Ринок компресорного устаткування: побутові, напівпрофесійні і професійні моделі

Ринок агрегатів для виробництва стисненого повітря представлений широким асортиментом і сучасним споживачам буває проблематично зробити вибір з урахуванням всіх вимог. Далі буде розглянуто три категорії компресорів, їх особливості, ключові переваги і сфери використання, що дозволить в результаті мінімізувати власні витрати. Дані нюанси будуть корисні, якщо вам потрібно купити компресор в інтернеті.

Побутові компресори

Даний клас представлений найбільш малогабаритними моделями, з'єднаними з електричним двигуном співвісно за рахунок муфти. Розмір споживаної потужності не перевищує 2,25 кВт, а тиск - 8 бар. Ключове призначення полягає в періодичному використанні при тривалості роботи від 15 до 20 хвилин в годину. В іншому випадку, перегрів і подальший вихід агрегату з ладу неминучий. Компрессор Бригадир буде корисний для продувки, періодичного фарбування або підкачки шин автомобіля. Серед достоїнств - наявність внутрішнього регулятора тиску, невелика вага і зручність транспортування. Габарити можуть варіюватися в межах від 6 до 100 л. Якщо вам потрібно купити компресор для фарбування, відмінно підійде циліндро-поршнева модель. Ресурс агрегатів без змащення трохи нижче.

Напівпрофесійні компресори

Дану групу агрегатів також називають напівпобутовий. Вони оснащені ремінним приводом і компресійним вузлом, виконаним з чавуну або алюмінієвих сплавів. Вже згадана категорія компресорів може досягти тиску до 16 бар при продуктивності до 2 кубічних метрів за хвилину. Такий компресор Форте оснащується ресивером, обсяг якого варіюється в залежності від 50 до 1000 л. Ключова перевага полягає в доступній ціновій політиці і простоті конструкції. Рівень продуктивності вказується по всмоктуванню, але щоб дізнатися про реальну продуктивності, слід даний показник помножити на 0,85.

Купити компресор такого типу можна з електричним приводом, але зустрічаються моделі з бензиновими і дизельними двигунами. У сфері будівництва така особливість може створити незручності. Такі моделі можуть бути використані в сфері промисловості для автосервісів і невеликих виробництв, але гранична тривалість роботи - 40 хвилин на годину. Що стосується застосування таких компресорів промисловому виробництві, слід обов'язково враховувати конкретні умови.

Промислові поршневі компресори

Ключове гідність моделей даної категорії полягає у високій ергономічності, але високий рівень вібрації, шуму, необхідність в фундаменті і висока матеріаломісткість можуть стати незаперечними вадами при певних умовах. Якщо ви вирішили такий компресор купити, ціна його буде дещо вищою, в порівнянні з побутовими і напівпрофесійними моделями. Імпортні агрегати даного типу мають у своєму розпорядженні тиском вище 16 атмосфер. Пов'язана дана тенденція з тим, що за певними показниками вони програють гвинтовим аналогам при ідентичною вартості.

Що стосується вітчизняних моделей, при їх розробці використовувалася основа старих модифікація. Якщо ви вирішили компресор поршневий купити, краще вибирати побутові або напівпрофесійні моделі, але не професійні.