Популярні моделі перфораторів

Перфоратор представлений у вигляді будівельного інструменту, ключове призначення якого полягає в свердлінні отворів в матеріалах різної щільності. Якщо порівнювати з дрилем, розглянутий інструмент наділений також функціями зворотно-поступальних і обертальних рухів. Кожна модель оснащується електропневматичним ударним механізмом. Серед сучасних виробників перфораторів найбільшим попитом користуються торгові марки DWT, Metabo, Интерскол, Makita, Bosh і інші. Відрізняються моделі розглянутих брендів ціновою політикою, додатковими опціями, а також експлуатаційними параметрами і потужністю.

Перфоратор Makita HR5201C

Дана модель має електронною стабілізацією обертів і це її ключове гідність, завдяки якому обертання патрона здійснюється максимально рівномірно незалежно від рівня навантаження. Така особливість запобігає передчасному зносу елементів редуктора і ударного механізму. Після старту ток на обмотках електродвигуна підвищується поступово завдяки наявності системи плавного запуску. Модель має щітки зі збільшеною площею, експлуатаційний термін яких на 30% перевищує термін роботи звичайних щіток. Їх конструкція передбачає наявність вимикача, який при досягненні певного рівня зносу відключає інструмент. Візуально цей процес супроводжується миготінням світлодіодів на корпусі інструменту.

Перемикачі режимів:

- Чорна кнопка активує режим свердління.

- Червона кнопка активує режим відбійного молотка.

Перфоратор Bosch GBH 2-26 DRE

Відмінні риси даної моделі - невеликі габарити і малу вагу. Електродвигун має високий рівень потужності, а конструкція ударного механізму істотно поліпшена, завдяки чому можна говорити про високу швидкість свердління. Інструмент розрахований на роботи з металом і деревом завдяки знімному патрону. Конструкція корпусу передбачає повну герметичність завдяки гумовим прокладкам і високоякісним сальникам. Рухомий шарнір фіксує кабель живлення на корпусі, що забезпечує виключення перелому або пошкодження.

Перфоратор Metabo KHE2444

Даний інструмент має аналогічні технічні параметри з моделлю KHE2443, але вага при цьому зменшений, сила удару збільшена, а дизайн опрацьовано більш детально. Доступні режими класичного свердління, довбання і ударного свердління. Кнопка плавного пуску поряд з потужним двигуном забезпечують максимально швидке і акуратне свердління, а також контроль числа обертів. Безпека даної моделі на висоті за рахунок функції реверсу і наявності расщіпітельной муфти. У плані дизайну інновації представлені фізіологічними ручками і зручними, збільшеними кнопками запуску.

Перфоратор DWT BH-1500 BMC

Ергономіка даної моделі грамотно продумана, а дизайн вельми цікавий:

- Інструмент не вислизає з рук під час роботи завдяки наявності гумових вставок на ручці корпусу.

- Конструкція корпусу дуже зручна, що доповнюється відмінними технічними параметрами.

- При виготовленні елементів даного інструменту використовуються високоякісні легкі матеріали, завдяки яким вага готового виробу дозволяє використовувати перфоратор досить довго, не відчуваючи втому.

- Перфоратор оснащений системою гасіння вібрацій

Перфоратор Интерскол П-30 / 900ЕР

Дана модель відноситься до категорії професійних інструментів, які можна використовувати для роботи з металевими, дерев'яними, бетонними виробами і цеглою. Користувач має можливість фіксувати зубило в різних положеннях завдяки наявності універсального затиску SDS-Plus, що забезпечує комфортну експлуатацію інструменту навіть у важкодоступних місцях. Швидкість обертання патрона можна регулювати, доступна функція реверсу. За рахунок наявності механізму блокування шпинделя міняти свердла і бури тепер більш зручно. Агрегат комплектується додатковою рукояткою і обмежувачем глибини отворів.

Загальні рекомендації щодо вибору

Перед покупкою перфоратора слід попередньо визначитися з характером робіт.

- При необхідності частого використання для роботи з цеглою або залізобетоном краще віддати перевагу надійним і потужним моделям - Hitachi DH45MR, Bosch GBH 11 DE або Makita HR5201C.

- Експлуатація в ускладнених умовах або на великій висоті вимагає покупки невеликого перфоратора з малою вагою - Hitachi DH24PC3, Bosch GBH 2-26 DRE або Makita HR2470.

- Дорогі моделі немає сенсу купувати, якщо інструмент буде використовуватися лише в побутових умовах. Досить продуктивними моделями для такого випадку вважаються Интерскол П-22 / 620ЕР і Интерскол П-30 / 900ЕР, які володіють тривалим експлуатаційним терміном і набором всіх необхідних функцій.

Весь асортимент префораторов можете переглянути у нас на сайті.