Обприскувач

Здорові рослини, овочі і фрукти - запорука здоров'я для самої людини. Тому, дуже важливим є, вчасно подбає про здоров'я врожаю на Вашому городі чи дачі. Це є однією з основних задач універсальних апаратів, які називаються обприскувачі.

Обприскувач, пульверизатор або розпилювач є садовий інструмент, який призначений для розпилення рідин або різних порошкових сумішей на рослинність. Широко застосовується в сільському господарстві, в основному для поливу і боротьби зі шкідниками, а також в процесі удобрення грунту.

Для того щоб вибрати необхідний Вам обприскувач, необхідно для початку зрозуміти його точне призначення, а також розглянути можливі варіанти. Цим ми зараз і займемося.

Класифікація обприскувачів

На сьогоднішній день існує безліч різновидів обприскувачів. Для того щоб докладніше розібратися який саме найкраще підійде під ваші вимоги, необхідно класифікувати їх за кількома напрямками.

Одним з оціночних параметрів обприскувача є наявність резервуара для рідини. Виходячи з цього, виділяють ємнісні і без'ёмкостние розпилювачі. Останні являють собою насадку пульверизатор для шланга і призначені для малих площ обробки.

Ємнісні оприскувачі в свою чергу, поділяються на три основні типи: ручні, бензинові та акумуляторні обприскувачі, кожен з яких, має свої переваги, які ми розглянемо докладніше.

Ручний обприскувач найпростіший у використанні. Цей тип інструменту найпоширеніший і широко застосовується практично повсюдно, в основному для поливу кімнатних і балконних рослин, а також для зовсім невеликих садових ділянок. Конструкція апарату найбільш проста і не має яких-небудь додаткових приводів крім ручної тяги. Обсяг бачка в таких розпилювачах складає не більше 5 літрів. Також, ручні обприскувачі можуть бути ранцевими, такий тип інструменту передбачає значно більш місткий бак, в середньому 12-16 літрів, який, тим не менш, дуже легко транспортується на спині, а повітря всередині нього нагнітається за допомогою спеціальної рукоятки. Чудовим прикладом цього типу є обприскувачі Леміра.

Акумуляторний або електричний обприскувач зовні дуже схожий на ранцевий ручний аналог, тільки нагнітає тиск за допомогою електродвигуна на акумуляторі, тому ще більш простий в експлуатації і має більш значні технічні характеристики. Акумуляторний обприскувач особливо широко застосовується в теплицях і інших слабо вентильованих приміщеннях. Перевагами даного виду обприскувачів виступають автоматична подача рідини, відносно недорога ціна обприскувача, а також екологічність і економія хімікатів при розпилюванні туманом. Одним з найбільш поширених моделей є акумуляторний обприскувач Forte.

Бензиновий обприскувач або мотообприскувач призначений для наймасштабніших робіт і застосовується для обробки полів або великих садів. Апарат має два баки, один для робочої суміші, а інший для палива, яке частіше за все являє собою суміш бензину і спеціального масла, тому що двигун в основному на таких моделях буває двотактним. Переваги такого апарату очевидні і полягають в можливості далекого вертикального обприскування, показник якого може досягати 12 метрів і більше, а також наявність труби, через яку може подаватися не тільки рідину, а й різні порошковообразние речовини. При виборі даного типу інструменту, радив би Вам звернути особливу увагу на бензиновий обприскувач Oleo Mac від італійського виробника.

Технічні характеристики і умови експлуатації обприскувача

Після того як Ви визначили, який саме тип обприскувача вам потрібен, слід звернути увагу на технічні параметри, за якими можуть відрізнятися розглядаються апарати. В даному випадку все набагато простіше, тому що обсяг бака обприскувача, потужність двигуна або ємність акумулятора безпосередньо залежать від обсягу робіт, які необхідно виконувати. Наприклад обприскувач електричний Дніпро-М має 16-ти літровий бак і напруга акумулятора 12 В, що дозволяє йому нагнітати тиск до 0,45 Мра. Призначений для роботи малих і середніх садових ділянках або в сільському господарстві. Такий апарат стане незамінним помічником для будь-якого дачника. Для промислових масштабів роботи, Вам відмінно підійде мотообприскувач Sadko, який може мати місткий бак до 20 літрів, двигун потужністю 2-3 кВт і розпорошувати необхідну суміш на далекі відстані, як горизонтально, так і вертикально.

При роботі з будь-яким обприскувачем слід дотримуватися елементарних засоби захисту, до яких відноситься марлева пов'язка, окуляри, рукавички, чоботи і т.д. Необхідно уважно вивчити інструкцію, прикладену до інструменту і тільки після цього приступати до роботи.

Перед кожним використанням розпилювач потрібно ретельно прополоскати проточною водою. Розчин заливається тільки через ситечко, зазвичай входить в комплект поставки апарату, в разі його відсутності, пропускайте розчин через марлю. Всі перераховані вище заходи дозволять продовжити термін експлуатації обприскувача, а також убезпечити Вас від можливих негативних наслідків при роботі з ним. По закінченню роботи ємність для розчину слід знову обполоснути, і прокачати чисту воду через всю систему.

На нашому сайті Ви зможете знайти найширший асортимент обприскувачів, основні види та характеристики яких перераховані вище. При виборі виробника, можна звернути увагу на торгові марки Forte, Oleo Mac, Sadko, Дніпро-М, Леміра, Efco і ін.

Де купити обприскувач в Україні

Купити обприскувач Ви можете в нашому інтернет магазині за найнижчою ціною. Оформити замовлення можна на сайті або за телефоном. Не забувайте залишати відгуки на придбані обприскувачі.