У цій статті ми постараємося допомогти Вам з вибором електропили для будинку, познайомимо Вас з різними видами такого інструменту, розповімо про їх переваги, і чому варто віддавати перевагу ланцюгової пили саме з електродвигуном. Також крім цього ми постараємося звернути Вашу увагу на ті чинники пилки, які дозволять Вам підібрати найбільш актуальну модель для тих або ж інших завдань, ви зможете самостійно підібрати для себе надійного помічника. Наші менеджера завжди готові надати Вам будь-яку консультацію з питань будівельного і садового інструменту, і електропили зокрема.

Зараз ми докладніше розглянемо всі переваги електропили, які необхідно знати перед вибором моделі для будинку. Електропила - це в першу чергу електроінструмент, і він має цілий ряд переваг і достоїнств на тлі інструменту на основі бензинового двигуна або ручного інструменту, так що давайте розглянемо їх детальніше.

Переваги електричного інструменту

Основні переваги електроінструменту перед бензиновим, їли розглядати побутове застосування, то вони досить очевидні. Електроінструмент значно простіше в плані експлуатації, Вам не потрібно володіти великим набором знань в області електротехніки для того, щоб Ви змогли з легкістю працювати з електропилкою. З бензопилою все трохи інакше, Вам потрібно мати певні знання і уявлення про таку техніку для правильної її експлуатації. Справа в тому, що через відсутність знання бензинової техніки ви ріску3еет її неправильно експлуатувати, а це неминуче призведе до її поломки, так що в цьому плані працювати з інструментом на електроприводі буде простіше.

Крім експлуатації також простіше і обслуговувати електротехніку. Так як електропила в роботі буде зношувати свої деталі і комплектуючу оснащення, вона буде вимагати до себе періодичного сервісного обслуговування, і при всьому цьому обслуговування її буде набагато менш витратним і більш простим, до того ж вона довше пропрацює без необхідності в сервісі, в цьому плані з бензопилою було б складніше і затратним. Крім того Ви самостійно зможете виробляти малі ремонти, так як більшість сучасних моделей надають все для цього, наприклад швидкоз'ємні кришки для доступу до вугільних щіток.

Така пила дуже економічна, може працювати тривалий час, хоч цілий день, головне давати двигуну остигати і не перевантажувати його, так що можна говорити про її високу продуктивність. Також варто сказати про екологічність електропили - у неї повністю відсутня будь-які вихлопи, як наприклад, у бензопили, так що працювати з нею безпечніше для Вашого здоров'я і для навколишнього середовища. Ну і само собою вартість такої пилки буде нижче, що також є її великою перевагою.

Давайте розглянемо тепер, які види електропила існують на сьогоднішній день.

Види електричних пил

Електричні пили розподіляють за видами залежно від того, яким чином у неї розташований двигун, тобто від типу її конструкції, і на сьогоднішній день проводиться два види пив:

  • Пряма електропила - це модель пилки, двигун якої розташований горизонтально по відношенню до її корпусу.
  • Електропила бічна або з вертикальним розташуванням двигуна це така модель, у якій силовий агрегат винесений збоку корпусу перпендикулярно йому.

Обидва ці виду по-своєму гарні і більш придатні для вирішення різних завдань. Крім того, що їх двигуна розташовані по-різному, у них є й інші відмінності, основні полягають в особливості редуктора інструменту. У пили з прямим розташуванням двигуна мається на конструкції більш ускладнена редукторні база, її редуктор має конічну форму для максимально ефективної передачі енергії від двигуна до ведучої зірці. Вони більш надійні і довговічні, але через ускладненої конструкції їх обслуговування дорожче, і сама модель буде дорожче ніж пила з боковим двигуном.

У пили з вертикальним розташуванням двигуна конструкція простіша, від цього і більш низька ціна. Вони набагато простіше в плані обслуговування і вартість її обслуговування також значно нижче, так що їх часто купують саме для побутового застосування. Так як через особливості розташування двигуна у цих видів пив зміщений центр ваги, працювати з ними трохи складніше, в той час як пряма електропила має чудову збалансованість і працювати з нею комфортно у всіх площинах.

Детальніше про ланцюгової електропили

Після того, як ми ознайомилися з перевагами такої техніки, а також дізналися про їх видах, давайте ж розглянемо докладніше основні характеристики і функції електропили, для того, щоб Вам було простіше вибрати для себе модель, щоб Ви знали, на що варто звертати свою увагу .

  • Потужність двигуна - це параметр найважливіший для будь-якої моделі пилки, як і для будь-якого іншого інструменту і до нього варто придивлятися особливо ретельно. Виходячи саме з цієї характеристики, варто вибирати модель, так як безпосередньо від потужності залежить продуктивність пили, яке навантаження вона зможе витримувати, а також з якою швидкістю буде обертатися ланцюг. В основному потужність їх коливається в діапазоні від 1000 Вт і до 2000 Вт, це основний діапазон для більшості типів електропила. Також від потужності залежить крутний момент і швидкість ланцюга. У електричних моделей пили швидкість ланцюга в основному від 9 м / с і до 12 м / с.
  • Регулювання натягу ланцюга. Сьогодні розрізняють два види регулювання - ключова і безключового. Безключового в основному у більш дорогих моделей, з такою системою не лише регулювати натяг ланцюга буде значно простіше, зібрати Ви її зможете також набагато швидше. Що гойдається ключовий регулювання, то вона може бути виражена у вигляді гайки на кришці гальма, так що регулюють ланцюг ключем, для цього у таких пив вони йдуть в комплекті.
  • Мастило і гальмо ланцюга. У всіх сучасних моделей встановлено насос для автоматичного змащення ланцюга. Вона призначена для того, щоб знизити знос ланцюга, а також це дозволяє значно збільшити ріжучу здатність ланцюга, так що це дуже корисна особливість. Хочеться виділити моделі, масло на ланцюг у яких подається в залежності від навантаження на шину і ланцюг, якщо навантаження більше, і масло подається в більшій кількості, якщо ж пила працює в холостому режимі, масло не подається зовсім - це практично і економічно. Що стосується гальма ланцюга, то пила з таким гальмом буде безпечнішою в роботі, він захистить Вас у разі виникнення екстреної ситуації і дозволить зберегти інструмент в цілості.
  • Ергономічність агрегату. Електропила легше і зручніше в роботі. Електродвигун характеризується низьким рівнем шуму в роботі, а також мінімальний рівень шуму робить пилу більш комфортною в застосуванні. На деяких моделях є антивібраційні системи, які значно спростять роботу з ними.

Так само у нас в магазині Ви зможете знайти широкий вибір Акумуляторні ланцюгові пили або Бензинові пилки.