Як і який вибрати снігоприбирач?

Снігоприбиральна машина або іншими словами снегоуборщик представлений у вигляді пристрою, який використовується для розчищення території від снігу. В ході пересування гусеничного або самохідного пристрою робочі шнеки обертаються і захоплюють сніг в певному спрямований. Далі потужний струмінь повітря відкидає сніг в сторону. З представленого далі матеріалу Ви дізнаєтесь, як вибрати снігоприбирач, які різновиди техніки підходять для конкретних умов експлуатації і на які важливі параметри слід звертати увагу.

Купівля даної техніки актуальна для наступних категорій населення:

- Власники ковзанок, спортивних клубів, футбольних полів, майданчиків для проведення тренувань.

- Власники дачних ділянок і приватних будинків з прибудинковими територіями.

- Співробітники комунальних організацій.

- Власники кооперативів та приміських господарств.

Різновиди техніки

Щоб дізнатися, який вибрати снігоприбирач, слід обов'язково вивчити особливості різних видів даної техніки. В першу чергу розглянемо самохідні і несамохідні агрегати.

1. Несамохідні снегоуборщики вимагають зусиль оператора для пересування, мотор володіє не дуже значною потужністю. Дальність відкидання снігу не перевищує 5 метрів, оскільки конструкція не передбачає наявність спеціальної вертушки, яка може забезпечити 15 метровий покидьок. Відповідно, всі снігоочисники несамохідного типу є одноступінчастими. Актуальність їх використання спостерігається при необхідності прибрати пухкий і м'який сніг. Обов'язково зупиніть свій вибір на таких моделях, якщо Вам доведеться очищати від снігу схильні до пошкодження і тендітні поверхні, оскільки несамохідні снігоочисники мають прогумовані робочі поверхні.

Особливості та переваги:

- Доступна цінова політика.

- Прогумований шнек не зашкодить покриття.

- Ширина ковша може становити від 50 до 90 см.

- Усі моделі маневрені і компактні.

- Вага не перевищує 25 кг.

2. Самохідні агрегати не вимагають участі оператора для пересування. Всі зусилля зводяться до підтримки і напряму машини, яка відмінно справляється із заметами залежавшегося, затверділого снігу. Техніка в змозі впоратися з очищенням великих територій.

Особливості та переваги:

- Вага перевищує 75 кг, але маневреність залишається на хорошому рівні.

- Ширина ковша варіюється в межах від 70 до 90 см.

- Дальність викиду снігу збільшена.

- Експлуатація не складе труднощів.

Двигуни снігоприбирачів

Класифікація снігоприбирачів відповідно до типу двигуна передбачає поділ на електричні та бензинові моделі.

1. Електричні агрегати відрізняються доступною вартістю, але потужність не така велика в порівнянні з бензиновими аналогами. Завдяки простоті обслуговування використовувати таку техніку найлегше в побуті, оскільки залежність від електроживлення не дозволяє розширити територію дії. Кожні 25 хвилин використання слід робити десятихвилинну перерву. Прибирання свіжого снігу не складе проблем, тоді як очищення території від застиглих брил може сприяти передчасному знос шнека. Дальність відкидання невелика і така снігоприбиральна машина для дачі підійде ідеально, але для професійного або напівпрофесійного використання краще вибрати бензиновий агрегат.

2. Бензинові моделі мають більш високу ціновою політикою і необхідність постійного техобслуговування вимагає користуватися послугами авторизованих сервісних центрів. Потужності буде досить для використання техніки на великих територіях і для очищення поверхні від серйозних снігових завалів.

- Одноступінчаті снегоуборщики оснащені шнеком, який обертається без додаткового посилення і входить в поверхнею в безпосередній контакт. З огляду на останню особливість застосовувати таку техніку не рекомендується для очищення гравійних доріжок, оскільки разом зі снігом насадка може захоплювати і дрібні камені. Ширина ковша становить 50-55 см.

- Двоступінчаті агрегати відмінно справляються з завалами глибиною від 30 см. З металевого шнека сніг відправляється на крильчатку, яка повторно подрібнює його і на високій швидкості викидає в патрубок. Доступно використання для очищення будь-якій поверхні, навіть кам'янистій або гравійної. Розглянуті агрегати прийнято вважати універсальними, вони найбільш популярні серед всіх категорій споживачів.

- триступенева аналоги користуються попитом при необхідності очистити великі території від істотних снігових завалів. Актуальність використання спостерігається серед служб ЖКГ, в промисловій сфері або в побуті. Два шнека загрібають сніг, далі він потрапляє на прискорювач в центр ковша, після подрібнення він прямує до крильчатці і далі у вигляді снігової запал викидається на високій швидкості.

Важливі характеристики

  • Якщо вам потрібна снігоприбиральна машина для будинку, важливо враховувати не тільки вид техніки і її конструкцію, але також розглянуті далі параметри:

- Потужність двигуна безпосередньо впливає на глибину і щільність видаляється снігу, а також на дальність покидька. Також потужність впливає на витрату масла і бензину, на рівень шуму. Найдорожчий електричний снігоприбирач еквівалентний по потужності найдешевшому бензиновому аналогу, але в обслуговуванні перші практично не потребують.

- Прогумований шнек безпечно використовувати, якщо садові доріжки вимощені з крихкого матеріалу, але з іншого боку він не дуже добре справляється з щільним снігом і льодом. Металевими патрубками оснащуються більш потужні установки, які також більш шумно працюють, але в змозі впоратися з льодом і щільним снігом.

- Управління моделей середнього і низького цінового діапазону аналогічно управлінню чотириколісних газонокосарок. Інші моделі оснащуються двома ручками, як у садових тачок. На кожній ручці є гашетка: одна активує привід коліс, інша - включає шнек. Більш зручно використовувати моделі з другим варіантом управління.

Асортимент додаткових опцій

Снігоприбиральник: який вибрати асортимент додаткових опцій? Зрозуміло краще вибирати опції, які підвищують комфорт експлуатації.

1. Електростартер.

2. Ручки можуть оснащуватися системою підігріву.

3. Для зменшення пробуксовки шини оснащуються протекторами.

4. Для використання техніки в темний час доби машина оснащується фарою.

5. Підмітальна щітка підвищить ефективність очищення території від сміття.

6. Система розблокування гусениць або коліс.

Який моделі Ви б не віддали перевагу, обов'язково враховуйте майбутній обсяг робіт і орієнтуйтеся на комфортну експлуатацію снігоочисника.


Весь асортимент снігоприбиральних машин Ви можете подивитися у нас на сайті Море інструментів.