ціною.

Компанія Елсвіт в середині 2011 року розробила і випустила в світ на той момент сучасне, третє покоління обладнання для зварювальних робіт. Кожен зварювальний інвертор Елсвіт зазнав величезну кількість змін. Вони торкнулися наступних моментів:

  • Виконання плат для апаратів стало більш якісне.
  • Поліпшилася стабільність роботи інверторів в будь-якому діапазоні зварювального струму.
  • Зменшилися «паразитні» струми за рахунок зміни топології плат.
  • Зварювальний дуга стала більш стабільна навіть при слабкому (мінімальному в 160В) напрузі в мережі.
  • Ще зміни торкнулися і зовнішнього вигляду зварювального апарату. Тим самим інженери домоглися хорошого охолодження внутрішніх частин апарату. Цей рестайлінг істотно поліпшив характеристики зварювального апарату, дав стабільність і м'якість при проведенні зварювальних робіт.