Зварювальний апарат сьогодні вважається одним з найбільш затребуваних видів будівельно-монтажної техніки та займає дуже важливу роль в сучасній промисловості. До того ж не меншу популярність він завоював і серед домашніх майстрів, адже все частіше нам доводиться все робити своїми руками, найм професіоналів часто виходить в дуже велику копійку, так що простіше самому навчиться виконувати зварні роботи. Таким чином, в зв'язку з неймовірно високим попитом і з'явилося величезне пропозицію всіляких зварювальних апаратів від різних виробників, і сьогодні можна купити як дорогу закордонну техніку, так і апарати вітчизняного виробника. Наше виробництво домоглося того, що продукція, що випускається вітчизняних брендів небагато чим поступається іменитим виробникам зварювального обладнання з усього світу, а в деяких параметрах навіть перевершує їх, і особливо ми хотіли б виділити зварювальні апарати української компанії «Дніпро-М».

Зварювальні апарати Дніпро-М - це результат багаторічних досліджень ринку, врахування думки і вимог клієнтів, а також застосування тільки передових технологій, так що якість роботи такого апарату завжди тільки найвищу. Метою компанії було створення надійного зварювального апарат, який зміг би задовольнити як новачка своєю простотою в роботі і невибагливістю в обслуговуванні, так і професіонала, який потребує еталонному якості роботи і високої продуктивності, і модельний ряд Дніпро-М якнайкраще демонструє, що всі це було втілено в життя.

Загальні переваги зварювальних інверторів Дніпро-М

Компанія Дніпро-М наголошувала на всебічні потреби споживачів, тому випускає у світ не тільки кілька серій зварювальних інверторів, але і величезний модельний ряд входить в кожну із серій і має стільки одиниць моделей, скільки і видів потреб. Гнучкість модельного ряду дозволяє без особливих зусиль підібрати зварювальний інвертор на всі випадки життя, не має значення, професіонал Ви і хочете купити зварювальний інвертор для роботи в виробничих умовах або ж в будівництві, або ж Ви новачок, який вирішив купити апарат для домашніх робіт, Ви можете бути впевнені в тому, то неодмінно зможете підібрати для себе підходящу модель. Зварювальні інвертора Дніпро М діляться на дві серії:

  • Зварювальні апарати Дніпро-М лінійки ММА
  • Зварювальні апарати Дніпро-М лінійки САБ.

Моделі з кожної з цих серій базується на одній і тій же конструкції, в залежності від самої серії, і кожна модель вже має ті чи інші особливості і відмінності в плані функціоналу або характеристик для різнопланового застосування апаратів. Завдяки певним модифікаціям, якими можуть володіти такі апарати працювати з ними буде зручніше в тих чи інших галузях, вони будуть більш ефективними для вирішення своїх конкретних завдань.

Важливою перевагою зварювальних інверторів Дніпро-М можна назвати те, що вони надзвичайно компактні і мало важать. З таким апаратом максимально просто працювати в будь-яких умовах, особливо по достоїнству зможуть оцінити це ті, які змушені працювати на висоті, або ж ті, кому необхідно мати високу мобільність на будівельному майданчику, деякі моделі настільки малі, що можуть вміститися на долоні, але при цьому вони не втрачають у своїй продуктивності. Для зручності роботи з інвертором, у нього є неоплачений регульований ремінь.

Дніпро-М збирали свої інвертора відповідно до сучасної розробці IGBT, що дозволило значно збільшити потужність і продуктивність апаратів, при цьому зберігати їх мала вага і компактність, що і зробило їх настільки популярними серед споживачів усіх рівнів професіоналізму і достатку. В середньому такі апарати мають потужність з запасом в 30%, в порівнянні з аналоговими зварювальними апаратами інших типів, наприклад трансформаторних. Вони також можуть порадувати Вас досить широким діапазоном зварювального струму, а також можливістю роботи з основними діаметрами електродів, які найбільш часто застосовуються на сьогоднішній день.

Далі ми ознайомимо Вас з основними перевагами двох основних типів зварювальних інверторів Дніпро-М, і Ви неодмінно зможете зупинити свій вибір на одній з моделей цих лінійок.

Зварювальні апарати Дніпро-М лінійки ММА

Зварювальні апарати Дніпро-М лінійки ММА можна віднести до розряду професійного зварювального устаткування, і вони мають відповідні характеристики та технічні можливості. Вони були розроблені таким чином, щоб зробити Вашу роботу максимально точної і якісної і щоб Ви могли виконувати роботу на дуже високих рівнях. Такі апарати витримують високі навантаження, вони мають зносостійким корпусом і комплектуючими деталями, і придатні для тривалої роботи.

Головною відмінною рисою даної лінійки є те, що в конструкцію входить три плати, завдяки чому сам апарат витримує великі навантаження і має збільшений робочий цикл на 20%, в середньому, в залежності від моделі робочий цикл зварювальних інверторів лінійки ММА становить 80%. Трехплатние зварювальні апарати це саме те, що необхідно для виконання роботи на професійному рівні.

Так що не виключено застосування такого апарату і в побутових умовах, де присутні проблеми з якістю напруги в мережі, особливо при роботі на заміських ділянках або в приватному будинку, вони можуть працювати при зниженому напрузі в мережі до 160В, а для того, щоб убезпечити інвертор від перенапруги на нього встановлено надійний мережевий фільтр. Ви без особливих проблем можете працювати з електродами до 5 мм в діаметрі.

Модифікації, якими володіють всі моделі зварювальних інверторів лінійки ММА від компанії Дніпро-М:

  • Система Anti-Stick. Дозволяє запобігти прилипання електрода до обварюються металу за рахунок миттєвого зниження зварювального струму. Вона працює повністю в автономному режимі.
  • Система Hot-Start. Дана система значно спрощує Вашу роботу з інвертором, так як дозволить Вам починати обварювання навіть пофарбованих поверхонь або ж поверхонь схильних до іржі.
  • Система примусового охолодження. Система примусового охолодження забезпечує прямоточне обдування плат інвертора і гарантує тривалу роботу.
  • Захист від перегріву. Апарат при перегріванні автоматично відключається, і буде обдуватися кулерами до тих пір, поки не досягне нормальної робочої температури.

Зварювальні апарати Дніпро-М лінійки САБ

Зварювальні апарати Дніпро-М лінійки САБ призначені для виконання робіт на побутовому рівні, вони гарні для роботи вдома або ж на дачі, вони легкі і компактні. Представлена ​​лінійка відрізняється своєю зниженою вартістю, що було досягнуто за рахунок спрощення самої конструкції зварювального апарату. Так як вони були орієнтовані на роботу в побуті, відпала необхідність в установці на них три плати, так як вони не будуть схильні до таких же навантажень, як і професійні апарати лінійки ММА, так що було вирішено знизити кількість плат до двох. Двухплатние зварювальні інвертора САБ придатні для роботи в домашніх умовах, і хот вони мають робочий цикл менше, ніж професійні моделі, 60%, вони досить витривалі і продуктивні. Таке рішення було прийнято не для зниження якості апарату, а для зниження вартості, щоб кожен міг дозволити купити для себе надійний зварювальний апарат для будинку.

Дана лінійка також має ті ж основні модифікації, як і професійна лінійка, так що вони ефективні і зручні в роботі, але також була випущена нова серія зварювальних інверторів САБ, які мають свої додаткові особливості і функції, які роблять їх більш ергономічними і ефективними для роботи на дому:

  • Робота при зниженій напрузі або перепадах в мережі, що актуально для сільської місцевості або для роботи в приватному секторі міста.
  • Стабільна і рівна дуга забезпечена системою Arc-Force
  • Система Smart-Fan. Автоматично регулюється ступінь обдування плат в залежності від температури.
  • Система Stand-By гарантує низьке енергоспоживання. Апарат включається тільки в момент дотику електрода до металу.

Популярні моделі зварювальних апаратів

Зараз ми розглянемо найбільш популярні моделі цих серій, які неодмінно Вас зацікавлять своєю якістю та ефективністю.

Зварювальний апарат Дніпро-М ММА 250B - це професійний інвертор, який був укомплектований зручним кейсом для простоти транспортування і можливості зберігання його в належних умовах. Так як він має три плати, він демонструє високу ефективність в роботі за рахунок збільшеного робочого циклу в 80 відсотків, що робить його придатним для роботи на професійному рівні. Працюючи з електродами до 5 мм, Ви зможете виконувати основні типи роботи, а високий діапазон регулювання зварювального струму, від 20А до 250А дозволить Вам точно налаштовувати апарат для різання металу і для зварювання. Апарат має надійний мережевий фільтр, який дозволить Вам працювати при нестабільній напрузі в мережі або при зниженому його показники, до 160В.

Зварювальний апарат Дніпро-М САБ 250МК - це першокласний побутової зварювальний апарат, який не тільки зручний і ефективний у роботі, але і дуже надійний. Висока надійність в роботі і довговічність самого апарату була досягнута за рахунок застосування силових транзисторів від японської компанії-виробника Toshiba, а також ресурс самого інвертора був збільшений і становить не менше 100 000 циклів, що досить переконливо для побутового інвертора. Він відноситься до нової лінійки зварювальних інверторів САБ так що володіє всіма останніми модифікаціями, що поліпшують його роботу.