Бетономішалка

Бетонозмішувач, бетономішалка або бетоньерка - це агрегат, що відноситься до будівельного обладнання та призначений для приготування бетонних сумішей.

З розвитком будівельних технологій з'явилися відносно компактні бетономішалки, які підходять навіть для дрібних ремонтних робіт. Останнім часом вони стали ще більш доступні, тому кожна людина може підібрати собі необхідну бетономішалку, хоча зробити це нелегко, тому що Зараз на ринку представлено безліч різних моделей. Спробуємо більш детально розглянути параметри, за якими можна оцінити і вибрати собі бетономішалку для конкретних цілей.

Різновиди і особливості бетономішалок

За принципом дії бетономішалки класифікують на гравітаційні і апарати примусової дії.

Гравітаційна бетономішалка працює за принципом природного обвалу суміші в барабані, яка діє завдяки силі тяжіння. Усередині барабана даного типу бетономішалок закріплені нерухомі лопатки, завдяки яким компоненти суміші не ковзають по стінках при обертанні, тим самим забезпечуючи перемішування. Бетонозмішувачі гравітаційні застосовуються, в основному, як невеликі пересувні бетономішалки. Їх головною перевагою крім високої мобільності є можливість перемішування будь-яких інших сипучих продуктів. Такий тип бетономішалок є найбільш поширеним на невеликих і середніх будівельних майданчиках. Окремо варто виділити автобетонозмішувачі, які можуть не тільки змішувати розчин всередині, але і транспортувати його.

Бетономішалка примусової дії має статичний нерухомий барабан і обертові робочі лопаті, за рахунок яких і відбувається процес перемішування. Такий апарат дозволяє готувати бетонні більш однорідні за складом суміші, але застосовуються в основному в складі змішувальних блоків, бетонних вузлів, бетонозаводів, тобто на великих будівельних ділянках. Бетономішалка примусової дії підрозділяється на апарати безперервної та періодичної дії. Робочі органи примусових бетономішалок також можуть бути декількох видів: турбулентні, тарілчасті, планетарні і горизонтальні.

Залежно від робіт, які Вам необхідно виконувати, можна підібрати собі візок, бетономішалку. Стаціонарна часто має велику продуктивність, але відповідно меншу мобільність.

Гравітаційні бетономішалки можуть бути вінцеві або редукторні в залежності від типу пристрою. Найбільш поширеними є вінцеві бетономішалки, а зокрема, вони широко використовуються в побутових цілях, тому що набагато простіше ремонтуються. Редукторні набагато надійніші, але і ціна на них відповідна, та й ремонту вони практично не підлягають в разі поломки.

Крім основних параметрів, за якими розрізняють бетономішалки, більш ретельно варто розглянути її технічні характеристики.

Критерії вибору бетономішалки

Основними критеріями вибору бетономішалки за технічними параметрами є: потужність двигуна, об'єм барабана і виробник.

Оптимальною потужністю електродвигуна бетономішалки є показник 500-700 Вт. Такий двигун з легкістю впорається з барабаном об'ємом від 125 до 160 літрів, які є найбільш поширеними.

Залежно від обсягу робіт, які необхідно виконувати, підбирають бетономішалки з відповідним розміром барабана. При виконанні ремонтних робіт і будівництві невеликих приміщень використовуються бетонозмішувачі обсягом до 120 літрів. Бетономішалка з барабаном від 125 до 160 літрів застосовуються найчастіше при будівництві одноповерхових приміщень або лазні. 160-230 літрові бетономішалки застосовуються на будівництві двох або триповерхових будівель. І нарешті, для будівництва багатоповерхових будинків або великих складів використовують бетономішалки з об'ємом барабана від 230 літрів і вище.

Важливими чинниками при виборі бетономішалки будуть також такі нюанси, як функція автоматичної або ручного завантаження і вивантаження суміші, можливість безперервної роботи і ін.

На нашому сайті, ви зможете знайти широкий асортимент бетономішалок від різних виробників, найбільш популярними серед яких є торгові марки Кентавр, Werk, Бригадир, Дніпро-М, Forte, Ростех, Vitals і інші. У кожного виробника є свої переваги, наприклад, бетономішалка Дніпро-М має потовщений барабан, а бетономішалка Forte надійний редуктор, в свою чергу бетономішалка Кентавр цінується за свою міцну конструкцію.

Правила роботи з бетономішалкою

Для початку необхідно встановити бетономішалку на рівну поверхню, це сприяє найбільш рівномірному перемішуванню бетонної суміші. Якщо знайти рівну площину важко, то необхідно самому докласти для цього зусилля.

У якому порядку завантажувати компоненти сумішей не так уже й важливо, але щоб не пошкодити барабан найкраще спочатку завантажувати цемент, пісок, а потім щебінь і воду. Також, щоб не відбувалися налипання суміші на гвинт, його можна змастити після першого змішування.

Перемішування не є найскладнішим процесом, але і тут є свої дрібні деталі, наприклад, занадто довго заважати не можна, тому що вода починає випаровуватися, а пластичність кінцевої суміші буде знижуватися. Тому необхідно визначити оптимальний час змішування, найчастіше досить декількох хвилин, після чого можете відібрати трохи розчину для перевірки.

Вивантажувати розчин слід повністю в яку-небудь ємність, а не брати його по частинах з самої бетономішалки, тому що суміш буде розшаровуватися, і просідати, тим самим буде псуватися її якість і пошкоджуватися бетонозмішувач. Нарешті, після вивантаження необхідно ретельно вимити барабан.

Як і у багатьох інших інструментів, ключовим фактором тривалого терміну експлуатації служить його дбайливе зберігання. Тому добре вивчіть інструкцію до вибраного апарату і дотримуйтесь техніки безпеки при роботі з ним.

Де купити бетономішалку

Купити бетономішалку за найнижчою ціною Ви можете в нашому інтернет магазині. Для цього Вам необхідно оформити замовлення на сайті або по телефону. Також не забувайте залишати свої відгуки на бетономішалки.