Побутові опалювальні прилади

Настають холодні зимові дні, а з ними і наші будинки холонуть. Всі ми звичайно раді, тому, що у нас є центральне опалення, але сьогодні, ні для кого не секрет, що комунальні служби не здатні в повній мірі забезпечувати наш будинок таким потрібним ресурсом, як тепло і затишок. Це пов'язано з жалюгідним станом труб в підвалах, некоректної роботи котелень, пов'язаної з обмеженими бюджетом і ресурсом, і врешті-решт застарілих батарейних радіаторів. Так що ж робити, адже зима обіцяє бути холодною і суворою? Є один простий відповідь, час купувати персональні побутові опалювальні прилади.

Побутовий опалювальний прилад здатний повною мірою забезпечити Ваш будинок не тільки теплом, але і приходять з ним затишком, і Ви зможете забути про неякісне опалення центральному. На сьогоднішній день існує безліч видів опалювальних приладів побутового призначення, і ще більше варіантів виконання конкретних видів. Сьогодні, в цій статті ми поговоримо про чотирьох основних видах побутових опалювальних приладах, які Ви можете купити на сайті нашого магазину, і ми постараємося коротко пояснити, в чому ж їх плюси і мінуси, а вибір же залишиться за Вами.

Електричні опалювальні прилади мають чотири основних види, які найбільш поширені на сьогоднішньому ринку і користуються величезним успіхом серед українського споживача. Кожен з цих видів має свої особливості і характеристики, на які слід звертати увагу при покупці такої апаратури. Перед тим як купити опалювальні прилади в Запоріжжі, Ви повинні зрозуміти, що бувають тепловентилятори, інфрачервоні обігрівачі, електроконвектори і масляні радіатори. Кожен з цих видів по-своєму унікальний і має свій принцип роботи.

Тепловентилятори

Тепловентилятор - це, мабуть, найпростіший, але в той же час досить ефективний побутової електричний опалювальний прилад, який окрім своєї простоти має найбільш низьку вартість, в порівнянні з іншими видами. Тепловентилятор купить в Харкові або Запоріжжі можна в нашому інтернет магазині, причому, досить недорого. Тепловентилятор має просту конструкцію і принцип дії і займає мінімум корисного простору, так що його можна застосовувати навіть в самих маленьких приміщеннях, наприклад в кімнаті гуртожитку.

Пристрій тепловентілятора полягає в тому, що в корпусі приладу, який може бути виконаний з пластика або інших термостійких матеріалів, таких як метал, укладені Тени, в основному їх два, і вентилятор. Принцип дії такий, при надходженні електричного струму на ТЕН, він нагрівається, а розташований за ним вентилятор проганяє через нього повітря, яке нагрівається і поширюється по приміщенню.

В основному, тепловентилятори мають два режими роботи, звичайний і потужний. При звичайному працює всього один ТЕН, а при максимальному відразу два або більше ТЕНів. Гідність такого приладу в тому, що тепловентилятор має низьку ціну, компактність і високу потужність (деякі моделі домашніх тепловентиляторів мають потужність до 3000Вт). Але є недолік, це високі протипожежні вимоги, висока енерговитрат і те, що при роботі такий обігрівач сушить повітря.

Інфрачервоні обігрівачі

Також досить поширеним видом обігрівачів є інфрачервоні обігрівачі, які Ви теж можете купити в нашому інтернет магазині. Як і тепловентилятори, вони мають простий пристрій і принцип дії, але є кардинальні відмінності.

Інфрачервоні обігрівачі застосовуються для обігріву одного приміщення або ділянки великого приміщення. Вони набагато економічніше, ніж інші обігрівачі і мають хороші показники тепловіддачі. Джерелом тепла в таких обігрівачах служать ТЕНи, вольфрамові спіралі, укладені в колбах або кварцові лампи. Позаду джерела тепла розташований світловідбивачі, який направляє теплову енергію в потрібну сторону. На відміну від інших приладів, ефект від інфрачервоного обігрівача відчувається відразу, так що прилад не витрачає ресурси на прогрів навколишнього повітря або приміщення в цілому.

Інфрачервоний обігрівач досить економічний в плані витрат електроенергії і має досить високу потужність, яка може досягати 2250 Вт. Вони також дуже компактні і можуть бути розміщені як на підлозі на стійці, так і на стіні або стелі. Також можуть мати кілька режимів роботи. До недоліків можна віднести те, що вони є приладами локальної дії.

Масляні радіатори

Масляні радіатори є одними з найбільш ефективних приладів електричного опалення. Вони застосовуються як в побуті, так і для обігріву цехів і складів. Вони мають економічністю і великим коефіцієнтом тепловіддачі.

Масляний радіатор має ТЕН, який укладено в середовищі, що складається з різних мінеральних масел, і все це закрито в корпусі з високою теплопровідністю, наприклад алюмінієвому. Після того, як на ТЕН надходить електрика, він починає нагріватися, нагріваючи попутно мінеральне масло. Після того як масло досягає певної температури, спрацьовує захист від перегріву і потім прилад просто підтримує певну температуру. Масляний радіатор прогріває приміщення рівномірно, і здатний підтримувати в ньому тепло весь час в напівавтоматичному режимі з мінімум втручання з боку користувача.

Перевагою такого приладу є його велика потужність, що досягає 2500 Вт і низька енергопотребляемость, так як ТЕН працює не постійно. Мінусом же є те, що для початку прогріву приміщення йому потрібно більше часу, в середньому від 15 до 30-40 хв.

Електроконвектори

Електроконвектори теж вельми поширені на ринку і нерідко стають вибором номер один серед вітчизняного споживача. Такі прилади мають доступну ціну і володіють високими характеристиками. Вони компактні і мобільні, можуть бути розміщені на підлозі або стіні і мають досить гармонійний зовнішній вигляд, що теж грає чималу роль.

Теплоконвектори застосовують принцип конвекції повітря в роботі. Так він нагріває повітря внизу приміщення, який витісняє холодне повітря в верху приміщення. Для цього у електроконвектора є прорізи внизу і вгорі корпусу, через які протікає повітря. Нагрівання самого повітря проводиться за рахунок роботи Тена.

Такі прилади мають гідну потужність, до 3000 Вт, низьку ціну і високий ККД. Але нагрів приміщення також займає певний час.

Сподіваємося, що ця стаття допомогла Вам зрозуміти відмінності цих видів електричних опалювальних приладів. Так що чекаємо Ваших замовлень і відгуків на електричні опалювальні прилади на сайті нашого інтернет магазину. Дякую за увагу і за все Вам гарного.