Електроінструмент для ремонту у ванній

Проблематично було б знайти дві однакові ванні кімнати, але ремонт цього приміщення завжди реалізується за єдиним стандартним планом, який має ряд послідовних етапів. Планування роботи є запорукою вдалого ремонту і для цього потрібно визначитися з технологією конкретний робіт, часом, яке вони зажадають, а також зі списком необхідних інструментів. Всі ці аспекти безпосередньо залежать від того, що Ви збираєтеся встановлювати, переставляти і змінювати. Чим грамотніше ви підійдете до планування ремонтних робіт, тим швидше Ви його реалізуєте. Для цього ми розглянемо, який електроінструмент для ремонту у ванній слід підготувати.

Список необхідного електроінструмента

Всі електричні інструменти для ремонту у ванній прийнято класифікувати на дві категорії - аматорські або професійні. Відмітна особливість професійних аналогів представлена ​​підвищеним рівнем надійності та потужності, а також різноманітністю допоміжних опцій. Цінова політика в повній мірі відображає всі ці переваги, але не так вже й велика необхідність придбання агрегатів даного класу, якщо Ви не маєте наміру присвятити ремонтних робіт все своє життя. Інструменту для побутових робіт буде достатньо для самостійного ремонту у себе вдома. Варто також згадати, що найбільш популярні забарвлення для моделей професійного типу - чорний або темно-синій, а для побутового - жовтий, синій або зелений.

Електричний подовжувач

Виріб представлено в вигляді міцного, товстого кабелю, намотаного на виготовлену з міцної пластмаси котушку. Котушка зазвичай оснащується декількома розетками, які підійдуть навіть для надпотужної техніки. Вкрай не рекомендуємо використовувати в якості подовжувача для проведення ремонтних робіт звичайні побутові аналоги, оскільки в таких умовах вони часто не справляються з навантаженням. Тим більше слід відмовитися від ідеї застосовувати саморобні подовжувачі.

Лобзик

Лобзик актуально використовувати для розрізання не дуже товстих деталей. Залежно від насадки інструментом можна різати метал, пластмасу або дерево.

Шліфувальна машинка

Шліфувальна машинка - головний інструмент для обробки поверхонь. Наждачний стрічка є основним робочим органом, який періодично потрібно буде міняти. Актуальність використання спостерігається як при необхідності виконувати тонку, так і грубу обробку - все залежить від типу використовуваної стрічки.

Циркулярна пила

Циркулярка сприяє здійсненню швидкої і легкої розпилювання. Заміна пильного диска здійснюється без будь-яких проблем за лічені секунди. Максимального діаметра пилкового диска в 16-18 см, який зможе розпиляти матеріал товщиною в 5 см, буде більш ніж достатньо для проведення ремонтних робіт у ванній кімнаті. Кожен агрегат для установки ширини відпилюваного елемента оснащується направляючою лінійкою. Пильний диск в свою чергу закривається висувається захисним кожухом, який також забезпечує безпеку користувача. Для забезпечення максимально точної різки простір перед пилкою очищається за рахунок вентилятора двигуна, а через спеціальний патрубок викидаються тирсу. Роботи під кутом в 45 градусів доступні завдяки поворотному столу циркулярної пилки. Рекомендуємо звернути увагу на моделі з фіксатором, який дозволяє надійно зафіксувати агрегат на столі або верстаті.

Вибираючи циркулярну пилку для ремонту у ванній, не варто спокушатися на занадто дешеві моделі, в іншому випадку незначна перевантаження моментально зіпсує Вам все плани крім витрат на ремонт вам доведеться ще витратитися на ремонт неякісного інструменту. Пила середнього класу є ідеальним варіантом, але навіть перед покупкою такого агрегату обов'язково порадьтеся з професіоналом.

Що стосується придбання відповідного пилкового диска, заздалегідь слід врахувати максимальний діаметр диска пилки, а також діаметр посадкового отвору.

- Найбільш популярний матеріал, який використовується для виготовлення дисків - швидкоріжуча сталь. Такі диски стануть відмінним вибором при роботі з фанерою або іншими багатошаровими матеріалами. Вони здатні забезпечити точну чистову різання, якщо мають більше 40 зубів. Сталеві диски з 60 зубами актуальні при роботі з фанерою або оздоблювальними матеріалами.

- Можна також зустріти варіанти з побідитовими накладками на зубах. Другий варіант більш довговічний і надійний, відповідно, більш дорогий. Однак, для багатошаровий матеріалів такі диски не підходять, оскільки під час розрізання можуть з розшаровуватися або розколювати. В інших випадках диски з кількістю зубів від 16 до 24 стануть відмінним вибором.

Дриль

Як і у випадку з циркулярною пилкою, для ремонту у ванній кімнаті краще віддавати перевагу дрилям ​​середнього класу. Інструмент може оснащуватися реверсом і ступінчастим або плавним регулятором оборотів. Рекомендуємо підбирати патрон, розрахований на свердла діаметром не більше 10 мм. Конструкція може припускати наявність опції перфоратора, що стане в нагоді при необхідності свердлити отвори в бетонних або кам'яних виробах. В такому випадку свердло з побідиту стане обов'язковою до покупки насадкою.

Якщо ремонт ванної проводиться на дачній ділянці або в приватному будинку, де доступ до електрики може бути проблематичним, краще віддати перевагу акумуляторної дрилі, яка володіє практично аналогічними параметрами, за винятком тривалості безперервної роботи, оскільки користувачеві необхідно буде періодично заряджати інструмент.

Професійний пилосос

Дізнаючись, які інструменти потрібні для ремонту, не забудьте про збиральної техніки. Пил під час ремонту - обов'язкове явище, якого ще нікому не вдалося уникнути. Будівельна пил вкрай негативно позначається на здоров'ї людини, тому вологе прибирання повинна бути регулярної і обов'язкової. Використовуйте спеціальні будівельні пилососи, оскільки побутові моделі можуть вийти з ладу за рахунок попадання в фільтр агресивних великих часток.

Зберігання інструменту під час ремонтних робіт

Акуратне і дбайливе поводження з будівельним електричному інструментом є запорукою його продуктивної і довговічною роботи. Дотримуючись ключові рекомендації Ви зможете запобігти втраті часу на пошук необхідних агрегатів, що позитивно позначиться і на вашому настрої, а на ремонті в цілому. Кожен інструмент повинен знаходиться в своєму ящику або, як мінімум, в чохлі. Змінні насадки також повинні бути впорядковані - це відноситься не тільки до свердла, але також до гайок і болтів, гайкових ключів і універсальним викрутки. По завершенні ремонтних робіт за день обов'язково очищайте інструмент від пилу і бруду.

Весь ассортіментелектроінструмента Ви можете подивитися у нас на сайті Море інструментів.