Як вдало купити мотокосу?

Час романтичного покосу поступово відходить у минуле, і сьогодні вже все менше людей бажають прокидатися з першими променями сонця і до моменту сходу роси йти скошувати траву. Природно, це має певні переваги, наприклад, єднання з природою, але в житті люди намагаються скористатися такими новими технологіями, як мотоблок або культиватор, а замість звичної коси використовувати мотокосу. Але які у них переваги і недоліки, на що звертати увагу при виборі мотокоси?

На що звертати увагу при виборі мотокоси?

  1. Ріжучі елементи

Перше, з чим потрібно визначитися при виборі мотокоси - тип ріжучих інструментів, різновиди яких можуть змінюватися від волосіні до повноцінних ножів, а їх вибір залежить від складності завдань, які цей апарат буде вирішувати. Якщо ж мотокоса купується з метою боротьби з бур'янами на ділянці, то для цього буде достатньо агрегату з нейлонової волосінню, для більш складних завдань (підрівнювання кущів на ділянці або зріз очеретів) знадобиться мотокоса з ножами, наприклад, мотокоса Садко. Але сьогодні в продажу вже досить широко зустрічаються універсальні агрегати, які можуть працювати і з ножами, і з волосінню, наприклад, мотокоса Sadko GTR 358-4T.

  1. Потужність.

Не менш важливою характеристикою будь-якої мотокоси вважається потужність двигуна. Даний параметр вимірюється в кінських силах або кіловатах в співвідношенні 1 кВт. = 1,36 к.с. Перед вибором мотокоси обов'язково потрібно визначити приблизний обсяг робіт, відповідно до якого слід вибирати потужність апарату. Наприклад, для невеликих ділянок може бути досить апарату потужністю 1 кВт, для більш об'ємних робіт може знадобитися агрегат на кілька кіловат.

  1. Тип двигуна

Від цього параметра залежить вага, надійність, потужність мотокоси, а також рівень шуму, який буде виходити від неї. У більшості сучасних апаратів встановлено двотактний двигун, але останнім часом стали набирати популярність більш потужні і надійні чотиритактні двигуни, які хоч і важать більше, але видають шуму менше.

  1. Вага.

При виборі мотокоси особливу увагу слід приділити її вазі. Звичайна вага подібного апарату варіюється між 4-8 кг, і вага прямо залежить від потужності, а найпоширенішою категорією мотокос вважаються агрегати вагою 6-7 кг. При покупці обов'язково потрібно звертати увагу на наявність спеціального пояса, за допомогою якого мотокосу можна закріпити на тілі, адже це значно спрощує процес проведення робіт.

  1. Фірма виробник

Сьогодні на ринку представлено дуже багато різних виробників мотокос, які можна розділити на кілька категорій: «відомі бренди», «якісні китайські апарати» та «просто китайські коси». До першої категорії можна віднести апарати таких популярних виробників, як Stihl, Oleo-MAC, Husqvarna і інші. Всіх цих виробників можна віднести до техніки преміум-класу, через що їх мінімальна вартість починається з 250 дол. Тим, хто не бажає віддавати такі гроші просто за ім'я, рекомендується звернути увагу на другу категорію. На ринку подібних агрегатів представлена ​​величезна кількість, але найпоширенішою вважається мотокоса Sadko і мотокоса Дніпро-М. Їх ціна коливається в межах 130-190 дол. Що стосується останньої категорії, то в більшості випадків їх вартість не перевищує 120 дол., А якість досить сумнівне. При покупці таких апаратів потрібно бути уважним, акуратним і везучим, оскільки в деяких випадках може попастися не надто якісна продукція. А для тих, хто не хоче ризикувати рекомендується вибрати більш надійні агрегати, наприклад, купити мотокосу Садко, яка прослужить дуже і дуже довго.