Вибір акумуляторного шуруповерта

У будь-якого господаря відбувалася така ситуація, коли при виконанні домашньої роботи виникала необхідність закручувати шурупи або болти. Простий викруткою виконати роботу досить важко, особливо при великому обсязі операцій. В цьому випадку можна скористатися шуруповертом - інструмент, який може при малих обертах викрутити або закриття різні елементи для кріплення. З цією метою можна скористатися електричним дрилем, але якщо елементів багато, краще взяти спеціальний агрегат відповідних для цих цілей, оскільки він допоможе виконати роботу якісно і швидко.

Залежно від виду джерела живлення все шурупокрути можна поділити на електричні та акумуляторні. Агрегати, виготовлені на основі харчування від акумулятора, мають значну кількість переваг, головна з яких - висока портативність інструменту. Кращий шуруповерт акумуляторний дозволить виконувати роботи в будь-якому місці і не бути залежним від наявності електромережі. Технічні показники батареї бувають різні, від неї залежить час і якість роботи, потужність апарату. Макіта шуруповерт акумуляторний або інструменти інших виробників оснащуються різними акумуляторними батареями.

Типи акумуляторних батарей:

  • Нікель-металгідридні.
  • Літій-іонні.
  • Нікель-кадмієві.

Нікель-кадмієві акумулятори - одні з найдорожчих джерел живлення. Даний тип батареї, на відміну від інших акумуляторів, витримує не більш 500 циклів зарядки, але в зарядженому стані вона в кілька разів перевищує свої аналоги за показником часу роботи. Особливість довгий час тримати заряд має негативний фактор, оскільки при саморазрядка виникає висока напруга, яке дуже небезпечно для людини, що працює з даними апаратом. Якщо батарея зберігалася повністю зарядженої більше місяця, то при наступному користуванні необхідно провести її перезарядку. На такі Шуруповерти акумуляторні ціни вищі в порівнянні з іншими моделями.

Нікель-кадмієві акумуляторні шуруповерти Einhell розраховані приблизно на 1000 циклів зарядки. Такі батареї необхідно доводити до повної розрядки, а потім повністю зарядити, оскільки вони володіють так званим запам'ятовуючим ефектом. Якщо батарея нічого зарядилася на 100%, то вона «запам'ятає» обсяг зарядки і в подальшому не підвищить цей показник. Завдяки цьому мінуса, хоча батарея має низьку ціну, інструменти з даними акумулятором не користуються попитом на ринку споживачів. Зберігання батареї повинно відбуватися в повністю розрядженому стані, навіть якщо перерва між роботою буде не більше тижня.

Літій-іонні акумуляторні шуруповерти Forte - одні з нових розробок батарей. При досить високій потужності, вони піддаються негативному впливу низької температури, тому знижується практичність застосування таких батарей взимку. Сьогодні літій-іонні акумулятори застосуються рідко, оскільки ціна на них досить висока. Акумулятори такого типу краще зберігати на 2/3 ємності зарядки батареї в прохолодному місці.

Максимальний крутний момент - одна з головних характеристик в шуруповерт. Цей показник пояснюється фізичним властивістю дії на тіло обертальної сили. Швидкість роботи інструменту залежить від крутного моменту, а також від довжини і діаметру шурупа. При значенні крутного моменту від 10 до 25 Н / м в побутовому шуруповерт їм можна виконати більшість різних робіт. Шуруповертом можна працювати з досить твердими матеріалами і свердлити отвори при високому значенні крутного моменту.

При виробництві шуруповертов світові компанії комплектують інструменти з набором техніки з батареями подібних видів. У набір найчастіше входить акумуляторний ліхтар, ножівка, що харчується від ідентичного джерела живлення і місткий зручний кейс. Також в даний набір входить додаткова батарея за низькою ціною.