Експлуатаційні особливості садових триммеров

Після того, як Ви вирішили купити триммер, слід ознайомитися з технічними характеристиками триммеров, способом експлуатації та обслуговування техніки.

Як правило, дорожчі тримери вважаються більш надійними і більш потужними агрегатами. На відміну від тріммера з електричним двигуном, бензиновий варіант періодично вимагає заміни деяких елементів. Свічки запалювання, паливний і повітряний фільтри необхідно міняти за рекомендаціями виробника, який випустив триммер. Ціна на чотиритактні двигуни зазвичай вище, ніж на двотактні варіанти. При цьому, чотиритактний двигун виробляє значно менше токсинів і є більш економічним.

Багато садівники, які вже мають в своєму інвентарі газонокосарку, бажають бензокоса Ростех для скоса трави у важкодоступних місцях. Робота на складному рельєфі, під кущами, поблизу бордюрів - відмінна риса триммера від газонокосарки.

Більш потужні тримери, наприклад бензинові, відмінно підійдуть для скоса високої трави, чагарників і тонких дерев. А для трави цілком зійдуть електричні варіанти. Бензинові тріммери досить часто використовують у професійній області і на великих ділянках газону.

Залежно від стану газону вибирається спеціальне оснащення. Якщо Вам необхідно очистити ділянку з чагарниками і тонкими деревами, то краще зробити вибір на користь металевого диска з зубцями. Для трави відмінно підійде пластиковий ніж або котушка з волосінню.

Якщо Ви вирішили купити тріммер, то Вам необхідно знати як міняти оснастку ріжучої частини. У випадку з металевим диском і пластиковим ножем все набагато простіше і оснащення змінюється повністю. Що стосується волосіні, то з часом при попаданні на тверді предмети волосінь сточується або відламується. В такому випадку ефект від роботи триммера стає менше і виникає необхідно дістати волосінь з котушки. Робиться це в такий спосіб:

- Витягуємо шпульку після відкриття кришки котушки;

- Відмотуємо волосінь і складаємо вдвічі;

- Фіксуємо за допомогою призначених для цього пазів;

- Кінці волосіні виводимо через отвори;

- Повертаємо шпулю на місце.

Сподіваюся, що вся ця інформація зіграла для Вас важливу роль після того, як Ви вирішили мотокоса Кентавр.