Електричні газонокосарки проти бензинових

Власники дачних ділянок або заміських будинків рано чи пізно задаються питанням щодо поліпшення стану газону. Зараз багато кампанії пропонують купити електричну газонокосарку або бензинову, а так само бензокоси тримери.

Якщо Ви зібралися купити газонокосарку бензинову або електричну, необхідно про них знати всі плюси і мінуси, які ми розглянемо. Звичайно, завжди і у всьому хочеться знайти оптимальне співвідношення ціни і якості, саме тому ми допоможемо розібратися, в чому різниця між тим чи іншим типом газонокосарок.

1. Електричні газонокосарки

Головна відмінність газонокосарки від тріммера полягає в тому, що газонокосарка призначена для рівних ділянок газону з періодичним доглядом. Тример же призначений для складних ділянок рельєфу і для стрижки трави у важкодоступних місцях. При цьому триммер - повністю ручний інструмент.

Як вже говорилося, рівну ділянку газону слід довіряти саме газонокосаркам. На відміну від тріммера стрижка трави відбувається по одній і тій же висоті. Газонокосарками необхідно користуватися з регулярністю. Не заводьте свою ділянку, адже по високій траві газонокосарка просто не проїде.

Газонокосарки електричні відмінно підійдуть для роботи на газоні перед будинком. При виборі такої косарки варто врахувати, що обмеження на роботу в сиру погоду і наявність електричного кабелю будуть Вас турбувати в порівнянні з бензиновою газонокосаркою, але при всьому при цьому електрична газонокосарка працює без зайвих вихлопів, не виділяє токсинів, і до того ж менш галаслива.

Вартість електричної газонокосарки залежить від потужності двигуна, виробника, наявністю травозбірника, ширини скошування. Травозбірника бувають різних обсягів, в середньому, близько 50 літрів. Після довгої стрижки газону вага газонокосарки збільшується через накопичену трави.
2. Бензинові газонокосарки.
Якщо ж необхідна більш функціональна і потужна газонокосарка, то це однозначно бензиновий варіант. Джерело електрики нам більше не потрібен, тому є можливість віддалятися на великі відстані. Завдяки потужності ширина скошування збільшується, а так само збільшується і якість зрізу трави. Серед бензинових варіантів присутні практично самостійні газонокосарки. Їздить вона сама, необхідно тільки притримувати.

Бензинові газонокосарки ціною перевищують електричні, але при цьому з бензиновим двигуном можлива робота в сиру погоду, тобто пропадає можливість отримати електричний удар. Мінусом є шум від роботи в порівнянні з електромотром.

Тепер при виборі газонокосарки можна спертися на знання і зробити грамотний вибір.