Мотоблоки та культиватори Кентавр

Торгова марка Кентавр широко відома українській публіці завдяки виробництву високоякісного електроінструменту і садово-паркової техніки. Вперше, техніка Кентавр з'явилася на вітчизняному ринку більше 10 років тому і з тих пір користується величезною популярністю, як серед любителів, так і серед професіоналів. Інструмент позиціонується як напівпрофесійний і відрізняється хорошою надійністю, а також високими показниками зносостійкості і ергономіки. Одним з головних напрямків виробництва компанії Кентавр є мотоблоки та мотокультиватори. Як вибрати мотоблок, а також основні правила користування ним, зараз ми розглянемо більш докладно.

Як відомо мотоблок - це самохідний механічний агрегат, призначений для різного виду сільськогосподарських робіт. Таким апаратом, Ви з легкістю зможете обробляти грунт, а саме виробляти культивування, оранку, боронування, підгортання, викопування коренеплодів, нарізування борозен, а також боротися з шкідливими рослинами і багато іншого.

Культиватор в свою чергу також є сільськогосподарською машиною для обробки грунту, його по суті можна назвати побратимом мотоблока. Проте, існує кілька істотних відмінностей одного від іншого. Культиватор може мати електричний двигун, крім бензинового або дизельного, і взагалі є менш габаритним і більш мобільним інструментом. Мотокультиватор часто не має коробки передач і призначений для роботи на менших земельних ділянках, а також там, де мотоблока пройти не під силу на увазі своїх значних розмірів. Мотоблок є набагато більш потужним і продуктивним апаратом, що має до того ж набагато більший список навісного обладнання і різних пристосувань. Тому при виборі мотоблока або культиватора, в першу чергу варто враховувати масштаби проведених робіт.

Культиватори можуть бути декількох типів, серед яких найбільш поширеними є: фрезерний культиватор і культиватор з дисковими робочими органами, а також лісовий культиватор і інші.

Повернемося до мотоблоків. Вперше мотоблоки були створені на початку минулого століття, приблизною датою винаходу мотоблока прийнято вважати 1924 рік, коли на паровозобудівному заводі в Харкові почалося виготовлення триколісних мінітракторів інженера Мамина. З тих пір мотоблоки пройшли тривалий процес еволюції, і сьогодні Ви можете вибрати собі будь-який варіант, як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва. Мотоблок Кентавр увібрав в себе всі переваги і тих і інших агрегатів і є одним з найбільш оптимальних варіантів.

Класифікація та особливості мотоблоків Кентавр

Мотоблоки та мотокультиватори торгової марки Кентавр позиціонуються як техніка, з найкращим співвідношенням ціни і якості, що дозволяє їм впевнено займати лідируючі позиції на українському ринку.

Модельний ряд мотоблоків налічує кілька десятків примірників, з потужністю в середньому від 6 до 9 к.с. Культиватори Кентавр і зовсім представлені кількома видами, серед яких електричні моделі та мотокультиватори. Також, компанія Кентавр випускає широкий асортимент навісного обладнання і запчастин до мотоблоків і культиваторів, які Ви можете купити окремо від самих апаратів.

На нашому сайті Ви зможете знайти більш детальну інформацію про мотоблоки і культиваторах виробництва торгової марки Кентавр, а поки що розглянемо основні критерії вибору даної сільгосптехніки.

Критерії вибору мотоблока Кентавр

При виборі мотоблока, слід звернути увагу на безліч факторів, серед яких ціна на мотоблок Кентавр, умови і обсяги роботи і інші. Проте, для початку розглянемо технічні характеристики, на які слід звернути особливу увагу.

Потужність мотоблока безпосередньо залежить від масштабу і тривалості роботи, рекомендуємо підбирати собі агрегат з невеликим запасом, тому що від типу грунту також залежить прохідність агрегату, відповідно знадобиться велика потужність двигуна.

Тип палива. Цей фактор більше розрахований на особистий вибір кожного. Мотоблок з бензиновим двигуном Кентавр тихіший в роботі, а також має менший рівень компресії, що дозволяє легко запустити його навіть в сувору зиму. Дизельний двигун, в свою чергу має такі переваги: ​​набагато менша витрата і вартість палива, потенційно більше тягове зусилля і часто, більш стабільні обороти.

Ще однією опцією є вага мотоблока. Тут теж не все так просто. Легше в даному випадку далеко не завжди означає краще, тому що важкий мотоблок має краще зчеплення і відповідно кращу прохідність, особливо в разі роботи плугом на твердому грунті.

Ширина фрези також є важливою особливістю. Чим ширше фреза, тим менше раз потрібно буде проходити оброблювану ділянку землі, але також глибина обробки буде меншою, а навантаження на оператора більшої

Основні правила роботи з мотоблоком Кентавр

Ознайомитися з усіма правилами роботи Ви можете на нашому сайті, подивившись відповідне відео про мотоблоки Кентавр. Проте, розглянемо більш докладно підготовку мотоблока до експлуатації, яку можна розділити на кілька етапів. Насамперед перевірте рівень масла і бензину в двигуні, їх заміну слід проводити тільки при вимкненому стані. Перед запуском переконайтеся, що важелі приводу коліс розблоковані і встановіть заслінку подачі палива у відкрите положення. Нарешті, включіть запалення і витягніть трос ручного стартера до моменту появи опору, смикайте трос ручного стартера.

Де купити мотоблок Кентавр в Україні

Купити мотоблок і мотокультива Кентавр Ви можете в нашому інтернет магазині за найнижчою ціною, тому що ми є офіційним дилером продукції даної торгової марки. Оформити замовлення можна за телефоном або на сайті через кошик. Також, не забувайте залишати свої відгуки на мотоблоки Кентавр придбані у нас.