Експлуатаційні та конструкційні особливості будівельних міксерів

Сьогодні серед електричних інструментів одним з найбільш специфічних апаратів вважається саме міксер будівельний. І вибір найбільш підходящого міксера досить складне завдання, яка пов'язана з певними особливостями.

Вирішивши придбати будівельний міксер обов'язково потрібно визначитися з його майбутніми завданнями, серед яких обов'язково повинен бути врахований обсяг перемішуємо матеріалу, його консистенція. Для великого обсягу роботи або робіт з високою в'язкістю знадобиться досить потужний інструмент, для побутового використання може і підійти більш простий варіант. Такі міксери підійдуть для роботи з лаком, клеєм, фарбою, оскільки їх основна характеристика - частота обертів, а не крутний момент. Також, є і двохшвидкісні інструменти, які можуть бути використані і для легкої, і для складної роботи.

Для роботи з бетоном найкраще підійде міксер будівельний, ціна якого не сильно відрізняється від інших, вбудована електронна система регулювання яких дозволяє значно спростити роботу.

Але потужні інструменти повинні бути оснащені системою з підтримки обертів при роботі з навантаженням. Одним з варіантів є покупка універсального інструменту для будь-яких матеріалів, але їх робота не розрахована на великі навантаження, тобто в цьому випадку тривалість їх експлуатації значно знижується.

Різновиди і призначення насадок

Насадок потрібно приділити особливу увагу, все це тому, що у кожної з них своє призначення, а для інших завдань вони малоефективні. До того ж, різні матеріали мають різні властивості: одні потрібно піднімати з дна, інші навпаки опускати з поверхні. І для цього потрібні насадки з різними конструкціями: для опускання розчину на дно використовується насадка з лівосторонньої спіраллю, для підйому - з правобічної.

Всі насадки можна розділити на три види:

  1. Гвинтові. Їх використовують при роботі з фарбою або лаком, а конструкція створена так, що вміст перемішується без розбризкування.
  2. Мішалки-хрестовини. Вони підходять для тих випадків, коли потрібно уникнути попадання повітря в матеріал.
  3. Комбіновані. Такі насадки можна використовувати для будь-яких матеріалів.

Практично будь-який міксер будівельний, купити який можна в кожному будівельному магазині, поставляється без оснащення. Це пов'язано з тим, що у кожного покупця свої потреби, і ніхто не хоче переплачувати за зайві насадки, тому їх, як правило, купують окремо. Хоча, після того, як були проведені дослідження і були визначені найбільш поширені запити, багато компаній перейшли на випуск інструментів з певними групами насадок.

Електроніка для інструментів

На всі ручні будівельні міксери встановлюють електронну систему регулювання, яка дозволяє вибрати оптимальну для будь-якого матеріалу частоту обертання. Для в'язкої речовини призначається функція підтримування частоти оборотів, завдяки якій зберігається інтенсивність обертання, а більш плавний пуск дозволяє уникнути появи бризок на самому початку роботи.

Найпоширенішими характеристиками вважаються:

  1. Кількість швидкостей. Цей фактор дуже важливий для складних апаратів, оскільки так забезпечується розрідження в'язких матеріалів.
  2. Обертаючий момент. Ця характеристика є дуже важливою, оскільки від її значення залежить придатність роботи з в'язкими речовинами.

Ще одним важливим моментом є фіксація насадок. Сьогодні, майже всі виробники використовують стандарт М14, при якому насадка закручується на шпиндель, а для її відкручування знадобиться скористатися ключем. Саме це забезпечує легке від'єднання насадки навіть при самих сильних забрудненнях.