Як вибрати паяльник для пластикових труб: порівняльний огляд

Без спеціального обладнання прокласти трубопровідну мережу ніяк не можна. Виробники інструментів подбали про це, випустивши безліч допоміжних пристроїв таких, як паяльник для пластикових труб. Але асортимент настільки великий, що новачок не зможе підібрати підходящий інструмент самостійно. Дана стаття допоможе зробити вибір паяльника для труб і відповісти на основні питання, які можуть виникати у покупця.

На що звертати увагу?

Вибираючи паяльник для пайки труб, слід відповісти напаяльнік для труб наступні питання:

  • яка потужність пристрою вважається оптимальною для того чи іншого виду робіт?
  • якою має бути комплектація інструменту для здійснення роботи?
  • з якого матеріалу виготовлений паяльник для труб?
  • яка якість збірки паяльника?
  • Яка торгова марка більш якісна і вигідна?

Як працює паяльник для пластикових труб?

Будь-паяльник для поліпропіленових труб оснащений нагрівачем, який працює від звичайної розетки 220В. Саме нагрівач забезпечує нагрів матеріалу до необхідної температури.

Комплектується даний інструмент насадками, які допоможуть здійснити пайку труб і фітингів.

Щоб якісно здійснити пайку пластикових труб, потрібно, щоб процедуру здійснювала пара людина, так як хтось повинен працювати безпосередньо з трубами, а хтось - працювати з паяльником.

Коли слід купувати паяльник для пластикових труб?

Придбання дорогого інструменту виправдає себе тільки в тому випадку, якщо передбачаються об'ємні довгострокові роботи з приладом. Це, звичайно і так зрозуміло, але варто відзначити, що даний паяльник застосуємо тільки при зварюванні пластикових (поліпропіленових труб) і абсолютно не підходить для роботи з металевими трубами.

Як вибрати паяльник для пластикових труб?

І так, перед тим, як вибрати паяльник для труб, слід визначитися з необхідною потужністю інструменту. Тут і піде порівняльний огляд різних видів паяльників.

1. В більшості своїй, професіонали використовують паяльник з потужністю від 1,5 Вт, але для домашнього майстра - це занадто багато. Отже, немає сенсу витрачати чималу кількість грошей на прилад, який абсолютно не потрібен будинку.

2. Для робіт з невеликою площею трубопровідної мережі, наприклад, для малометражної квартири, слід віддати перевагу малюкам з потужністю не більше 680 Вт, які застосовні для пластикових труб, що мають діаметр від 16 до 63 мм.

3. Для пластикових труб діаметром від 63 мм, рекомендується зупинитися на середньому пристрої з потужністю в потужність 850 Вт.

4. І для пластикових труб з великим діаметром (125 мм і більше) від покупки потужного пристрою не відкрутитися. Як правило, для даних цілей, вибирають паяльник з потужністю 1200 Вт.

Порада: ідеальним співвідношенням ціни і потужності для домашнього використання вважається паяльник для пластикових труб з потужністю, що не перевищує 1,5 Вт.

Припустимо, з потужністю ми визначилися, але хіба це все? Ні, звичайно, на цьому вибір паяльника для пластиків не закінчується. Обов'язково, вибираючи паяльник для труб, слід звертати увагу на комплектацію інструменту. Від наявності необхідних насадок залежить не тільки якість роботи, а й можливість її здійснення.

Хороші паяльники продаються разом з насадками основних діаметрів. Залежно від виробника і потужності інструменту, основні насадки можуть доповнюватися іншими.

Порада: якщо покупець не знає паяльник для пластикових труб як вибрати, він повинен спершу уточнити діаметр труб, з яким йому доведеться працювати, тоді вибір інструменту буде простіше і швидше.

Порада: хороші виробники виготовляють спеціальні кейси для зберігання насадок, так як вони дуже чутливі до забруднень, пилу і т.п.

Як вибрати виробника?

Якщо говорити про виробників, то у кожного своя думка на цей рахунок. Нижче представлений короткий огляд найбільш популярних виробників паяльників для пластикових труб.

Stern ™ зарекомендувала себе на вітчизняному ринку завдяки німецькій якості і революційного дизайну інструментів. Зовнішній вигляд такого паяльника вселяє впевненість і довіру у майстри до обладнання.

Протон ™ - це український виробник, який протягом десятка років доводить своєму споживачеві, що може скласти конкуренцію будь-якому знаменитому бренду з-за кордону і у нього це добре виходить.

Кентавр ™ є однією з найпопулярніших серед професійних майстрів. Керівництво компанії позиціонує свою техніку, як товар з найкращим співвідношенням ціни і якості.

FORTE ™ - ще один відомий бренд. Особливо прославилася марка своїми вичерпними комплектами в кейсах, які виключають необхідність збирати комплектуючі для інструменту окремо.

 

У даній статті розглянуті важливі аспекти вибору паяльника для пластикових труб. Звичайно, не обов'язково дотримуватися всіх порад - все залежить від індивідуальних переваг, але знати їх повинен кожен, хто бажає купити такий непростий і дороге устаткування.

 

Весь асортимент паяльників для пластикових труб Ви можете подивитися у нас на сайті.