Особливості вибору бензинових генераторів

Генератори, які працюють на бензині, в основному використовується для підтримки побутових електричних приладів в робочому стані при відключенні електроенергії. До того ж, до нього можна підключати електроінструменти для нетривалої роботи. Бензинові генератори діляться на групи за рівнем потужності:

  • До 1 КВТ
  • 3-4 КВТ
  • 5-10 КВТ
  • Більше 10 КВТ

Вибираючи бензиновий генератор forte, не забувайте, що для роботи потрібно запас потужності споживаної електроенергії в 20%. Тобто, потрібно скласти всі потужності приладів, які ви плануєте підключати одночасно до генератора і помножити на 20%. Справа в тому, що більшість електроприладів при включенні беруть в два рази більше енергії. Для прикладу, водяний насос споживає 1,5 КВТ потужності, але під час включення може цілком цю межу досягти 3 КВТ.

Особливу увагу варто звернути на охолоджуючий прилад, який буває повітряним і водяним.

  • Водяні бензогенератори важкі і їх не дуже зручно використовувати, якщо вам постійно доводиться перевозити прилад.
  • Повітряні бензинові генератори мобільніші. Наприклад, генератор потужністю до 1 КВТ можна взяти в похід або на відпочинок. Він маленький і легко поміститься в рюкз
    аку.
  • Генератори потужністю 3 КВТ з повітряним охолодженням важать до 40 кг і їх можна перевозити в багажники легкого автомобіля.

Незважаючи на те, що бензинові генератори forte, що працюють з водяним охолодженням, важкі, все ж вони працюють набагато довше. Наприклад, в літній час, генератор, який охолоджується повітрям, не може працювати безперервно понад восьми годин, так як водяний може працювати без перерви. У холодну пору року генератори з повітряним охолодженням можуть працювати довше.

Бензинові генератори, потужністю до 10 кВт заводяться за допомогою ключа.

Величезне значення для покупця при виборі такого пристрою, як генератор forte fg6500e, має його рівень шуму. Наприклад, бензиновий генератор потужністю до 4 КВТ порівняємо за рівнем шуму з роботою мопеда. Це, звичайно, незручно, якщо генератор встановлено у вас під вікном. Щоб зменшити рівень шуму, можна придбати міні електростанцію в металевому кожусі. Але зауважте, що генератор, встановлений в кожусі, швидко нагрівається і йому потрібні постійні зупинки, щоб прилад охолов.

Вибираючи генератор бензіновоий forte fg6500ea, слід враховувати ще один важливий аспект - це його кількість обертів. Низькообертовий (1500об / хв) набагато дорожче високооборотних (3000об / хв), але при цьому вони мають великий ресурс роботи і не такі гучні. Якщо ви маєте намір експлуатувати генератор менш 500 мотогодин в рік, то краще всього придбати високооборотний прилад.

Правила експлуатації та ремонт бензинового генератора

  • Після покупки обраного генератора не забувайте, що обов'язковий огляд потрібно проводити після 3000 годин роботи.
  • Кожні 100 годин двигун потребує заміни масла. Масло варто купувати тільки спеціалізоване. Економія і покупка низькоякісного масла призводить до поломки.
  • Часто поломки трапляються через перегрів, тому звертайте увагу на роботі генератора і давайте йому годинник простою.
  • Ще одна причина поломок - це підключення додаткових приладів. Генератор просто не справляється з навантаженням і приходить в непридатність.

Якщо ви хочете купити генератор, то зверніть увагу, що бензинові прилади, дешевше, ніж дизельний генератор forte. Ціни на бензинові генератори варіюються від 800 до 4000 євро. Вартість залежить від потужності. Наприклад, генератор потужністю в 2 КВТ буде коштувати не дорожче 1500 євро. Для установки генератора потужністю 10 кВт вам буде потрібно 4000 євро.