У наш час побутові бетономішалки використовують не тільки при будівництві, але і при виконанні більшості ремонтних робіт. Вирішивши знайти бетономішалки в Запоріжжі, покупці стикаються з тим, що ці апарати можуть бути різних типів, які відрізняються один від одного принципом роботи і областю використання.

Будь-яка бетономішалка, наприклад бетономішалка Ростех, забезпечує рівномірне перемішування цементу і різних наповнювачів (гравію, керамзиту, піску, шлаку, щебеню та інших добавок) з водою, в результаті чого темп будівництва значно збільшується.

Всі бетономішалки за характером роботи можна розділити на:

Безперервні (одночасно додаються всі складові і одночасно видається розчин);

  1. Циклічні (витратні матеріали завантажуються одночасно, а розчин видається окремими частинами).
  2. Щодо принципу змішування все бетономішалки можна розділити на бетономішалки примусового і гравітаційної дії.

При гравітаційному (вільному) перемішуванні все відбувається в безперервно барабані, що обертається з лопатями. Тобто всі компоненти перемішуються в результаті підйому і подальшого падіння суміші. Такі бетономішалки відмінно справляються і з будівельним розчином, і з жорсткої бетонної сумішшю. Гравітаційні бетономішалки (наприклад, бетономішалка Ростех 1 252) дуже зручні в транспортуванні, оскільки в разі потреби її можна легко розібрати на кілька частин.

Бетономішалки з примусовим перемішуванням незначно відрізняються від інших великою силою впливу на складові, змішування яких забезпечується за рахунок 4 павукоподібних лопатей. У бетономішалок такого типу є нерухома ємність, а перемішаний розчин вивантажується за рахунок переміщення затвора.

Принцип роботи бетономішалки

У конструкції будь-якої бетономішалки, незалежно від її розміру, є два основних компоненти: резервуар для бетону і механізм для змішування. У ємність потрібно засипати пісок, цемент та інші компоненти, після чого починають діяти лопаті. Подібний розчин повинен готуватися 5-10 хв, після чого лопаті зупиняються. Далі, ємність бетономішалки потрібно перекинути, щоб вилити з неї готовий розчин.

Застосування бетономішалки

Основний параметр, який характеризує будь-яку бетономішалку - обсяг бетонної суміші, який можна виготовити за один цикл роботи.

Так, бетономішалки, обсяг яких не перевищує 100 л, в більшості випадків застосовуються для ремонту або будівництва невеликих об'єктів (наприклад, гаражі, ларьки, і інші подібні споруди).

Бетономішалки з резервуаром до 150 л використовуються, як правило, при зведенні 1 або 2-х поверхових будинків. Одним з дуже популярних агрегатів цього типу вважається бетономішалка Ростех БРТ 1402.

Такі великі бетономішалки, як бетономішалка Ростех БРТ 1802 об'ємом 180 л, застосовуються для великих об'ємних будівельних робіт, наприклад, будівництва 3-х поверхового будинку.

Вибір бетономішалки досить відповідальний процес, тому рекомендується звертати особливу увагу на певні моменти:

  • Всі складові елементи (розподільний щит, міцності, антикорозійна фарба) повинні мати надійний захист від негативного впливу навколишнього середовища.
  • Робочий об'єм (від 110 до 300 л)
  • Зручність транспортування.

Для більш зручної роботи бетономішалку рекомендують встановлювати недалеко від місця виконуваних робіт, оскільки бетон досить важкий і переносити його на далекі відстані не так вже й легко.

Бетономішалка Forte - виробник кращих бетономішалок

Компанія Forte - один з поширених китайських виробників. Вони спеціалізуються на виробництві компресорів, пневмоинструментов, зварювальних апаратів, бетономішалок, електростанцій, стабілізаторів і пускозарядних пристроїв. Їхня продукція отримала популярність завдяки доступності широкому колу споживачів, що досягається за рахунок демократичною цінової політики.

Напевно, найбільш затребуваним продуктом цього виробника є компресори Forte. Такі установки відносяться до побутового та напівпрофесійного рівня, який використовується на СТО, авторемонті, гаражі, заправці, роботі по дому. Такі компресори забезпечують стиснене повітря для верстатів, пневмоінтрументов, установок і інших апаратів. Причому за якістю продукція не поступається європейським аналогам. До того ж, будь-який компресор в обов'язковому порядку проходить складні тести, серед яких 5 тестів для всього компресора, і 7 - для ресивера. На всі компресори фірми Forte надається річна гарантія і післягарантійне обслуговування. Всі компресори мають однакову конструкцію, в основі якого лежить пересувна установка з горизонтальним ресівером.

Також, компанія представляє дуже широкий вибір пневмоинструментов: шуруповерти, шліфувальні машини, Заклепочники, дрилі і багато іншого. Велику популярність отримали трансформери Forte, які легко можна перетворити в драбину, консоль або ж просто компактно скласти для більш зручного транспортування. Завдяки бетономішалок Forte забезпечується високоякісний будівельний розчин або бетонна суміш. Такі апарати можна дуже швидко і легко зібрати і розібрати прямо на будмайданчику. У розібраному вигляді такі бетономішалки (наприклад, бетономішалка forte ew8160P) займають мінімум місця, через що вони можуть бути перевезені навіть в звичайних легкових автомобілях. Електростанції Forte оснащені євророзетками, вольтметром і виходом на 12В постійного струму.

Всі стабілізатори Forte мають релейного конструкцією з цифровим або аналоговим вольтметром і стабілізатором з сервоприводом. Що стосується пускозарядних пристроїв Forte, то їх потужність може варіюватися в межах 700-12000 Вт, а відрізняються вони один від одного зручністю і портативністю.

При виборі продукції Forte споживач отримує можливість придбати обладнання високої якості, яке повністю відповідає існуючим сьогодні вимогам за привабливою вартістю.

Найпоширеніші марки бетономішалок

  1. Бетономішалка forte ew3070. Даний інструмент є одним з найбільш компактних і легких професійних інструментів свого класу, основним призначенням якого є досить швидке виготовлення сумішей високої якості. Для більш зручної роботи в різних умовах такі бетономішалки оснащуються транспортувань колесами. Forte бетономішалка даного типу володіє невеликими габаритами, що значно спрощує завдання їх зберігання, а за рахунок сталевої конструкції бака і рами значно підвищується тривалість експлуатації.
  2. Бетономішалка forte ew6140. Ця модель відноситься до якісному та надійному професійного інструменту, який призначається для приготування будівельних і бетонних розчинів за невеликий проміжок часу. Дуже комфортна робота з бетономішалкою забезпечується за рахунок присутності коліс для транспортування, а дуже швидке приготування суміші забезпечується за рахунок використання двигуна потужністю 650Вт. Такі бетономішалки виготовляють якісні суміші і мають досить довгим терміном служби, що забезпечується за рахунок міцної конструкції і якісних деталей.
  3. Бетономішалка forte ew7150. Це один з представників професійних інструментів, які відомі завдяки своїй надійності і якості приготування сумішей. Для більш зручної експлуатації такі бетономішалки також оснащені транспортувань колесами, а потужність їх двигуна становить Потужність 550 Вт. Виготовляються в цій моделі бетономішалок суміші володіють довгим терміном служби, що забезпечується за рахунок надійної конструкції і використання якісних деталей.