Різновиди сучасних триммеров для роботи в саду

В даний час досить багато виробників пропонують свою техніку. Наприклад, триммер бригадир. Мотокоса Husqvarna дуже поширений на ринку дачної техніки серед покупців. При виборі тріммера необхідно враховувати наступні параметри:

  • Потужність двигуна;
  • Тип двигуна;
  • Вага триммера;
  • Тип рукоятки;
  • Тип штанги і т.д.

Для роботи на дачній ділянці призначені тримери з різною формою і типом двигуна:

1. Якщо у вашому арсеналі вже є газонокосарка, яка справляється з основною масою трави, то для важкодоступних місць буде оптимальний триммер з акумуляторною батареєю. Такий тип тримерів малоефективний на великій ділянці, так як потрібна постійна зарядка батареї. З розрахунків виробника, мотокоса Хускварна працює без перерви близько 40 хвилин, а повна зарядка батареї за часом займає близько 15 годин. Крім того, потужність акумуляторного триммера найменша серед усіх наданих косарок. Справитися з товстими кущами буде досить проблематично - цей тріммер в більшій частині призначений для тонкої трави. Такі тримери найлегші і зручні в експлуатації.
2. В залежності від розміру газону, який буде періодично підстригатися, ми визначаємо тип двигуна. Якщо стрижка трави в основному відбуватиметься поблизу будинку або місця, де є доступ до електричної розетки, то відмінно підійде тріммер з електричним двигуном. Звичайно, той факт, що Ви завжди будете обмежені електричним кабелем, має місце бути, але при цьому робота триммера буде досить комфортна. Електричні тримери працюють значно тихіше бензинових. Потужність таких триммеров значно вище акумуляторних, але все ж поступаються бензиновим. В основному такі тримери використовують саме на дачній ділянці, в професійній сфері використання таких триммеров досить рідко. Триммери з електродвигуном набагато легше бензинових, що доставляє комфорт і зручність при експлуатації.
3. Ну і звичайно ж найпоширеніший триммер, який використовується як на дачних ділянках, так і в професійних цілях - це тріммер з бензиновим двигуном. Найпотужніші і зручні у використанні на великих ділянках. При правильній оснащенні чудово справляється з тонкими деревами та чагарниками, що значно звеличує їх перед моделями з акумулятором і електродвигуном. Такі тримери бувають з двотактними і четирехтактнимі двигунами. Чотиритактні двигуни мають більшу вагу, що може доставити дискомфорт. При цьому з ними не доведеться постійно змішувати бензин з маслом на відміну від двотактних двигунів. Чотиритактні двигуни більш екологічні, виділяють набагато менше токсинів, мають меншу витрату палива і працюють помітно тихіше двотактних двигунів. Але якщо порівнювати тримери в ціновій політиці, то двотактний буде більш доступний. На відміну від електричних тримерів, обмеження тільки в кількості палива. Працювати таким тримерами можливо при будь-яких погодних умовах.

З огляду на всі ці параметри, Ви підберете саме той триммер, який Вам необхідний. Варто звернути увагу на виробника. Якщо є потреба у професійному триммер, то триммер бензиновий бригадир - повністю Вас влаштує. Варто враховувати, що тримери потужність понад 1 кВт призначені для запущених ділянок. Для дрібних чагарників і трави підійдуть тримери з потужністю менше 1 кВт.

 

Двигун тріммера може мати як верхнє, так і нижнє розташування двигуна:

  • Внизу мають розташування двигуни менше потужності. В основному це стосується електричних і акумуляторних триммеров. Бензинові тріммери з таким розташуванням двигуна не зустрічаються на прилавках. Конструкцією в даному випадку управляти набагато легше, що підвищує рівень комфорту і знижує загальну втому. При цьому, використовуючи електричні тримери, необхідно звертати увагу на стан трави. Мокру траву в таких випадках скошувати забороняється.
  • Триммери з верхнім розташуванням двигуна зустрічаються набагато частіше. Звичайно, завдяки такому розташуванню, використання електричних двигунів можливо і при сирій траві. Триммери такого типу мають велику потужність, що теж грає важливу роль.

Всі тримери, незалежно від типу двигуна, діляться на тримери з прямим валом і тримери із зігнутим валом. Вигнута штанга (вал), як правило, є більш комфортною, так як розподіл навантаження на руки - оптимально. Перевага ж триммера з прямою штангою - це можливість установки фрези для спилювання тонких дерев. На тримери із зігнутим валом можлива установка тільки котушки з волосінню або пластикових ножів. Перш ніж зробити вибір необхідно приміряти триммер із зігнутим і прямим валом і вибирати більш комфортний інструмент.

Крім штанги, комфорт додає рукоятка триммера:

  • D-подібна ручка використовується в триммерами маленької потужності. В основному це акумуляторні тримери і електротріммери з нижнім розташуванням двигуна.
  • T-подібна або «велосипедний кермо» використовується на більш потужних електричних тримерів або бензинових побратимів. Такий тип рукоятки використовується на професійному інструменті.

Варто зазначити, що в залежності від типу двигуна змінюється вага всієї конструкції. Найлегший триммер вважається - тріммер з акумуляторною батареєю. Різниця з триммерами, що мають електричний двигун практично непомітна. Ось що стосується триммеров бензинових, то їх маса значно вище. Чотиритактні двигуни важче двотактних. Так само вага залежить від кількості палива в баку. Це варто враховувати при медичних обмеженнях з боку лікаря за станом здоров'я, а так само людям похилого віку.

Тепер, знаючи всю інформацію про тримери, підведемо підсумок і ще раз виділимо критерії вибору триммера. Варто звернути увагу на стан газону. Якщо необхідно скошувати чагарники або дерева, то необхідно вибрати більш потужний триммер. В цьому випадку добре підійде бензиновий варіант. При наявності на газоні твердих предметів, не забувайте про оснащення ріжучої частини. Пластиковий ніж або металевий диск легко пошкодити об бордюри. Для таких місці більше підійде котушка з волосінню. Багато з триммеров в стандарті мають кілька оснасток. Це мотокоса Хускварна або тріммер бригадир, наприклад.

Сподіваюся, що Ви виділили для себе особливі аспекти вибору триммера і даний матеріал допоможе Вам.