Набір інструментів: що стане в нагоді в будинку?

Найчастіше, вибираючи інструмент для використання в домашніх умовах, ми прагнемо витратити, як можна менше і отримати, як можна більше. Нам хочеться придбати якісний інструмент подешевше, відомої марки і зі зручним дизайном. Але як і який набір інструментів вибрати для будинку?

Класифікація інструментів

Спершу слід розібратися в тому, які класи інструменту існують?

1. Виробники випускають побутової інструмент, який крім хорошої ціни має стандартний набір функцій. Побутовий інструмент - не означає поганий. Якість товарів залежить цілком від компанії-виробника. Звичайно, даний інструмент не буде настільки продуктивним і швидкодія його не дуже гарне, але для рідкісного використання, для незначних ремонтних робіт його буде цілком достатньо.

2. Другий клас інструментів - це напівпрофесійний. Вони дорожчі перше, але і якість їх на порядок вище. Такі пристрої більш потужні, краще переносять роботу в екстремальних умовах і відмінно підійдуть для будівництва або ремонту будинку. Моделі напівпрофесійної лінійки оснащуються захисними можливостями, як для агрегату, так і для майстра. Золота середина в ціновому і якісному сегменті - це набір інструментів для дому напівпрофесійного класу.

3. Останній клас - це справжні монстри - професійні інструменти. Вони продуктивні і потужні, здатні впорається з будь-якими видами робіт. Призначені такі інструменти для майстрів, які ремонтом / будівництвом заробляють на життя і для побутового застосування купувати їх не доцільно.

І так, підбираючи універсальний набір інструментів для побутового застосування, слід звертати увагу на перші два класу, так як професійна лінійка - це дуже дороге устаткування для справжніх професіоналів.

Інструменти і харчування

Інструменти відрізняються і за типом харчування або його відсутності, таким чином існує:

  • електроінструмент;
  • бензоінтсрумент;
  • дизельний інструмент;
  • ручний інструмент.

Електроінструмент може використовувати в якості харчування електрику або акумуляторну батарею. Електрика - не завжди є, особливо у дворі або на дачі. Тому, інструмент, яким потрібно під'єднання до розетки - не можна назвати мобільним. Проте, такий інструмент не викликає проблем з постійною підзарядкою батареї або заправкою паливної суміші, а проблема з харчуванням може бути вирішена за допомогою генератора або подовжувача.

До хорошим сторонам акумуляторних інструментів можна зарахувати те, що вони абсолютно безпечні, мають легку масою і самі мобільні з усіх типів.

Бензиновий і дизельний інструмент також мобільний і зручний в експлуатації, але має високий рівень шуму і виділяє чималу кількість токсичних випарів. Вони більш потужні, ніж представники першого типу, але вимагають паливо. Хоча, в наш час, воно цілком доступно і цей фактор не викличе проблем.

Ручний інструмент - це предки сучасних типів. Вони економні і їх безліч. Зручні вони тим, що здебільшого, компактні і мобільні, не споживають електрики, не шкідливі для навколишнього середовища і дуже дешеві.

Що нам потрібно в будинку?

Якщо розібрати по поличках питання, як вибрати набір інструментів, то, здебільшого, конкретної відповіді не існує. Кожен вибирає той інструмент, який йому потрібен, але тим не менш, найчастіше купують:

Більше конкретики

Перфоратор - це пристрій, який може виконувати три функції:

  • свердління;
  • свердління з ударом;
  • удар без свердління.

Купивши перфоратор, ми можемо викреслити зі списку відбійний молоток і дриль, так би мовити, вб'ємо відразу двох зайців.

Електролобзик - дуже корисний інструмент для будівництва та ремонту. З його допомогою можна розпиляти матеріал для будівництва будки, альтанки і меблів, також лобзиком легко проробляти отвори в стільниці круглої або прямокутної форми, наприклад, для раковини.

Шуруповерт - це пристрій найчастіше входить в набір інструментів у валізі домашнього майстра. Завдяки цьому простому інструменту можна вкручувати шурупи в матеріал для того, щоб повісити картину, закріпити книжкові полиці або деталі меблів.

Викрутка - корисний інструмент не тільки для домашніх майстрів, а й для будь-якої людини. За допомогою викрутки можна зробити лагодження меблів, затягнути болти. І за допомогою спеціальної викрутки можна розібрати і полагодити розетку.

Болгарка - зручний інструмент для домашнього майстра, який сам займається будівництвом і ремонтом в будинку / на дачі. Болгарка - проста в експлуатації і з нею впорається кожен, хто ознайомиться з інструкцією із застосування.

 

У даній статті ми розібрали основні види інструменту для будинку. Певний набір інструментів повинен, як аптечка, бути присутнім у кожного, особливо у тих, хто володіє дачею або приватним будинком. За допомогою інструментів можна заготовити дрова на зиму, полагодити меблі, кран, пластикові труби, здійснити ремонт або будівництво. Звичайно, в залежності від необхідності, людина може сам вибрати інструменти, які вважатиме потрібними, якщо оцінить стан свого житла / дачі і гаманця.

Весь асортимент наборів інструменту Ви можете подивитися у нас на сайті.