Кожна людина хоч раз, але стикався з будівництвом і знає, що бетонування або роботи з іншими розчинами - це невід'ємна частина будь-якого будівництва. Таким чином, для роботи на будівництві просто необхідно мати бетономішалку. На сьогоднішній день існує величезна безліч різних моделей і видів бетономішалок на ринку, тому досить складно підібрати бетономішалку, яка буде відповідати Вашим потребам. Для того, що б вирішити, яка бетономішалка краще, варто розібратися в тому, що це взагалі таке і які види бетономішалок існують.

 

Бетономішалка загальні поняття

Бетономішалка - це спеціальне будівельне обладнання, яке призначене для виготовлення будівельних сумішей у великих кількостях. Переважно в них виготовляють бетон, пісочно-цементні суміші, пісочно-щебеневі та багато інших, з якими не впорається будівельний міксер.

 

Бетономішалки мають різну місткість змішувача груші, і в основному їх обсяг знаходиться в діапазоні від 50 до 260 л. Залежно від обсягу робіт варто підбирати для себе бетонку з оптимальним обсягом.

 

Види бетономішалок

Всі бетономішалки поділяють за видами залежно від принципу роботи і за способом їх експлуатації. Таким чином, за принципом роботи вони бувають:

 

  • Гравітаційні - це ті бетономішалки, у яких перемішування суміші проводиться за рахунок обертання самої груші, в якій стаціонарно розташовані лопаті. Вони вважаються менш витратними в плані економії електроенергії, мають високу продуктивність і справляються з великими обсягами робіт.
  • Примусові - в таких бетономішалках груша розташована стаціонарно, а розчин перемішується за рахунок обертання в ній лопатей. Добре працює з сумішами, які вимагають мала кількість води.

Також бетономішалки поділяються на:

  • Венцовие - це такий тип бетономішалок, в яких груша має венцових обрамлення, а обертається вона за рахунок шестерні, яка безпосередньо сполучається з двигуном.
  • Редукторні - тип бетономішалки, в якій груша безпосередньо приєднана до двигуна через вал безпосередньо.

Постає питання, яку ж вибрати бетономішалку, редукторний або ж венцову. Для початку варто чітко усвідомлювати, з якою метою ви берете бетономішалку. Ви повинні знати, що якість кінцевої суміші у редукторною бетономішалки і у венцової абсолютно однакове, їх різниця полягає в наступному:

 

  • Якість. Бетономішалка венцових типу вимагає ретельного догляду, наприклад при інтенсивних регулярних роботах Вам необхідно виробляти чистку вінця і шестерні щоб уникнути поломки інструменту. Але варто зазначити, що такі бетономішалки легко піддаються ремонту і навіть в разі виникнення такої необхідності, це не складе ніяких труднощів. Редукторні бетономішалки більш довговічні і володіють великим, ніж венцовие, якістю. Таким чином, вони не вимагають ніякого обслуговування, але тим не менш, в разі поломки редуктора бетономішалки, лагодити її практично немає сенсу, так як вони важко піддаються ремонту і це досить затратно.
  • Енергоспоживання. Венцовие бетономішалки споживають більше електроенергії, ніж редукторні, і дають більше навантаження на мережу. Також при роботі венцової бетономішалки, генерується багато шуму, що може викликати дискомфорт і незручність. Редукторна бетономішалка економічніша, оскільки споживає менше електроенергії. При роботі з таким обладнанням рівень шуму буде завжди на мінімумі, тому і працювати з нею комфортніше.
  • Ціна. Редукторна бетономішалка має ціну більше, ніж венцових, але при цьому її якість і довговічність на порядок вище, але в разі її виходу з ладу Вам доведеться неабияк витратиться. Венцових в свою чергу коштує менше, але якість її нижче і вона може часто виходити з ладу і вимагає постійного обслуговування, але її ремонт вкрай дешевий і простий.

Виходячи з вище перерахованих чинників, перевірте необхідні документи бетономішалка для роботи в побуті, то для Вас буде просто ідеальним рішенням придбати венцову бетономішалку. Її буде достатньо для проведення робіт невеликих обсягів і малої інтенсивності. Якщо ж Вам необхідно виконувати роботи з великим об'ємом при високій інтенсивності проведення робіт, то Вам варто віддати перевагу редукторною бетономішалці.

 

Де купити бетономішалку

Купити бетономішалку Ви можете в нашому інтернет магазині за найнижчою ціною. Ми відправляємо товар у всі міста України будь-якими зручними для Вас способами. Дякую за Ваше замовлення і всього Вам найкращого.

Весь асортимент бетономішалок Ви можете переглянути у нас на сайті.