Свердла по металу

Свердло по металу - це один з різновидів ріжучого інструменту, який виробляє роботу шляхом обертання з прямою подачею, і має пряме призначення в проробляє в суцільних матеріалах рівномірних отворів. Сьогодні свердло - це найпоширеніше пристосування для виконання подібних завдань, так що не дивно, що існує величезна безліч різних типів свердла для виконання самих різних цілей.

Види свердла

Свердла розрізняють по виду в залежності від того, для робіт з яким матеріалом вони розраховані.

  • Свердло по дереву, яке призначене для свердління отворів в дереві і матеріалах близьких до нього за властивостями.
  • Свердла по склу та кераміці оптимізовані для простого свердління саме цих матеріалів.
  • Свердла по бетону, цеглі або каменю, також іменовані як бури, найбільш оптимальний спосіб роботи з ними.
  • Свердла по металу - легко і швидко роблять отвір в будь-яких сталевих поверхні.
  • Універсальні свердла - можуть застосовуватися для будь-якого свердління.

Як правильно вибрати свердло по металу

Сьогодні нас цікавить питання, як правильно вибрати свердло по металу, і ми постараємося Вам пояснити, які види свердла по металу бувають, в чому їх відмінності і на підставі чого варто робити свій вибір.

Свердла по металу переважно мають вигляд спірального ріжучого інструменту з конічним наконечником. Залежно від того, який патрон Ви застосовуєте, існують різні хвости свердла.

  • Циліндричний тип хвостика. Такий вид хвостика свердла вважається найпоширенішим, і такі свердла застосовуються в рази частіше, ніж інші. Такого роду свердло легко затискається в стандартний патрон або зубчасто-венцових патрон з ключовим затисненням. Ці свердла застосовуються і в побуті, і у виробництві, тому, якщо у Вас дриль з таким типом патрона, то свердло цього виду Вам ідеально підійде.
  • Конічний хвостик. Такі свердла найчастіше застосовуються у виробництві або будівництві, так як мають специфічний хвостом, який не дозволяє затиснути його в патрон або ж зубчато-венцових.
  • Шестигранник та квадрат. Свердла з такими хвостами частіше застосовуються монтажниками і ремонтниками, які застосовують інструмент з відповідним патроном, дозволяє швидко і без зайвих рухів замінити потрібне свердло. Свердло з шестигранним хвостом також можна затиснути в звичайний швидкозажимний або зубчасто-венцових патрон.

Як вибрати свердло по металу питання дуже розпливчастий, так як для роботи в будинку вони практично всі підходять, але ось професіонал підбере свердло під конкретну мету. Але навіть так, ми любителі все одно повинні знати, як же правильно вибирати свердло. Залежно від того, який тип металу або стали Ви хочете просвердлити і варто робити свій вибір.

Якщо Ви хочете просвердлювати отвори в звичайній стали, наприклад в стали легованої або нелегованої, в різних кольорових металах, чавуні, а також в литої сталі, то Вам варто застосовувати свердло по металу HSS-R. Свердло з такою високоефективної швидкорізальної сталі з легкістю впорається з такими завданнями. Свердло можна купити недороге, чорне з нешліфований поверхнею.

Для високих навантажень і досягнення більшої точності в свердлінні Вам допоможе свердло по металу HSS-G, яке також широко застосовується ремісниками і на виробництві. Таке свердло легко пройде через сталь як легированную, так і нелегованої, литу сталь, чавун, будь-який м'який метал, Різні типи металокераміки, графіт та інші. Свердло буде прецизійним з ефективною швидкорізальної сталі, поверхнева заточка повинна становити 135 °.

Свердло по металу HSS-Co особливо корисно в разі проведення робіт найвищої навантаження і при необхідності вищого квалитета точності. Свердло з швидкорізальної сталі, прецизионно-фрезерувати повинно мати заточку 135 ° придатне для свердління типів сталей важко піддаються різанні, таких як нержавіюча сталь, жаростійка сталь, різні спеціалізовані сталі, зварні шви і кислотостійкі стали.

Свердло по металу HSS-TiN - це найпродуктивніший свердло придатне для виконання найскладніших робіт. Воно витримує великі навантаження і може свердлити практично будь-які види стали.

Купивши свердло по металу, в процесі його експлуатації воно потихеньку зношується, тому має проходити деяку підводку у вигляді заточки. І постає питання, як правильно заточити свердло по металу? Для того, що б правильно заточити свердло по металу, Вам знадобиться верстат для заточування свердел, який Ви також можете купити в нашому магазині. В такому верстаті Ви зможете вибрати всі параметри заточування свердла і швидко, не докладаючи зусиль зробити його заточку.