Вибираючи мотокоси в Україні, перш за все, слід враховувати цілі, для яких вони купуються. В даному випадку актуальні фактори обсягу робіт, інтенсивності експлуатації агрегату, а також тривалості роботи з мотокосою.

  1. Залежно від типу двигуна мотокоси прийнято ділити на двотактні і чотиритактні. Перші відрізняються простою конструкцією і невибагливістю у використанні. Разом з тим, їх робота супроводжується високим рівнем шуму, а для заправки необхідна спеціальна паливна суміш. Утворення великої кількості вихлопних газів при використанні даного інструменту неминуче. Що стосується чотиритактних моделей, для їх роботи немає необхідності готувати спеціальну паливну суміш, але в плані технічного обслуговування вони трохи складніше. Відмінні риси представлені низьким рівнем зносу внутрішніх елементів двигуна, економічною витратою палива і меншим рівнем шуму. Тип мотора практично ніяким чином не впливає на продуктивність інструменту, до того ж, двотактні моделі більш поширені і зупинити свій вибір на них цілком розумно.
  • Форма штанги - це наступний фактор, який обов'язково слід врахувати, вирішивши купити мотокосу в інтернет магазині. Пряма штанга часто зустрічається в професійних моделях з високою потужністю і витривалістю. Обумовлені такі гідності використанням сталевого вала для передачі крутного моменту ріжучої оснащенні від двигуна.
  • Мотокоси з загнутими штангами мають сталевий трос замість валу. Пристрої подібного типу актуальні для напівпрофесійного і побутового використання. Особливою стійкістю до перевантажень і надійністю вони не відрізняються, до того ж не дуже велика інтенсивність їх використання.
  1. Характеристики інструменту - наступний вирішальний фактор при покупці мотокос. Від потужності агрегату безпосередньо залежить його продуктивність, а також здатність роботи з певними насадками, можливість косити чагарники, бур'ян і траву. Чим менше потужність мотокоси, тим скромніше обсяги робіт повинні бути, отже, цінова політика таких інструментів не буде занадто велика.
  2. У плані вартості все залежить від бренду, але ви без зусиль зможете підібрати торгову марку, яка керується низькими цінами поряд з високою якістю інструментарію.
  3. Без обсягу паливного бака проблематично оцінити ту чи іншу модель мотокоси. Його розмір прямо впливає на тривалість безперервної експлуатації агрегату. Оптимальним ваш вибір буде в тому випадку, якщо ви віддасте перевагу моделям на півтора літра. Такий обсяг не впливає особливо на вага виробу і дозволяє використовувати інструмент протягом досить довгого часу. На сучасному ринку садового обладнання є також мотокоси Садко з зовсім невеликим об'ємом бака. Найчастіше купити мотокосу бензинову можна для використання лише в побутових цілях при несуттєвою навантаженні.
  4. Не забудьте звернути увагу на ріжучу оснащення зацікавив вас інструменту. Найчастіше покупець очікує практично універсальну ріжучу оснащення від інструменту з високою продуктивністю і потужністю. Залежно від обраної моделі завжди звертайте увагу на можливість застосування ріжучих дисків і сталевих ножів. Саме таке оснащення дозволяє з легкістю справлятися не тільки з травою, але також з дрібними чагарниками. Таким чином, обраний вами інструмент повинен бути сумісний і з волосінню, і з пластиковими або металевими лезами.
  5.  Експлуатація мотокоси буває досить тривалої за один захід, отже, рукоятка інструменту повинна бути максимально комфортною, щоб забезпечувати надійне і зручне втримання інструменту. Т-подібна рукоятка є оптимальним варіантом, оскільки навіть при обробці особливо складних і великих ділянок вона максимально точно імітує рух стандартної НЕ моторизованої коси і дозволяється утримувати агрегат двома руками. Любителі і напівпрофесіонали можуть також віддавати перевагу D- і J-подібним рукояткам.

Окремо варто згадати про ранцевих Тример - це бензинові коси, основне призначення яких полягає в професійному використанні. Їх ключова особливість полягає в окремому розташуванні двигуна від штанги. Таким чином, за рахунок гнучкого вала двигун з'єднується з ріжучої оснащенням, а сам розташовується в спеціальній сумці за плечима оператора.

При покупці розглянутих агрегатів обов'язково визначитеся, для яких цілей вам потрібна мотокоса або ранцевий тріммер. Не варто потім нарікати на виробників, якщо потужності недостатньо або навпаки інструмент лежить без діла. Грунтовно оціните характер своєї ділянки, рослинність, яка на ньому росте, його протяжність. Звичайна тріммерная волосінь легко впорається з лободою, хвоща, пирієм або м'яким осотом, яким засіваються газони, городи і невеликі сади. При наявності лопухів і папоротей актуально віддавати перевагу моделям з пластиковим ножем, оскільки дані рослини мають товстим і м'ясистим стеблом.

 

Професійні моделі більше підійдуть при необхідності заготовити сіно. Такі мотокоси оснащені прямою штангою, а також сталевим диском або ножем в якості ріжучої оснастки. На диких полях можна зустріти різну рослинність, до того ж, такі ділянки рідко бувають рівними. Спочатку в такій ситуації краще вибрати більш потужний агрегат, щоб надалі уникнути зайвих проблем.

У нашому інтернет магазині немає поганих моделей мотокос, і вибір, врешті-решт, залишається за вами. Кожен агрегат по-своєму унікальний і має свої переваги і достоїнствами для конкретних цілей.