Кутові шліфувальні машини

Сьогодні за допомогою кутової шліфувальної машини, або, як її називають в народі, болгарки, існує маса застосування, яке впритул залежить від того, яке оснащення ви застосуєте для роботи з нею. Безсумнівно, кутова шліфувальна машина є найпоширенішим і затребуваним видом електроінструменту будівельного призначення. Болгарки повсюдно використовуються всюди, починаючи від побутового застосування, в гаражі або ж при ремонті на дому, закінчуючи виробництвом або ж будівництвом.

Кутові шліфувальні машини сьогодні виробляються безліччю всіляких компаній, і всі вони мають свої конкретними особливостями і характеристиками, які притаманні саме цій лінійці болгарок конкретного бренду. Вибираючи для себе кутову шліфувальну машину, сьогодні дуже складно зробити оптимальний вибір, так як в різноманітності модельного ряду кожного з брендів можна легко загубитися, тому в цій статті ми постараємося Вам розповісти про те, що таке болгарка в цілому, які види кутових шліфувальних машинок існують , про деякі їх особливості і звичайно ж про основні бренди.

Основні бренди

Бренди болгарок сьогодні на ринку самі різні, від дорогих до дешевих, і кожен з них виробляє різні моделі з різними орієнтуванням на різні роботи. Ми коротко розповімо вам про самих основних брендах, які займаються випуском якісних кутових шліфувальних машин, які орієнтовані на різні цілі.

  • Кутові шліфувальні машини DWT. Компанія DWT це австрійський бренд, який виробляє на світло надійні і продуктивні болгарки напівпрофесійного класу. Якщо Вам необхідний надійний інструмент в будинок, то углошліфовальниє машини ДВТ - це те що Вам потрібно. Крім своєї високої продуктивності, вони мають низьку ціну, що дуже важливо на сьогоднішній день.
  • Кутові шліфувальні машини Metabo. Така машинка може стати ідеальним помічником, як в будинку, так і на виробництві. Даний бренд випускає професійний інструмент, який розрахований на роботу підвищеної складності і великих обсягів. Ціна на них досить висока, але у випадку з Metabo ціна повністю виправдовує якість.
  • Кутові шліфувальні машинки Makita. Японський бренд подарував вітчизняному ринку надійний професійний інструмент за доступною ціною. Болгарки Макіта придатні для застосування в усіх сферах і мають доступну ціну, за що і отримали своє визнання.

Основні поняття

Кутова шліфувальна машинка - це справді універсальний інструмент, маючи який Ви зможете проводити величезну кількість всіляких робіт на будь-якому рівні. Те, який тип і вид роботи Ви зможете виконувати, безпосередньо залежить від того, яку Ви задієте оснащення. Таким чином, за допомогою болгарки Ви зможете робити різання металів, труб з металу або інших матеріалів, різати камінь, бетон або цегла, а також зняття з різних поверхонь шару, схильного до корозії, зняття лакофарбових покриттів і багато іншого.

Для твору різання металів прийнято застосовувати абразивні круги, які дозволяють з легкістю виконувати ці завдання. Розмірковуючи, як вибрати болгарку для різання металу, Ви повинні розуміти, які обсяги хочете виконувати. Для побутового застосування Вам достатньо буде маленької кутової шліфувальної машини під маленький коло. Вона придатна для нетривалих робіт і швидко справляється із завданням. Якщо потрібно багато різати, то варто вибрати велику болгарку. Така болгарка також більш підходить для нарізки каменю, цегли або бетону із застосуванням алмазного круга.

Для твору шліфування і зачистки металу, варто застосовувати різні щітки і Зачисні кола для кутової шліфувальної машинки. При виконанні таких робіт, на болгарку припадає велике навантаження, тому варто застосовувати шлифмашинку потужніший з розряду великих або середніх болгарок.

Основні характеристики

Основною характеристикою для болгарки є її потужність і то, на який діаметр кола вона розрахована. Якщо Ви не знаєте, як вибрати кутову шліфувальну машину для будинку, то знайте, що для оптимальної роботи Вам варто вибирати болгарку з потужністю до 1000 Вт. Якщо ж Ви плануєте рідко працювати їй, то Вам буде більш ніж достатньо болгарки з малим запасом потужності, що б не переплачувати за ресурс, який Ви використовувати не будите.

Якщо ж Ви купуєте болгарку для будівництва або виробничої діяльності, то варто вибрати болгарку потужніший, з двигуном понад 1000 Вт потужності. Такий апарат набагато витривалішими і продуктивніше, так що вона зможе витримати великі обсяги робіт при максимальній завантаженості.

Найбільш ходові кутові шліфувальні машинки розраховані на такі кола:

  • 125 коло. Така болгарка є найменшою й мобільного, вона проста в застосуванні, і її легко контролювати при роботі. Такі болгарки найчастіше купуються для побутового застосування, але не рідко її купують для роботи в більш суворих умовах.
  • 180 коло. Кутові шліфувальні машинки, які розраховані на таке коло і продуктивні і мобільні. Вони не дуже громіздкі і можуть виконувати роботи більшого обсягу. Застосовуються як в побуті, так і на виробництві.
  • 230 - 300 кола. Найбільші кола для найбільших болгарок. Такий інструмент легко справляється з найскладнішими роботами і може різати товстий метал і прорізати глибокі канави.

Види болгарок і їх особливості

Болгарки за видами розрізняють в залежності від застосовуваного кола, тобто маленькі кутові шліфувальні машини, середні і великі.

  • Маленькі шліфувальні машинки - це наймобільніші болгарки їх усіх. Вони мають високу продуктивність але не відрізняються високою тривалістю роботи. Так як вони мають високу потужність, в сукупності з величезними оборотами двигуна, вони швидко нагріваються, тому потребують періодичних перервах в роботі. Застосовуються при дрібних роботах з різання металу або демонтажу різних металевих конструкцій. Робота з такою болгаркою має на увазі використання тільки однієї руки, і лише при необхідності двох.
  • Середні болгарки - це болгарки з великою потужністю і середніми оборотами, яка розрахована на роботу в будівництві або при середніх виробництвах. Також можуть застосовуватися і на дому. Якщо мова йде не тільки про різанні металу, але і про його зачистці, то варто подумати про таку болгарки.
  • Велика болгарка. Великий болгаркою в основному працюють на виробництві або ж у великому будівництві. Вони володіють значними розмірами, мають велику потужність і з середніми оборотами. Їх продуктивність перевершує інші види болгарок і може витримувати величезні навантаження.

Якщо Ви думаєте як вибрати кутову шліфувальну машину, то подумайте, який тип роботи Ви хочете виконувати і як саме ви хотіли б працювати болгаркою. Наприклад маленькі болгарки можуть бути виконані як з короткою, так і з довгою ручкою. Маленька болгарка з довгою ручкою використовується двома руками і розрахована на дрібні Зачисні або шліфувальні роботи. Великі і середні кутові шліфувальні машини все мають довгу ручку, так як мають великі габарити і відчутну вагу, так що їх складніше втримати. Великі інструменти можуть мати поворотною рукояткою, для оптимізації певних робіт. Що стосується особливостей, то вони все полягають в додаткових функціях.

  • Плавний пуск і підтримка оборотів. Забезпечує плавну роботу двигуна, що вносить зручність в роботу і забезпечує безпеку оператора. При такому запуску інструмент у Вас не висмикує з рук і це також впливає на точність роботи. Для деяких цілей дуже важливо, що б при подачі навантаження на інструмент, у болгарки не падали обороти. Саме тому деякі моделі можуть їх підтримувати для стабільної роботи.
  • Регулювання оборотів. Для виконання різних завдань вважається оптимальним різні показники оборотів. Таким чином, для відрізних робіт оптимальні високі обороти, для роботи з металевою щіткою краще працювати на малих обертах, тому на деяких моделях Ви можете відрегулювати обороти.
  • Швидкий доступ до щіток. Для того, що б Ви могли швидко замінити щітки в разі такої необхідності, не розкриваючи корпус інструменту, на деяких моделях є швидкий доступ, який дозволяє швидко і якісно проводити обслуговування інструменту.


Весь асортимент болгарок Ви можете переглянути у нас на сайті.