Експлуатаційні особливості Електрокоса

Якщо Ви зібралися купити електрокоса, обзятельно ознайомтеся з представленої далі інформацією. Так як же вибрати Електрокоса?

Що таке електрокоса?

При великому поширенні триммеров і Електрокоса виникла якась плутанина, а саме: в чому відмінність між тримерами і Електрокоса?

Спочатку, все коси зі спеціальною волосінню замість ріжучої частини називалися триммерами, які, до речі, на даний момент вважаються найпоширенішими.

Вся істина ж полягає в тому, що тріммер - це косарка з електродвигуном, в якій двигун розташований в нижній частині штанги (вал). Електрокоса з верхнім розташуванням двигуна так і називається - електрична коса.

Триммери мають меншу потужність і їх застосування оптимально на невеликих ділянках, для великих дільниць більше підходять саме електрокоси професійної або напівпрофесійної групи.

Електричні моделі кіс

Звичайно ж, як і в будь-який інший техніці, електрокоса має свої плюси і мінуси.

Переваги перед бензокосами:

1. Повна відсутність вихлопів, що в свою чергу благотворно впливає на екологію і організм людини, так як виділення токсинів не відбувається.

2. Менша кількість шуму. І дійсно, електромотром завжди працювали помітно тихіше своїх бензинових конкурентів.

Звичайно ж є мінуси:

1. Обмеження поля роботи розеткою. Це і є основною причиною вибору на користь косарки з бензиновим двигуном. Вибираючи косу немає бажання обмежувати себе довжиною подовжувача.

2. Робота тільки в суху погоду. При випаданні опадів робота Електрокоса дуже небезпечна. Тому необхідно дотримуватися всіх інструкцій, які обов'язково повинні додаватися до інструмента.

3. Велика витрата енергетичних ресурсів.

Акумуляторні моделі кіс

Для невеликих ділянок покосу відмінно підійдуть електрокоси з акумуляторною батареєю. Прості в експлуатації, відсутність електричного кабелю - основні риси таких Електрокоса. Безсумнівно, головні мінуси - обмеження роботи по ресурсам батареї, порівняно невелика потужність. У аналогію можна привести такі інструменти як шуруповерт або акумуляторна газонокосарка. Не секрет, що прилади, підключені безпосередньо в розетку, виробляють набагато більше мощності.Ви можете триммер купити України в нашому магазині.

Конструкція штанги і двигуна

Крім двигуна не варто забувати про інші елементи коси. Найважливіший елемент, від якого залежить комфорт і зручність, а так само вага електрокоси - це її штанга. Вал (штанга) буває зігнутим і прямим, що також варто враховувати в залежності від фронту роботи Електрокоса. Вигнута - як правило, більш комфортна штанга (розподіл маси коси максимально комфортно для рук). Такі тримери і коси найчастіше купують для роботи на своїй заміській ділянці чи дачі. Пряма штанга найчастіше використовується на більш потужних Електрокоса, призначених для скоса чагарників і тонких дерев. Також для зручності при транспортуванні деякі з Електрокоса мають роз'ємну штангу (кілька колін).

Форма рукоятки

Від форми рукоятки також залежить дуже багато чого. Наприклад, на електрокоси промислового мастштабу найчастіше ставлять рукоятку схожу на кермо велосипеда (Т-подібна). Використання електрокоси з такою ручкою на великих ділянках - оптимальне рішення, так як більшу вагу істотно прибирає вібрацію від двигуна, що в свою чергу спрощує пересування коси по горизонталі. Саму рукоятку можна регулювати, пересунувши її вперед або назад або просто нахиливши її в будь-яку зі сторін.

Для Електрокоса з меншою потужністю передбачені рукоятки J- або D- типу. Вона більш компактні і такі електрокоси призначені для роботи на ділянках зі складним рельєфом, роботи під чагарниками, поблизу дерев і бордюрів, там, де газонокосарка - марна. Елекрокоси з таким типом рукояток не ефективні на великих ділянках.
Так само можете подивитися газонокосарка ціна

Оснащення електрокоси

При виборі ріжучої частини електрокоси необхідно уважно оглянути ділянку, на якому буде покіс. Іноді доводиться міняти ріжучу частину, адже для кожного виду рельєфу повинна застосовуватися найбільш підходяща оснащення.

Для товстої трави, чагарників найбільш придатною буде насадка із пластику або металу. Фрези більше підійдуть для густої трави, в той час як для чагарнику призначені тонкі ножі з довгими лопатями, а для дерев - спеціально виготовлені диски з частими зубчиками. Кожна з насадок має різні форми. Наприклад, фрези розрізняються за кількістю зубів (4, 8, 16 і т.д.), ножі та диски розрізняються кількістю лопатей і зубів відповідно.

Однак жодна з цих оснасток не займає лідируючу позицію серед ріжучих частин. Безсумнівним переможцем є котушка з волосінню. З її допомогою максимально зручно зрізати траву поблизу будь-яких твердих перешкод - волосінь просто її огинає. Таким чином, поблизу огорожі, бордюру, стовпа або цегляного будинку, оснащення у вигляді котушки з волосінню - найбезпечніша, так як крім трави ніякі предмети більше не страждають. Так само як і інші насадки, волосінь має різну товщину. Волосінь для Електрокоса від різних виробників може відрізнятися. Її вибір грунтується в більшій частині на потужності електромотора.

При виборі електрокоса ціна обов'язково зверніть увагу на ці характеристики і подивіться інструкцію з експлуатації.