Як вибрати циркулярну пилку?

Циркулярна пила - складний інструмент, якщо розглядати його з технічної сторони. Будь-то циркулярка для будинку або для роботи, до її вибору варто ставитися з максимальною відповідальністю. Якщо покупець не знає, як вибрати циркуляційну пилку, йому слід вивчити всі характеристики циркулярної пилки і ознайомиться з усією необхідною інформацією про інструмент.

Основним призначенням циркулярки є виконання поздовжнього розпилювання матеріалів з деревини.

Переваги циркулярної пилки

  • рівність розпилювальних ліній;
  • швидкодія в порівнянні з іншого розпилювальної технікою;
  • чистота розпилу за рахунок форми розпилювального диска.

Приступаємо до вибору

Видів дискових пилок безліч, не кажучи вже про виробників, які люблять наділяти свої інструменти відмітними особливостями. Про те, як вибрати циркулярку, ми постаралися розповісти в даній статті. Сподіваємося, що це стаття допоможе покупцеві зробити правильний вибір.

І так, в першу чергу необхідно звертати увагу на зовнішній діаметр розпилювального диска. Саме від його діаметра залежить інша компоновка моделі циркулярної пилки. Розмір диска впливає на споживану потужність. Отже, двигун повинен відповідати можливостям розпилювального елемента. Таким чином, циркулярка з диском великого діаметру має досить велику вагу і вартість її набагато вище, але така пила впорається з масивними матеріалами з великою товщиною.

Глибина розпилювання теж грає важливу роль. Цей параметр завжди вказується в характеристиках моделей. За глибиною розпилу циркулярна пила може ставитися до:

  • легкого класу - застосовні для тонких листових матеріалів;
  • середнього класу - набагато популярніше інших типів за рахунок універсальності і не високу вартість;
  • важкого класу - професійне обладнання, яке використовується в особливих умовах роботи.

Варто відзначити, що багато виробників не займаються випуском легкого або важкого класу дискових пилок, а віддають перевагу золотій середині.

Якщо покупця зацікавила ручна циркулярка, то йому варто звернути увагу на вищесказане, також відгуки і відео в Інтернеті допоможуть краще ознайомиться з можливостями і тонкощами роботи з тією чи іншою моделлю.

На що ще варто звертати увагу? На потужність, звичайно ж. Як говорилося раніше, потужність пристрою залежить від діаметра розпилювального диска і впливає на вагу інструменту. Про потужність циркулярки говорить клас, до якого вона входить:

  • легкий включає в себе інструмент потужністю не більше 800 Ватт;
  • в середній входять інструменти з потужністю 800-1200 Вт;
  • важкий клас, відповідно, включає в себе інструмент з потужністю понад 1200 Ватт.

Ергономіка

Так як ручна дискова пилка - пристрій, з яким працюють вручну, то особливу увагу, при виборі даного інструменту, варто приділити загальної ергономіки товару. Тут слід зазначити, що деякі виробники подбали про те, щоб випустити спеціальні циркулярки для людей, які працюють лівою рукою, застосувавши дзеркальну компоновку.

Форма і рукоятки приладу - момент, який не варто випускати з уваги. Під логотипами торгових марок випускаються вироби в різному виконанні.

Якщо потрібна циркулярна пила як вибрати її по дизайну? Бажано вибирати пристрій особисто. Покупець повинен перевірити, як інструмент сидить в руках, достатня чи його маса і зручна чи рукоять.

Вибирати циркулярку потрібно з ручками в гумі, так як за них зручно триматися і вони не викликають дискомфорту при тривалих навантаженнях.

Огляд зони розпилювання також важливий при роботі з пристроєм. При недостатньому огляді, майстер ризикує неякісно виконати свою роботу.

Покупець повинен звертати увагу і на місце входу шнура для підключення до розетки. Кращим варіантом вважається, якщо шнур звернений у напрямку чітко назад, так як, в іншому випадку, при роботі його можна випадково перерізати.

Ще кілька порад

Для рідкісного використання не варто купувати висококласне обладнання, можна придбати пилку з категорії «хобі». Вона частіше вимагає перепочинок під час роботи, але для нечастого застосування її буде достатньо.

Деякі виробники виготовляють добротний матеріал для побутового застосування. Тому не варто применшувати їх можливості. Для покупки гарного і недорого інструменту слід ознайомиться з торговими марками і поцікавитися, які переваги і недоліки вони вклали в свої прилади.