Побутові компресори

Як відомо, компресор - це пристрій, який призначений для стиснення і подачі повітря або інших газів під тиском. Даний апарат має дуже широку сферу застосування, тому існує безліч видів компресора, кожен з яких підходить для конкретних завдань. На сьогоднішній день, практично кожен може дозволити собі купити компресор побутової, який ідеально підходить для дрібних робіт в гаражі або на дачі. Розберемо більш докладно, що з себе представляє такий вид компресора.

Класово можна розділити компресори на три групи: побутові, напівпрофесійні і професійні.

Найбільш поширеними типами побутових апаратів є безмасляні і масляні компресори, що відрізняються між собою деякими нюансами. На безмасляного апараті поршень працює без додаткового змащення, за рахунок того, що складається зі спеціальних матеріалів. Його перевагою є низький рівень шуму, але він в середньому має менший термін експлуатації і є малопотужним, таким чином, застосовується в основному на дрібних домашніх роботах. Потужність побутового компресора в середньому становить від 1 до 1,5 кВт, а продуктивність 150-200 літрів за хвилину. З метою здешевлення, двигун такого апарату має коаксіальний привід, а також має саму звичайну систему охолодження, найчастіше складається з одного вентилятора. Основними перевагами побутового компресора є невеликі габарити, простота і зручність в експлуатації, а також мобільність і низька ціна. Його обслуговування, також є досить простий процес, що складається здебільшого з періодичної промиванні або заміні вхідного повітряного фільтра, у випадку з масляним компресором, ще й заміна масла. Серед інших можна виділити побутової компресор Werk, який забезпечує стисненим повітрям пневмопістолети, розпилювачі та інші пневмоінструменти. Найчастіше серед побутових компресорів можна зустріти компресор китайський недорогий.

Напівпрофесійні компресори відрізняються від побутових незначно. Різниця полягає в основному в технічних характеристиках і в тому, що серед напівпрофесійних набагато частіше зустрічаються масляні компресори. Продуктивність такого апарату в середньому складає 200-300 літрів за хвилину, а потужність двигуна від 1,5 до 2,5 кВт. В цілому можна сказати, що напівпрофесійний компресор це проміжний варіант, яким можна працювати не тільки в домашніх умовах, але і на дрібних підприємствах, таких як СТО і т.д. Вони також мають більший ресурс роботи, ніж побутові, але при цьому трохи втрачають в мобільності і компактності. Як приклад можна привести компресор Forte VFL 50, який має потужний електродвигун на 2,2 кВт, продуктивність 420 л / хв і обсяг ресивера 50 літрів.

Професійними компресорами найчастіше є компресори з двоциліндрової системою стиснення. Вони можуть бути з коаксіальним приводом, V-образні і рядними з клиноремінною передачею. Продуктивність такого компресора може становити від 350 і вище літрів в хвилину, наприклад, компресор Дніпро-М ВК100-2Р має продуктивність 400 л / хв, при потужності двигуна 2,2 кВт і обсязі ресивера в 100 літрів. V-подібне розташування двигуна забезпечує більш збалансовану роботу і меншу вібрацію, а також збільшений ресурс роботи, більше 4000 годин. Використання пасової передачі на професійному компресорі дозволяє знизити кількість обертів вала, що робить його більш надійним і ефективним. Це виражається в тому, що компресорна головка має краще охолодження за рахунок обдування лопатями шківа, а не вентилятором, як в електродвигуні. Ресурс роботи такого типу компресорів найбільш тривалий і може становити до 7000 годин.

Який компресор краще вибирати Вам, виходячи з вимог по експлуатації та масштабом робіт. Ціна на компресор залежить від усіх перерахованих вище факторів. Перш ніж купити компресор в Запоріжжі Ви можете більш детально ознайомитись з його характеристиками на нашому сайті, а також подивитися відповідні відео про будь-який компресор.

На нашому сайті Ви також зможете знайти широкий асортимент пневмоинструментов для компресора, а також отримати якісну консультацію від наших менеджерів на дану тему.

Де купити компресор

Купити компресор в Києві або будь-якому іншому місті України, Ви можете у нас в інтернет магазині за найнижчою ціною. Для цього Вам необхідно оформити замовлення на сайті через кошик або в телефонному режимі. Не забувайте залишати свої відгуки на побутові компресори придбані у нас. Дякую за увагу, вдалої покупки і приємного Вам дня!